Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Dekkaristi Kari Haakana: Israelin kybertoimintaa on syytä tarkkailla

Jaa
Kari Haakana on digiasiantuntija. Viimeaikaiset digiturvallisuusrikokset inspiroivat hänet kirjoittamaan uutuuskirjansa Tapa hänet ensin. Vauhdikas toimintatrilleri kertoo näistä teknologioista, mutta myös ihmisistä, jotka teknologiaa käyttävät ja luovat.

Tapa hänet ensin -kirjan kuvaamat tapahtumat ovat fiktiota, mutta tapahtumien esikuvat ja kirjassa kuvatut tekniikat pohjautuvat tosimaailman tapahtumiin ja tekniikoihin.

Erityisavustaja Jenni Eklund alkaa epäillä, että Suomen puolustusministeri pelaa likaista peliä. Samaan aikaan nuori hakkeri pyytää turvallisuuskonsultti Jari Karhulta apua. Joku haluaa hakkerin hallussa olevaa tietoa eikä kaihda mitään keinoja saadakseen haluamansa.
Berliinissä it-asiantuntija Roei Peretz kaapataan. Joku haluaa häneltä tietoja, joita ei pitäisi kenenkään tietää.

"Vaikka kirjani on fiktiota, oli hieman häiritsevää, kun käsikirjoitukseeni kirjoittamat asiat kuten Suomen aie ostaa ilmatorjuntajärjestelmä Israelista, keskustalaisen puolustusministerin yllättävä vaihdos toiseen ja hallituksen ministerin puhelimen väitetty hakkerointi putkahtivat otsikoihin. Alkoi tuntua siltä, että käsikirjoitus luikerteli käsikirjoituksen sivuilta todellisiksi uutistapahtumiksi", Kari Haakana kertoo.

Miksi Israel?
"Viime viikkoina on uutisoitu esimerkiksi israelilaisesta Demoman-yhtiöstä, jonka edustajat ovat kehuskelleet vaikuttaneensa useisiin vaaleihin ympäri maailmaa ja pystyvänsä murtautumaan poliittisten päättäjien sähköposteihin jälkiä jättämättä. Tietotekniikkaa seuraavana ihmisenä tämä tietysti kiinnostaa. Minua kiinnostivat myös israelilaisten teknologiayhtiöiden ja maan tiedusteluorganisaatioiden läheiset suhteet.
Törmäsin kirjaa suunnitellessani myös käsitteeseen kristillinen sionismi, ja ryhdyin tutkimaan asiaa."

Onko hakkerointi todella niin yleistä kuin kirjassasi kerrot?
"Toisin kuin esimerkiksi viime viikkojen omituisista ministerin puhelinhakkerointiväitteistä voisi päätellä, päättäjiin kohdistetut hakkerointiyritykset ovat ammattimaisia ja yleisiä. Niiden takana ovat yleensä valtiolliset toimijat tai näennäisesti yksityiset yritykset, joilla on läheiset yhteydet valtiollisiin toimijoihin."

Kari Haakana syntyi Imatralla, mutta asuu nyt Helsingissä. Hän on ollut pitkään töissä Ylellä. Tapa hänet ensin on hänen toinen rikosromaaninsa, esikoisdekkari Välitön uhka ilmestyi vuosi sitten. Haakana kuvailee haluavansa kirjoittaa kirjansa kuten The Wire – Langalla -tv-sarja, jossa jokainen jakso sijoittuu samaan maailmaan, vaikka päähenkilöt saattavat vaihtua.

Tapa hänet ensin on saatavilla paitsi kovakantisena kirjana myös äänikirjana. Huomionarvoista on, että sen uutissähkeosuudet lukee uutisankkuri Matti Rönkä, joka saa uutiset tuntumaan aidoilta. Muut osuudet lukee Unto Nuora.

Kari Haakana: Tapa hänet ensin
Saatavilla kovakantisena kirjana, e-kirjana ja äänikirjana.
Kirjan esittely
Vedos- ja haastattelupyynnöt: nora.varjama@aulakustannus.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Aula & Co
Kustannusosakeyhtiö Aula & Co
Eerikinkatu 36
00180 HELSINKI

info@aulakustannus.fihttps://aulakustannus.fi/

Aula & Co on kasvava keskisuuri kirjankustantamo. Nuoren kustantamon hittikirjoja ovat muun muassa Heather Morrisin Auschwitzin tatuoija, maailman tunnetuimman tähtitieteilijän Neil DeGrasse Tysonin Tähtitiedettä kiireisille, Ison-Britannian tunnetuimman nykykirjailijan Matt Haigin teokset sekä kulttimaineeseen noussut Lucia Berlinin Siivoojan käsikirja.

Aula & Co:n omistaa nykyään Storytel Books mutta on itsenäinen yhtiö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Aula & Co

Jeff Bezosin ja Elon Muskin suosikkikirjailijan Iain M. Banksin klassikkoteos suomeksi24.3.2023 08:20:08 EET | Tiedote

Skotlantilainen Iain M. Banks on yksi maailman tunnetuimpia ja arvostetuimpia tieteiskirjailijoita Isaac Asimovin ja Philip K. Dickin ohella. Banks erottuu muista aikansa scifikirjailijoista siinä, että hän viljelee teoksissaan paljon mustaa huumoria. Banksin Kulttuuri-sarjan avaava Muista Flebasta -romaanin voi sanoa aloittaneen avaruusoopperoiden uuden tulemisen kirjallisuudessa. Aula & Co julkaisee Kulttuuri-sarjan kolme ensimmäistä kirjaa, ensimmäisen ensi viikolla. SpaceX:n perustaja, miljardööri Elon Musk on nimennyt avaruusrakettiensa laukaisualustat Banksin kirjojen avaruusalusten mukaan.

Menestyskirjailija Leigh Bardugolle 12 kirjan ja kymmenien miljoonien kustannussopimus21.3.2023 13:18:32 EET | Tiedote

Suomessakin Grishaversumi-kirjasarjastaan suosiota saanut kirjailija Leigh Bardugo on solminut "kahdeksannumeroisen sopimuksen" kustantajansa kanssa. Bardugon Grishaversumi-kirjasarjoja yhdistelevä Varjo ja riipus -sarjan uusi kausi on nyt nähtävissä Netflixissä. Edellinen kausi oli katsotuimpien sarjojen kärjessä viikkojen ajan. Toukokuussa suomeksi ilmestyy aikuisten romaani Salatun tiedon seura.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme