Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Danske Bankin sijoitusnäkemys: Syytä optimismiin vuonna 2021

Jaa

Osakkeiden kaltaisten riskipitoisten omaisuuslajien ensi vuoden näkymät ovat Danske Bankin strategien mukaan hyvät koronavirukseen ja talouskasvuun liittyvän epävarmuuden jatkumisesta huolimatta.

Koronavirus leviää tällä hetkellä nopeasti niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissakin, mutta siitä huolimatta amerikkalaiset osakkeet ovat nousseet historiallisen korkeille tasoille ja Euroopassakin osakkeet ovat korkeimmilla tasoillaan kevään suuren romahduksen jälkeen.

”Jos tartuntojen tämänhetkisen leviämisen sijaan keskitytään vuoden 2021 näkymiin, on kuitenkin syytä optimismiin, minkä vuoksi pidämme osakkeet maltillisessa ylipainossa salkuissamme ja joukkolainat vastaavasti alipainossa”, senioristrategi Tuukka Kemppainen kertoo Danske Bankin uusimmassa Sijoitusnäkemys-raportissa, jossa käsitellään ajankohtaisia sijoitusmarkkinoiden mahdollisuuksia ja riskejä.

Tämänhetkisistä rajoituksista ja sulkutoimista huolimatta Danske Bank ennustaa talouden noususuhdanteen vahvistuvan vuoden 2021 aikana. Tätä tukevat erityisesti pian saataville tulevat koronarokotteet.

”Maailmantalouden ennustetaan piristyvän ensi vuonna, joten odotamme myös yritysten tulosten parantuvan roimasti. Ennustetta tukee myös se, että monet yritykset ovat onnistuneet karsimaan kustannuksiaan koronakriisin aikana”, Tuukka Kemppainen sanoo.

Käänteentekevät rokotteet

Tehokkaat rokotteet ovat strategi Kemppaisen mukaan se ratkaiseva tekijä, joka mahdollistaa maailmantalouden nousun takaisin koronakriisiä edeltävälle tasolleen. Rajoitusten ja sulkutoimien jatkuessa talouden vire pysynee maltillisena.

”Osakekurssien viimeaikaisten nousujen myötä sijoittajat ovat jo suurelta osin hinnoitelleet tulevien rokotteiden myönteiset vaikutukset, mutta ennustamme siitä huolimatta kurssien nousun jatkuvan vuonna 2021. Lisäksi keskuspankkien erittäin elvyttävä rahapolitiikka tukee yhä taloutta ja rahoitusmarkkinoita. Monien joukkolainojen korot ovat matalat tai negatiiviset, joten sijoittajilla on vain vähän vaihtoehtoja osakkeille, jos he haluavat pääomalleen jonkin verran tuottoa. Kehittyvien markkinoiden joukkolainat tarjoavat kuitenkin mielestämme kiinnostavia tuottomahdollisuuksia”, hän huomauttaa.

Osakkeet maltillisessa ylipainossa – epävarmuustekijöitä olemassa

Maailmantalouden ensi vuoden kasvuun kohdistuvista positiivisista odotuksista huolimatta Tuukka Kemppainen myöntää, että kasvuun liittyy yhä huomattavaa epävarmuutta, ja koronapandemia voi vielä kehittyä huonompaan suuntaan ennen käännettä parempaan.

”Koronavirus voi yhä pilata rahoitusmarkkinoiden tunnelman, jos rajoituksia ja sulkutoimia kiristetään tai ne jatkuvat odotettua pidempään tai talouden elpyminen osoittaa merkkejä pysähtymisestä. Markkinoiden heilunnan ja takapakkien riski on siis yhä tavallista korkeampi, minkä vuoksi ylipainotamme osakkeita vain maltillisesti”, hän kertoo.

Brexit on toinen merkittävä riskitekijä, sillä EU ja Iso-Britannia eivät ole vielä päässeet sopuun tulevan yhteistyön ehdoista brittien lähtiessä EU:sta vuodenvaihteessa. Sen vuoksi sopimukseton brexit on yhä oikea riski.

”Uskomme, että sopimukseton brexit pystytään välttämään, mutta jos se kaikesta huolimatta toteutuu, se voi vahingoittaa Euroopan taloutta ja osakkeita. Muun muassa brexitiin liittyvän epävarmuuden vuoksi näemme tällä hetkellä kiinnostavimmat tuottomahdollisuudet yhdysvaltalaisissa ja kehittyvien markkinoiden osakkeissa”, Kemppainen toteaa.

Lisätietoja: Senioristrategi Tuukka Kemppainen, Danske Bank, 050 3760596, tuukka.kemppainen@danskebank.fi

Tietoa Danske Bankin sijoituspalveluista

  • Danske Bankin kautta voi ostaa osakkeita seuraavista maista samalla välityspalkkiolla: Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja, USA, Saksa, Iso-Britannia, Ranska, Italia, Sveitsi, Kanada, Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Portugali, Viro, Latvia, Liettua, Puola, Tsekki, Unkari, Meksiko.
  • Kattavat markkinainformaatio, uutis- ja analyysipalvelut sekä analyysityökalut saatavilla. Monipuolisilla Sijoittajan lisäpalveluilla asiakas voi räätälöidä kaupankäyntipalvelut juuri omia tarpeitaan vastaavaksi sijoituspäätösten tekemiseksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Senioristrategi Tuukka Kemppainen, Danske Bank, 050 3760596, tuukka.kemppainen@danskebank.fi

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme