Demarinaiset

Demarinaisten tasa-arvotyö palkinto 2021 Plan International Suomelle

Jaa

Demarinaisten tasa-arvotyö palkinto jaetaan Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen päivänä ajankohtaiselle ja aktiiviselle toimijalle tai taholle, joka on edistänyt tasa-arvoa yhteiskunnassa. Vuonna 2021 tunnustuksen saa Plan International Suomi.

- Plan International Suomi tekee arvokasta ja merkittävää tasa-arvotyötä tyttöjen oikeuksien eteen niin kotimaassa kuin kansainvälisesti. Jokainen lapsi ansaitsee hyvän ja turvallisen arjen. Plan International Suomi edistää juuri lasten ja nuorten tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta, painottaa Demarinaisten puheenjohtaja Tytti Tuppurainen.

 Keskitymme erityisesti tyttöjen oikeuksien edistämiseen, koska tytöt kohtaavat edelleen ympäri maailmaa syrjintää ikänsä ja sukupuolensa vuoksi. Tyttöjen aseman parantaminen on paitsi ihmisoikeuskysymys myös viisasta. Kaikki voittavat, kun tasa-arvo toteutuu ja yhteiskunnat saavat käyttöön tyttöjen kyvyt.

Tämä palkinto motivoi meitä jatkamaan työtämme oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Tasa-arvo ei toteudu täydellisesti vielä missään, joten työtä ja tukea sille tarvitaan vielä pitkään, Plan International Suomen pääsihteeri Ossi Heinänen sanoo.

Plan International Suomi on lisännyt tietoisuutta tyttöjen oikeuksista erilaisin kampanjoin. Yksi esimerkki tällaisesta työstä on #eihymyilytä – kampanja, johon tarttui myös moni kuntavaaliehdokas. Plan International Suomi on myös herättänyt keskustelua tyttöjen oikeuksien toteutumisesta tutkimustiedon kautta. Esimerkiksi viime vuonna julkaistu raportti tyttöjen kokemasta verkkohäirinnästä on paitsi tuonut hälyttävän ilmiön entistä näkyvämmäksi, myös lisännyt tietoamme tästä vakavasta ongelmasta. Vuonna 2021 Plan International Suomen tyttöjen päivän teema on tyttöjen oikeus tietoon.

- Tasa-arvotyö palkinto jaetaan Demarinaisten entisen puheenjohtajan Miina Sillanpään hengessä. Myös Sillanpää aikanaan toimi edistyksellisenä tasa-arvon ja tyttöjen oikeuksien puolustajana. Tämän vuoksi palkinnon ensimmäisenä tahona on mielekästä palkita Plan International Suomi, Demarinaisten 1. varapuheenjohtaja Emmi Lintonen päättää.    

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Demarinaiset
Siltasaarenkatu 18-20 C, 6. krs. 00530 HELSINKI


https://www.demarinaiset.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Demarinaiset

Demarinaiset: Tyttöjen hyvinvointiin on kiinnitettävä entistä enemmän huomiota20.9.2021 16:17:43 EEST | Tiedote

Viime perjantaina julkaistun THL:n kouluterveyskyselyn mukaan nuorten ja etenkin tyttöjen hyvinvointi on heikentynyt huomattavasti kuluneen kahden vuoden aikana. Kysely teetettiin peruskoulun yläluokilla ja toisen asteen opinnoissa opiskeleville nuorille kevään 2021 aikana. Vastauksista kävi ilmi että 30 prosenttia tytöistä kokee ahdistuneisuutta elämässään, tämä on kymmenen prosenttiyksikköä enemmän kuin vuonna 2019. Tämän lisäksi joka neljäs tytöistä kokee itsensä melko usein tai jatkuvasti yksinäiseksi.

Demarinaiset: Hoitovelka on maksettava takaisin - budjettiriihessä on löydettävä ratkaisuja sosiaali- ja terveydenhuollon tukemiseen6.9.2021 10:29:36 EEST | Tiedote

Marinin hallitus kokoontuu tällä viikolla budjettiriiheen neuvottelemaan vuoden 2022 budjetista. On keskeistä, että sosiaali- ja terveydenhuollon resurssit turvataan, jotta koronan aiheuttama hoitovelka pystytään maksamaan takaisin. Hyvinvointivaltion on turvattava ihmisille hoitoon pääsy ja laadukkaat sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut poikkeusajasta huolimatta.

Translain uudistuksessa ei tule unohtaa nuoria17.5.2021 10:26:10 EEST | Tiedote

Kouluterveyskyselyssä on selvitetty nuorten sukupuolen kokemuksia, ja ne kertovat huolestuttavia tuloksia trans- ja muunsukupuolisten nuorten pahoinvoinnista. Transnuoret voivat psyykkisesti heikommin kuin enemmistöön kuuluvat. He ovat myös yksi haavoittuvimmista ryhmistä, johon kohdistuu vihamielistä suhtautumista. Sukupuolen vahvistaminen tukee nuorten hyvinvointia, se helpottaa transnuorten elämää ja vähentää syrjintää.

Neuvolapalvelut ovat keskeisiä perhepalveluita15.5.2021 07:30:00 EEST | Tiedote

Marinin hallituksen esitys perhevapaauudistuksesta on askel kohti tasa-arvoista vanhemmuutta ja se edistää huomattavasti erilaisten perheiden yhdenvertaisuutta. Uudistuksessa on otettu aiempaa paremmin huomioon myös isien asema ja isän mahdollisuus hoitaa lasta kotona. Tämä vahvistaa myös lapsen etua. On myös kiitettävää, miten uudistuksessa on nostettu esille perheiden monimuotoisuus, sekä erilaiset vanhemmaksi tulemisen muodot.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme