Demarinuoret

Demarinuoret: Takaisin juurille - ilmastopolitiikan rinnalle tarvitaan luonnonsuojelua!

Jaa

Demarinuoret on huolestunut luonnonsuojelun jäämisestä vaalikevään keskusteluissa muiden teemojen jalkoihin. Ilmastonmuutoksen hillitseminen on valtavan tärkeä ympäristöpolitiikan tavoite, mutta monet merkittävät luonnon hyvinvointiin ja monimuotoisuuteen liittyvät teemat on myös syytä saada keskusteluun.

“Luonnon monimuotoisuuden heikkeneminen ja lajikato ovat megaluokan poliittisia kysymyksiä, jotka on saatava kiireen vilkkaa hallintaan. Nyt tarvitaan laajamittaisia toimenpiteitä maatalousmaan monimuotoisuuden vahvistamiseen sekä talousmetsien ja rakennetun ympäristön kehittämistäsuuntaan, jossa ne toimivat elinympäristöinä monimuotoiselle luonnonvaraiselle lajistolle”, Demarinuorten ympäristötyöryhmän puheenjohtaja Eetu Kinnunen vaatii.

Suojelutoimien aloittamisesta ja kasvaneesta tietoisuudesta huolimatta luonnonmukaisten elinympäristöjen tuhoutuminen on edelleen jatkunut 1900-luvun lopulta 2000-luvun ensimmäisille vuosikymmenille. 70-luvun alusta luonnonvaraisten selkärankaisten määrä on pudonnut jopa 60 prosenttia. Monien ei-selkärankaisten, kuten pölyttäjähyönteisten kantojen romahtaminen uhkaa ekosysteemien toiminnan lisäksi myös maatalouden kestävyyttä.

“Luonnonmukaisten elinympäristöjen tuhoutumiselle on pantava piste. Suomeen tarvitaan lisää suojelualueita ja suojeluohjelmia on laajennettava kattamaan erityisesti kukkakasveille ja hyönteisille keskeiset perinnebiotoopit, kuten vaarantuneet niitty- ja ketoalueet. Tarvitsemme kunnianhimoisen ilmastopolitiikan kylkeen kunnianhimoa luonnonsuojeluun”, Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi päättää.

Avaus on osa Demarinuorten huomenna julkaistavaa ilmasto- ja ympäristöohjelmaa.

Lisätiedot:

Mikkel Näkkäläjärvi

Demarinuorten puheenjohtaja

Puh. 0400765002

Eetu Kinnunen

Demarinuorten ympäristötyöryhmän puheenjohtaja

Puh. 0505453173

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Demarinuoret
Demarinuoret
Siltasaarenkatu 18-20 C 6 krs.
00530 Helsinki

http://www.demarinuoret.fi

Demarinuoret - Sosialidemokraattiset Nuoret ry on yli 110-vuotias poliittinen nuorisojärjestö, joka toimii niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Demarinuoret

Demarinuoret vaatii muutosta opiskelijoiden ateriatuetun ruuan tarjoamisen ehtoihin15.10.2019 17:25:54 EESTTiedote

Demarinuoret iloitsee tämänpäiväisestä tiedosta, jonka mukaan Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistamat Unicafe-ravintolat luopuvat naudanlihan tarjoamisesta ensi vuoden helmikuussa. Demarinuoret vaatii myös valtiolta vahvempaa ohjausta siihen, miten ekologisesti kestävää ruokaa opiskelijoille tarvitaan. Se onnistuisi muuttamalla vuonna 2012 annettua Valtioneuvoston asetusta korkeakouluopiskelijoiden ruokailun tukemisen perusteista ja Kelan ruokasuosituksia.

Demarinuoret: Yritys- ja verotukien uudistamista on jatkettava!7.10.2019 13:34:18 EESTTiedote

Valtiosihteerityöryhmä jätti tänään raporttinsa yritystukien uudistamisesta. Yritys- ja verotukien uudistaminen on päässyt vasta alkuun. Tänään julkaistu Valtiovarainministeriön taloudellinen katsaus antaa myös aihetta pohtia keinoja hyvinvointivaltion rahoituspohjan saamiseksi kestävälle pohjalle. Demarinuoret vaatii hallitusta jatkamaan yritys- ja verotukien uudistamista määrätietoisesti.

Demarinuoret: Korkeakoulujen rahoituskorotukset tehtävä budjettiriihessä täysimääräisenä!23.8.2019 09:02:07 EESTTiedote

Demarinuoret vaativat ammattikorkeakouluille ja yliopistoille hallitusohjelmassa luvattuja 60 miljoonan euron perusrahoituksen korotuksia voimaan täysimääräisinä. Valtiovarainministeriön talousarvioehdotus vuodelle 2020 on jäämässä korkeakoulujen osalta vajavaiseksi. Korkeakoulujen rahoituksesta on leikattu tuntuvasti 2010-luvulla ja esimerkiksi ammattikorkeakoulujen rahoituksesta on leikattu yli viidesosa. Demarinuoret vaatii talousarvioehdotuksen korjaamista sovitun hallitusohjelman mukaiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme