Kokkolan kaupunki

”De gamla” och vårens studenter firas också under Veneziadhelgen

Dela

Under Veneziadhelgen ordnar Karlebys gymnasier de gamlas dans som blev flyttad på våren på grund av coronaläget och en gemensam studentfest för vårens studenter.

Studenten i Västraparken, Karleby, 2020. Foto: Aki Paavola
Studenten i Västraparken, Karleby, 2020. Foto: Aki Paavola

De gamlas dans ordnas på fredagskväll 27.8 med skolspecifika arrangemang, men i år ordnas inte besök till andra skolor eller en gemensam dans. Publikantalet har begränsats till dansarnas närmaste krets och vid evenemangen används munskydd och iakttas säkerhetsavstånd. Gymnasierna skickar information om skolans praxis till dansarna och deras familjer via Wilma.

Lördag 28.8 ordnas studentfesten på samma sätt som ifjol, dvs. som ett utomhusevenemang i Västraparken kl.11. Också festligheterna i Västraparken riktas till studenterna och deras närmaste. Det stora parkområdet möjliggör att skyddsavstånd kan iakttas och deltagarna anvisas att använda munskydd under hela tillställningen. Noggrannare information om studentfesten har skickats till studenterna via Wilma.

Karleby stad gratulerar alla som firas under veckoslutet. ”Skolornas äldsta och vårens studenter har studerat med exceptionella undervisningsarrangemang under coronapandemin och de har också varit tvungna att avstå från många av gymnasiets traditioner under sin gymnasietid. De har gjort sig mer än förtjänta av gemensam, trygg fest”, konstaterar bildningsdirektör Terho Taarna.

Nyckelord

Bilder

Studenten i Västraparken, Karleby, 2020. Foto: Aki Paavola
Studenten i Västraparken, Karleby, 2020. Foto: Aki Paavola
Ladda ned bild

Om

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Följ Kokkolan kaupunki

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kokkolan kaupunki

Kokkola Material Week eftersträvar ett nytt publikrekord16.9.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

I år genomförs Kokkola Material Week som arrangeras i Karleby i november som ett hybridevenemang. Man kan delta i de avgiftsfria evenemang som ordnas i samband med konferensen i Tullpackhuset samt i Karleby stadshus. Innehållet i den direkta livesändning som sänds via internet dagligen kommer att bestå av särskilt intressanta, utvalda och sammanställda helheter. En nyhet i samband med årets upplaga av Kokkola Material Week utgörs av den biståendemässa som arrangeras i samband med Kokkola Material Wek i samarbete med KPK Events.

Svara på enkäten om återvinningsstationens placering!15.9.2021 13:55:00 EEST | Tiedote

Karleby stad har utrett alternativa platser för placeringen av återvinningsstationen. För närvarande ligger återvinningsstationen på Kosilområdet på Terminalgatan. Utredningen inleddes utgående från en fullmäktigemotion enligt vilken nuvarande område borde användas av handeln och näringslivet, medan återvinningsstationen borde placeras på ett sådant område som möjliggör en modern återvinningsstations processer och en kvalitativ och smidig hantering av godset.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum