Basam Books

Dekkariviikkoihin Liisa Näsin psykologinen jännäri Kovalla kädellä

Jaa

Liisa Näsin Kovalla kädellä (Basam Books 2020) on psykologinen jännäri vallan väärinkäytöstä läheisissä ihmissuhteissa. Väkivalta ei katso sukupuolta: hakkaaja voi olla kuka tahansa, hakattu voi olla kuka tahansa. Mikä saa ihmisen alistumaan henkiselle, taloudelliselle ja fyysiselle väkivallalle? Miksi tappaminen on joillekin helpompaa kuin tapaaminen?

Minna Arasuo ei saa koulutustaan vastaavaa työtä ja viimeisinkin pätkätyö kariutuu. Rahapulassa hän menettää asuntonsa ja joutuu muuttamaan mummonsa rintamamiestalon yläkertaan. Tunnelin päässä pilkottaa valoa, kun Facebook-postaus poikii työkeikan Jyväskylän omalta julkkikselta, kansainvälisesti arvostetulta tiedenaiselta. Minnan tulee matkustaa Espanjan Aurinkorannikolle Fuengirolaan keräämään tietoja naisen ex-puolisosta, joka virittelee huoltajuuskiistaa tyttärestä. Lokakuun ankeuden ja stalkkaavan, entisen miesystävän jyrätessä päälle Minna ottaa työn mielellään vastaan. Espanjassa keikka saa kuitenkin odottamattoman käänteen. Jokaisella on salaisuutensa, mutta joidenkin salaisuudet ovat julmempia kuin toisten.

Liisa Näsi on koulutukseltaan fil.maisteri. Häntä kiehtoo, millaista todellisuutta sanoilla luodaan. Työnohjaajana ja kouluttajana mm. lastensuojelussa, perhetyössä ja kotipalvelussa hän tuli tutuksi perhe-elämän vaiettujen puolien kanssa. Kovalla kädellä on hänen toinen kirjansa. Esikoisteos, novellikokoelma Eilispäivä ei kuole ilmestyi 2019. Sekin käsittelee kepeästi kipeitä asioita.

Kirjailijaliiton mukaan dekkareita ja jännityskirjallisuutta myydään hyvin ympäri vuoden, mutta erityisen kysyttyjä ne ovat kesäkuukausina. Vuonna 2019 julkistetun Suomi lukee -tutkimuksen mukaan 28 prosenttia suomalaisista ilmoitti lukeneensa dekkareita. Vuonna 2013 vastaava luku oli 21 prosenttia.

Valtakunnallista Dekkariviikkoa vietetään 8.–14.6.2020.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Arvostelukappaleet, haastattelupyynnöt:
Tiedottaja
Pike Hilakari
pike@basambooks.fi

Myynti:
Myyntipäällikkö
Jarkko Mali
jarkko@basambooks.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Basam Books
Basam Books
Meritullinkatu 21
00170 HELSINKI

040 500 8695, asiakaspalvelu@basambooks.fihttps://basambooks.fi

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Basam Books

UUTUUSKIRJA: Häpeää, syyllisyyttä ja hylkäämistä24.6.2020 13:07:14 EESTTiedote

Juuri ilmestynyt Liisa Isotalon esikoisromaani Jostakin olen tullut (Basam Books 2020) herättää ajatuksia adoptiosta, sijaisuudesta, syyllisyydestä, häpeästä, hylkäämisestä, toivosta, osaansa sopeutumisesta, nähdyksi tulemisen tarpeesta ja rakkaudesta. Se kertoo koskettavan tarinan adoptoidusta tyttärestä ja hänen kahdesta äidistään Helsingin olympialaisten ja Berliinin muurin aikoihin. Tyttären tyttärelle ne ovat jo historiaa, vaikka kaikkihan toistuu. Vai toistuuko?

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme