Demarinuoret

Demarinuoret julkaisi ilmasto- ja ympäristöohjelmansa: Askeleita kohti päästötöntä hyvinvointivaltiota on otettava nyt!

Jaa

Demarinuoret vaatii seuraavaa hallitusta ottamaan ilmastonmuutoksen torjumisen strategiseksi kärkitavoitteeksi. Suomeen tarvitaan ilmastokäänne, mutta myös sillä on merkitystä, että muutos tehdään oikeudenmukaisella eriarvoisuutta vähentävällä tavalla.

“On aika lopettaa eläminen nuorten piikkiin. Sipilän hallitus on ollut huolissaan siitä, ettei nuorille sukupolville saa jättää harteilleen velkataakkaa. Siitä hallitus ei kuitenkaan ole ollut yhtä huolissaan, että millainen ilmastovelka nuorelle sukupolvelle jätetään. On korkea aika ottaa askeleita kohti päästötöntä hyvinvointivaltiota, jollainen Suomen on oltava vuoteen 2030 mennessä”, Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi vaatii.

Demarinuoret katsovat, että ilmastoahdistuksen kasaaminen yksin nuorten hartioille on kohtuutonta. Yksilöiden vastuuta asioista, joihin he eivät voi vaikuttaa on korostettu liikaa yhteiskunnan systeemisen toiminnan ja rakenteiden korjaamisen kustannuksella.

“Uhkakuvien maalaamisen sijaan nyt on esitettävä konkreettisia ratkaisuja, joilla päästöjä leikataan yhteiskunnan tasolla. Päästöt ja niihin johtavat valinnat on tehty usein vuosikymmeniä sitten, huomattavasti ennen kuin nykyiset nuoret aikuiset ovat niihin mitään voineet sanoa energiantuotannon, yhteiskuntasuunnittelun ja tuotantoketjujen osalta”, Demarinuorten ympäristötyöryhmän puheenjohtaja Eetu Kinnunen summaa.

Tulevalla hallituskaudella hallituksen tulisi käynnistää lukuisia raidehankkeita, erityisesti pääradan kunnostamiseksi ja tunnin junayhteyden saamiseksi Helsingistä Turkuun. Lisäksi elinkeinotukia on suunnattava pois päästöjä ylläpitävistä säilyttävistä tuista ja kohdistettava päästöjä vähentäviin hankkeisiin sekä hiilinielujen vahvistamiseen. Tulevan hallituskauden aikana on ratkaistava, miten Suomi siirtyy pois kivihiilen ja turpeen energiakäytöstä, lisää hiilinielujaan ja miten siirtymä päästöttömään maantieliikenteeseen toteutetaan.

Demarinuoret julkaisi tänään tuoreen ilmasto- ja ympäristö-ohjelmansa nimeltä Kohti päästötöntä hyvinvointivaltiota. Linkki tiedostoon täältä: https://docs.google.com/document/d/1YOo_kd8BqtrpyG8jn4xaJLTvRl3k0SwijUzD7r06tDI/edit#heading=h.neh95w99do3v

Demarinuorten ilmasto- ja ympäristöohjelma - kysymyksiä ja vastauksia! Linkki täältä: https://docs.google.com/document/d/1R5UhFUplm5rP3zGqSSv_Zueni4wIJB613Hrn0q6EznY/edit#
Lisätiedot:

Mikkel Näkkäläjärvi

Demarinuorten puheenjohtaja

Puh. 0400765002

Eetu Kinnunen

Demarinuorten ympäristötyöryhmän puheenjohtaja

Puh. 0505453173

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Demarinuoret
Demarinuoret
Siltasaarenkatu 18-20 C 6 krs.
00530 Helsinki

http://www.demarinuoret.fi

Demarinuoret - Sosialidemokraattiset Nuoret ry on yli 110-vuotias poliittinen nuorisojärjestö, joka toimii niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Demarinuoret

Hallituspuolueiden nuoriso- ja opiskelijajärjestöt: Ei lukukausimaksuille - myös kansainvälisiä opiskelijoita koskevista maksuista on luovuttava!9.5.2020 11:08:35 EESTTiedote

Vesa Vihriälän johtama selvitysryhmä ehdottaa raportissaan lukukausimaksuja kaikille opiskelijoille. Hallituspuolueiden nuoriso- ja opiskelijajärjestöt tyrmäävät ehdotuksen. Hallituspuolueiden nuoriso- ja opiskelijajärjestöt vaativat myös, että nykyisistä EU- ja ETA-alueiden ulkopuolelta tulevia opiskelijoita koskevista lukukausimaksuista luovutaan.

Demarinuoret: Unkari on erotettava EU:sta!2.4.2020 08:57:19 EESTTiedote

Euroopan unionin tuomioistuin antaa tänään ratkaisunsa siitä, rikkoivatko Puola, Unkari ja Tshekki EU-lainsäädäntöä. Aiemmin tällä viikolla saimme lukea murheellisia uutisia siitä, että Unkarin hallitus ja pääministeri Orbán keskittävät valtaa itselleen. Parlamentin päätöksellä Unkarista tuli yhdessä hetkessä käytännössä diktatuuri. Unkarin hallitus ajaa myös lakia, jolla maan kunnat otetaan hallituksen kontrolliin. Demarinuoret vaatii toimien aloittamista Unkarin EU-jäsenyyden jäädyttämiseksi ja Unkarin EU-tukien lakkauttamiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme