Demarinuoret

Demarinuoret iloitsee: Rinteen hallitusohjelma viitoittaa tietä edistykselliseen ja kestävään tulevaisuuteen!

Jaa

Demarinuoret iloitsee SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen johtamien hallitusneuvottelujen lopputuloksesta. Hallitusohjelmassa korostuvat tasa-arvon, solidaarisuuden ja kestävän kehityksen arvot ja ohjelma pitää sisällään paljon konkreettisia toimenpiteitä edistyksellisen Suomen rakentamiseksi.

“Ihmiset äänestivät huhtikuussa eduskuntavaaleissa muutosta aiempaan politiikkaan. Nyt he sitä toden totta saavat: hallituksenmuodostaja Rinteen hallitusohjelma rakentaa kestävää yhteiskuntaa niin sosiaalisesti, ekologisesti kuin taloudellisesti. Demarinuorten tavoitteista moni näkyy kirkkaasti ohjelmassa, kuten oppivelvollisuusiän nosto, koulutus- ja tiedepanostukset, ilmastonmuutoksen torjunta sekä infrastruktuurihankkeet”, Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi pohtii.

“Ohjelma on askel oikeaan suuntaan: päästöttömään hyvinvointivaltioon. Demarinuoret kannustaa puolueita kuitenkin vielä lisäämään kunnianhimon tasoaan keskeisissä ihmisoikeusreformeissa. Esimerkiksi translain uudistuksessa unohtui alle 18-vuotiaiden oikeus sukupuolen korjaamiseen. Toivomme kovasti, että nämä asiat korjataan lainvalmistelun aikana”, kannustaa varapuheenjohtaja Pinja Perholehto.

Rinteen hallitusohjelmassa toteutuu moni Demarinuorten vaalitavoitteista. Vaalitavoitteisiin pääsee tutustumaan täältä.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Demarinuoret
Demarinuoret
Siltasaarenkatu 18-20 C 6 krs.
00530 Helsinki

http://www.demarinuoret.fi

Demarinuoret - Sosialidemokraattiset Nuoret ry on yli 110-vuotias poliittinen nuorisojärjestö, joka toimii niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Demarinuoret

Demarinuoret vaatii muutosta opiskelijoiden ateriatuetun ruuan tarjoamisen ehtoihin15.10.2019 17:25:54 EESTTiedote

Demarinuoret iloitsee tämänpäiväisestä tiedosta, jonka mukaan Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistamat Unicafe-ravintolat luopuvat naudanlihan tarjoamisesta ensi vuoden helmikuussa. Demarinuoret vaatii myös valtiolta vahvempaa ohjausta siihen, miten ekologisesti kestävää ruokaa opiskelijoille tarvitaan. Se onnistuisi muuttamalla vuonna 2012 annettua Valtioneuvoston asetusta korkeakouluopiskelijoiden ruokailun tukemisen perusteista ja Kelan ruokasuosituksia.

Demarinuoret: Yritys- ja verotukien uudistamista on jatkettava!7.10.2019 13:34:18 EESTTiedote

Valtiosihteerityöryhmä jätti tänään raporttinsa yritystukien uudistamisesta. Yritys- ja verotukien uudistaminen on päässyt vasta alkuun. Tänään julkaistu Valtiovarainministeriön taloudellinen katsaus antaa myös aihetta pohtia keinoja hyvinvointivaltion rahoituspohjan saamiseksi kestävälle pohjalle. Demarinuoret vaatii hallitusta jatkamaan yritys- ja verotukien uudistamista määrätietoisesti.

Demarinuoret: Korkeakoulujen rahoituskorotukset tehtävä budjettiriihessä täysimääräisenä!23.8.2019 09:02:07 EESTTiedote

Demarinuoret vaativat ammattikorkeakouluille ja yliopistoille hallitusohjelmassa luvattuja 60 miljoonan euron perusrahoituksen korotuksia voimaan täysimääräisinä. Valtiovarainministeriön talousarvioehdotus vuodelle 2020 on jäämässä korkeakoulujen osalta vajavaiseksi. Korkeakoulujen rahoituksesta on leikattu tuntuvasti 2010-luvulla ja esimerkiksi ammattikorkeakoulujen rahoituksesta on leikattu yli viidesosa. Demarinuoret vaatii talousarvioehdotuksen korjaamista sovitun hallitusohjelman mukaiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme