Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Danske Bankin sijoittajavertailu kertoo tilanteen ennen osakesäästötiliä: suomalaisten sijoituksista 25 prosenttia on osakkeissa

Jaa

Ennen osakesäästötilin tuloa markkinoille Danske Bankin suomalaisista henkilöasiakkaista noin 29 prosentilla on sijoitusvarallisuutta. Näistä varoista 75 prosenttia on sijoitettu muihin sijoituskohteisiin kuin yksittäisten yhtiöiden osakkeisiin, pääosin rahastoihin ja vakuutuksiin. Danske Bank tulee tarjoamaan osakesäästötilin tammikuun alussa.

Osakesijoittaminen on toistaiseksi epätavallisempi tapa suomalaisille kartuttaa varallisuuttaan kuin muut sijoitusmuodot. Danske Bankin asiakkaiden sijoituksista tällä hetkellä kolme neljäsosaa on esimerkiksi rahastoissa, vakuutuksissa ja joukkovelkakirjoissa, kun suorissa osakesijoituksissa on 25 prosenttia. Danske Bankin vertailun mukaan sijoittavalla suomalaiselle asiakkaalla on keskimäärin noin 31 000 euron salkku.

Sijoittamiseen liittyvistä luvuista tekee juuri nyt kiinnostavan vuoden vaihteessa markkinoille tuleva osakesäästötili. Osakesäästötilin tavoitteena on lisätä suomalaisten sijoittamista osakkeisiin. Tällä hetkellä 29 prosenttia suomalaisista sijoittaa sekä rahastoihin että osakkeisiin, ja suoraan osakkeisiin sijoittaa vain noin 10 prosenttia.

”Ennakoimme, että ainakin alussa osakesäästötilejä avaavat todennäköisesti jo osakesijoituksia tekevät suomalaiset, mutta jatkossa uskomme osakesäästämisen laajentuvan osakesäästötilin myötä. Tässä näemme suurimman potentiaalin”, sanoo Danske Bankin johtaja Kimmo Laaksonen.

Kaikesta Danske Bankin asiakkaiden pankin piirissä olevasta rahasta 55 prosenttia on talletuksissa, 34 prosenttia rahastoissa ja 11 prosenttia osakkeissa.

”Mielestämme yksi osakesäästötilin tavoitteista on, että saataisiin uusia sijoittajia mukaan ja erityisesti niitä, jotka ovat pitäneet pitkään rahojaan tilillä. Danske Bankilla on kokemusta vastaavista tuotteista myös muista Pohjoismaista, joissa tuotteen suosio on vaihdellut sen mukaan, miten kannustava malli on ollut. Suomessa PS-tili houkutteli alussa hyvin uusia ihmisiä sijoituksien pariin, mutta tilille säästettyjen varojen nostamisen ikärajan korottaminen 68 vuoteen leikkasi intoa sijoittaa PS-tilin kautta. Sijoitustuotteiden selkeä ja ennakoitava verokohtelu on aivan keskeinen tekijä, jotta suomalaisilla on järkevät mahdollisuudet vaurastua.”

Naiset sijoittavat osakkeisiin vähemmän – muuttuuko tämä?

Naiset ja miehet ovat tällä hetkellä yhtä yleisesti sijoittajia. Erot syntyvät, kun vertaillaan salkun sisältöä. Miesten sijoituksista 33 prosenttia on osakkeissa, kun naisilla tämä osuus on 16 prosenttia. Miesten sijoitussalkku on myös suurempi: sen keskimääräinen koko on reilut 35 000 euroa, kun naisille keskikoko on 27 500 euroa.

”Käsitys sijoittamisesta miesten harrastuksena on murtunut viime vuosina voimakkaasti julkisuudessa. Uskoisin, että tämä näkyy pian myös tilastoissa”, Laaksonen sanoo.

Suorissa osakesijoituksissa suomalaisasiakkaiden yleisimmät osakkeet ovat Elisa, Nokia, Nordea, Sampo ja Telia.

”Osakesäästötilin tuleminen ei poista mitenkään osakkeisiin liittyviä perusominaisuuksia. Hajautuksen pitää olla kunnossa ja sijoitushorisontin tulee olla riittävän pitkä. Uskon tämän uudistuksen kuitenkin madaltavan kynnystä aloittaa osakesijoittaminen ja näin auttavan suomalaisia vaurastumaan. On myös kiinnostavaa nähdä, alkaako aiempaa useampi sijoittaa Nokioiden ja Sampojen lisäksi myös ulkomaisiin yhtiöihin”, Laaksonen sanoo.

Danske Bankin osakesäästötili on tarjolla asiakkaille vuoden 2020 alussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lehdistöpäällikkö Josi Tikkanen, Danske Bank, 050 32 69 701, josi.tikkanen@danskebank.fi

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Joka kolmas suomalainen pienyrittäjä on viikoittain huolissaan taloudellisesta tilanteestaan - ilmassa on kuitenkin myös rahtunen optimismia15.9.2020 08:30:00 EESTTiedote

Koronapandemia vähensi liikevaihtoa kolmella viidestä yrittäjästä ja joka kolmas yrittäjä on viikoittain huolissaan omasta taloudellisesta tilanteestaan, kertoo Danske Bankin teettämä kyselytutkimus. Suomalaisen pienyrittäjän taloudellinen mielenrauha on kuitenkin säilynyt kohtuullisen vakaana ja myös uskoa tulevaan löytyy.

Oma talous huolettaa opiskelijaa aiempaa enemmän, mutta tulevaisuudenuskoa koronakriisi ei romuttanut19.8.2020 09:00:00 EESTTiedote

Suomalaisten opiskelijoiden luottamus omaan talouteen on hiipunut tasaisesti kolmen viimeisimmän vuoden ajan. Tällä hetkellä joka kuudes opiskelija on vahvasti luottavainen oman taloutensa suhteen. Opiskelijoiden usko tulevaisuuteen on edelleen vahvaa eikä edes koronakriisi ole sitä romuttanut, selviää Danske Bankin Taloudellinen mielenrauha -kyselytutkimuksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme