Demarinuoret

Demarinuoret: Yhteistyöryhmät eivät riitä - verkkokalastus on kiellettävä pikaisesti Saimaalla saimaannorpan levinneisyysalueella

Jaa

Demarinuoret vaatii nopeita toimenpiteitä seuraavien norppakuolemien estämiseksi ja kalastusrajoitusasetuksen muuttamista pikaisesti, jotta verkkokalastus saadaan kiellettyä Saimaalla saimaannorpan levinneisyysalueella.

Neljä saimaannorpan kuuttia on löydetty kuolleena kalastajien verkoista, vain kolme päivää Saimaan verkkokalastuskiellon päättymisestä heinäkuun alkuun. Lukuisat asiantuntijatahot ja kansalaisjärjestöt ovat vaatineet toimia tilanteeseen puuttumiseksi. Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä onkin ilmoittanut, että ministeriö perustaa erityisen laajan yhteistyöryhmän heti lomien jälkeen pohtimaan vuonna 2021 voimaan tulevan valtioneuvoston kalastusrajoitusasetuksen valmistelua. Demarinuoret vaatii yhteistyöryhmän perustamisen lisäksi kalastusrajoitusasetuksen muuttamista pikaisesti seuraavien norppakuolemien estämiseksi.

- Verkkokalastus on saatava loppumaan kokonaan Saimaalla saimaannorpan levinneisyysalueella, jotta kuuttikuolemilta vältytään. Ministeri Lepän on ryhdyttävä ripeästi toimiin ja tehtävä kaikkensa, jotta tämä sietämätön tilanne ei toistu. Selvitykset, laaja yhteistyöryhmä ja pohdinta vuotta 2021 ajatellen eivät nyt riitä, vaan tarvitaan ripeitä toimia, jotka tehoavat jo viimeistään ensi kesänä. Vetoan myös kalastajiin: jättäkää kalaverkot laittamatta Saimaan vesille, Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi vaatii.

Verkkokalastus on Saimaalla pääasiassa vapaa-ajankalastajien harjoittama kalastuksen muoto. Ammattikalastajilla on käytössään norppaturvallisia pyyntimenetelmiä, jotka eivät aiheuta vastaavaa vaaraa. Myös vapaa-ajankalastusta on mahdollista harjoittaa sujuvasti muilla välineillä.

Demarinuoret uskovat, että kyseessä on pikemminkin tietämättömyys kuin piittaamattomuus.

- Useimmat ihmiset haluavat toimia oikein ja olettavat, että kun verkkokielto päättyy kesäkuun loppuun, niin sen jälkeen kuutti ei enää verkkoon ui. Tosiasia kuitenkin on, että ajallisesti rajattu verkkokielto on poliittinen kompromissi. Suojelijat halusivat jo silloin ulottaa kiellon heinäkuun loppuun, Demarinuorten ympäristötyöryhmän puheenjohtaja Eetu Kinnunen huomauttaa.

Lisätiedot: 

Demarinuorten puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi

+358400765002

mikkel.nakkalajarvi@demarinuoret.fi

Demarinuorten ympäristötyöryhmän puheenjohtaja Eetu Kinnunen

+358505453173

eetu.j.kinnunen@gmail.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Demarinuoret
Demarinuoret
Siltasaarenkatu 18-20 C 6 krs.
00530 Helsinki

http://www.demarinuoret.fi

Demarinuoret - Sosialidemokraattiset Nuoret ry on yli 110-vuotias poliittinen nuorisojärjestö, joka toimii niin kansallisesti kuin kansainvälisestikin. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Demarinuoret

Hallituspuolueiden nuoriso- ja opiskelijajärjestöt: Ei lukukausimaksuille - myös kansainvälisiä opiskelijoita koskevista maksuista on luovuttava!9.5.2020 11:08:35 EESTTiedote

Vesa Vihriälän johtama selvitysryhmä ehdottaa raportissaan lukukausimaksuja kaikille opiskelijoille. Hallituspuolueiden nuoriso- ja opiskelijajärjestöt tyrmäävät ehdotuksen. Hallituspuolueiden nuoriso- ja opiskelijajärjestöt vaativat myös, että nykyisistä EU- ja ETA-alueiden ulkopuolelta tulevia opiskelijoita koskevista lukukausimaksuista luovutaan.

Demarinuoret: Unkari on erotettava EU:sta!2.4.2020 08:57:19 EESTTiedote

Euroopan unionin tuomioistuin antaa tänään ratkaisunsa siitä, rikkoivatko Puola, Unkari ja Tshekki EU-lainsäädäntöä. Aiemmin tällä viikolla saimme lukea murheellisia uutisia siitä, että Unkarin hallitus ja pääministeri Orbán keskittävät valtaa itselleen. Parlamentin päätöksellä Unkarista tuli yhdessä hetkessä käytännössä diktatuuri. Unkarin hallitus ajaa myös lakia, jolla maan kunnat otetaan hallituksen kontrolliin. Demarinuoret vaatii toimien aloittamista Unkarin EU-jäsenyyden jäädyttämiseksi ja Unkarin EU-tukien lakkauttamiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme