Demarinuoret

Demarinuoret: Petteri, muistathan, että Suomi tarvitsee maahanmuuttoa

Jaa
Hallitustunnustelijaksi valittu kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo jätti perjantaiaamupäivällä hallitustunnustelukysymykset eduskuntapuolueille. Demarinuoret muistuttaa Orpoa, että nyt on oikea aika tehdä kauaskantoista politiikkaa.

– Suomessa on pula työvoimasta, etenkin sosiaali- ja terveyspalveluiden ammattilaisista. Pelkästään sairaanhoitajia, lähihoitajia ja sosiaalityöntekijöitä puuttuu lähes 30 000. Sosiaali- ja terveysala pitää saada pois palkkakuopasta ja työoloja tulee parantaa, mutta aina kyse ei kuitenkaan ole edes rahasta. Emme voi vastata uskottavasti kysymyksiin palvelulupausten toteuttamisesta, jos meillä ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi työntekijöitä, toteaa Demarinuorten varapuheenjohtaja Emilia Kangaskolkka.

Suomen pitää olla houkutteleva vaihtoehto ulkomaiselle työvoimalle. Mitä nopeammin ulkomaiset työntekijät pääsevät kiinni työhön, sitä paremmin he myös integroituvat suomalaiseen yhteiskuntaan.

– Tutkintojen kansainvälistä tunnustamista tulee parantaa ja pysyvän työ- ja koulutusperäisen oleskeluluvan saanti saisi kestää korkeintaan kuukauden. Ulkomaisen työvoiman kielitaitovaatimuksia tulee arvioida myös kriittisesti. Jos työntekijä sitoutuu aktiivisesti kotimaisten kielten opiskeluun, hänellä tulisi olla oikeus vastaanottaa töitä julkiselta sektorilta, paaluttaa Kangaskolkka.

Kokoomuksella on näytön paikka siinä, miten se pitää kiinni suomalaisten työmarkkinoiden toimivuudesta ja yritysten toimintamahdollisuuksista.

– Työllisten määrän lisääminen kaikin keinoin on keskeistä paitsi hyvinvointivaltion tulevaisuudelle, myös riittävän ja osaavan työvoiman saamiseksi yritysten tarpeisiin. Tulevaisuuden talouskasvu ja taloudellinen toimeliaisuus edellyttävät työperäisen maahanmuuton lisäämistä. Kokoomus ei saa syödä tulevaisuuden hyvinvoinnin kivijalkaa taipumalla perussuomalaisten painostukseen, toteaa Demarinuorten varapuheenjohtaja Kimi Uosukainen.

– Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra on todennut hallitukseen menemisen ehdoksi maahanmuuton kiristämisen. Ilman maahanmuuttoa Suomen väestömäärä kuitenkin vähenisi eikä kasvaisi. Tämä on suuri riski suomalaisen hyvinvointivaltion tulevaisuudelle. Ulkomaisen työvoiman saanti Suomeen on yksi olennaisimpia kysymyksiä tulevalla hallituskaudella, toteaa Kangaskolkka.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Demarinuoret
Demarinuoret
Siltasaarenkatu 18-20 C 6 krs.
00530 Helsinki

http://www.demarinuoret.fi

Demarinuoret - Sosialidemokraattiset Nuoret ry on poliittinen nuorisojärjestö, joka on perustettu vuonna 1906. Demarinuoret toimii kansallisesti ja kansainvälisesti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Demarinuoret

Demarinuoret: SDP:n 18–29-vuotiaat ehdokkaat keräsivät eniten ääniä nuorista ehdokkaista – moni läpimenijä Demarinuorten entistä johtoa4.4.2023 15:54:42 EEST | Tiedote

Eduskuntaan valittiin yhteensä seitsemän alle 30-vuotiasta nuorta. Näistä paikoista SDP sai kolme. Eduskuntaan valittiin Helsingistä kaupunginvaltuutettuna tunnettu Elisa Gebhard (29), Uudeltamaalta Demarinuorten puheenjohtajana ja Hyvinkään kaupunginvaltuuston puheenjohtajana kokemusta kerännyt Pinja Perholehto (26) ja Järvenpään kaupunginhallitusta puheenjohtava Eemeli Peltonen (28).

Demarinuorten Perholehto: Somekiusaajat kuriin seuraavalla vaalikaudella24.3.2023 11:14:58 EET | Tiedote

2020-lukua ja tulevaisuutta leimaa uusi vitsaus: kiusaaminen ja vihapuhe sosiaalisessa mediassa. Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto vaatii seuraavalla vaalikaudella toteutettavaksi laajaa toimenpideohjelmaa somehäiriköinnin laittamiseksi kuriin. Yhtenä konkreettisena avauksena Demarinuoret esittää selvitystä siitä, voiko sosiaalisen median alustoille rekisteröityviltä henkilöiltä vaatia tunnistautumista Suomessa tai koko EU-alueella.

Pohjoismaiden Demarinuoret: Vetoomus emopuolueille - puolustakaa ydinaseista vapaata, hiilineutraalia pohjoismaista mallia!28.2.2023 07:00:00 EET | Tiedote

Pohjoismaiden Demarinuoret vetoavat puolueidensa puheenjohtajiin Sanna Mariniin, Magdalena Anderssoniin, Mette Fredrikseniin sekä Jonas Gahr Støreen SAMAKin vuosikokouksen alla Helsingissä 28.2.2023. Nuorisojärjestöt vaativat puolueidensa johtoa muun muassa sitoutumaan siihen, että Pohjoismaat pidättäytyvät ydinaseiden kehittämisestä, testaamisesta, tuotannosta, hankinnasta, omistamisesta ja varastoinnista.

Demarinuorten Perholehto: Nuorisorikollisuudelle oma erikoissyyttäjä3.2.2023 07:34:00 EET | Tiedote

Hallitus esittää 2.2.2023 julkaistussa lisätalousarviossa 19 miljoonan euron rahoitusta nuorisorikollisuuden ehkäisyyn ja torjuntaan. Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto kiittää tärkeään ilmiöön tarttumisesta ja kehottaa jatkamaan rakentavalla linjalla. Perholehto esittää, että seuraavalla hallituskaudella tulisi muun muassa asettaa nuorisorikollisuudesta vastaava erikoissyyttäjä sekä kehittää nuorten rikollisten tukea ja jälkihoitoa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme