Vaasan kaupunki - Vasa stad

Delgeneralplanen för Vasklot 2040 framskrider till förslagsskedet

Dela

Förslaget till delgeneralplan för Vasklot 2040 har godkänts i stadsmiljönämnden och läggs fram under tiden 15.11–23.12.2021. Det är möjligt att ge respons på planen under den tid planförslaget är framlagt. Planläggningen i Vasa ordnar också ett möte för allmänheten tisdag 23.11 kl. 17:30 i huvudbibliotekets Dramasal, och då finns det möjlighet att träffa generalplanläggarna och bekanta sig närmare med planförslaget.

I planförslaget har flera ändringar gjorts utgående från den respons som erhölls i utkastskedet och preciserade uppgifter. Exempelvis har hamnens och industrins utvidgningsbehov beaktats, boendevolymen justerats samt tryggandet av natur- och rekreationsvärden för skogen i Vasklot fastslagits. Planen möjliggör att bostäder för cirka 2200 nya invånare byggs.

Huvudmålet med delgeneralplanen är att utveckla Vasklot som ett enhetligt område, som en del av Vasas stadsområde. I planen eftersträvas att olika intressen och användningsändamål på området ska sammanjämkas så väl som möjligt.

Delgeneralplanen har utarbetats som en områdesreserveringsplan med rättsverkan och då den träder i kraft ersätter den delgeneralplanen för Vasa 2030 i fråga om Vasklot. Beslutet om att godkänna planen fattas av stadsfullmäktige i Vasa.

Delgeneralplanen för Vasklot 2040 finns framlagd på Stadsmiljöns verksamhetsenhet på adressen Kyrkoesplanaden 26 A eller på adressen vasa.fi/vasklot-delgeneralplan-2040

Kontakter

Generalplanläggare Annika Birell, tfn 040 846 5173, annika.birell@vasa.fi
Generalplanläggare Jussi Telaranta, tfn 040 170 36 40, jussi.telaranta@vasa.fi

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Välbefinnandet bland barnfamiljer har utretts övergripande i sex kommuner25.11.2021 15:26:21 EET | Tiedote

Inom det riksomfattande projektet gällande avancerad analys för barnfamiljer (LEA) har en unik lägesbild skapats över välbefinnandet bland barnfamiljer i Tammerfors, Ylöjärvi, Vanda, Björneborg, Vasa och Laihela. Materialet har sammanställts från tio nationella registerkällor, och det täcker totalt nästan 80 000 barnfamiljer i sex kommuner. Någon motsvarande analys har inte gjorts i Finland tidigare.

Lapsiperheiden hyvinvointia selvitetty laajasti kuudessa kunnassa25.11.2021 15:25:33 EET | Tiedote

Valtakunnallisessa Lapsiperheiden edistynyt analytiikka (LEA) -hankkeessa on luotu ainutlaatuista tilannekuvaa Tampereen, Ylöjärven, Vantaan, Porin, Vaasan ja Laihian lapsiperheiden hyvinvoinnista. Aineisto on koottu kymmenestä valtakunnallisesta rekisterilähteestä, ja se kattaa yhteensä lähes 80 000 lapsiperhettä kuuden kunnan alueelta. Vastaavanlaista analyysiä ei ole aikaisemmin Suomessa tehty.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum