Demarinuoret

Demarinuorten Kestävät keinot nuorisorikollisuuden torjuntaan -ohjelma

Jaa
Nuorten jengiytymisestä ja rikollisuudesta on käyty politiikassa runsasta keskustelua. Demarinuorten “Kestävät keinot nuorisorikollisuuden torjuntaan” -paketti tuo keskusteluun mukaan inhimillisen ja kokonaisvaltaisen näkökulman 11 esityksen kautta.

‒ Nuorisorikollisuutta koskeva keskustelu on usein populistista. Etenkin sosiaalisen median keskusteluista näkee, että kokonaiskuvan sijaan moni keskittyy helppoihin heittoihin. Tähän me haluamme muutoksen. Olemme siksi laatineet paketin vaikuttavista, mutta inhimillisistä toimenpiteistä nuorisorikollisuuden ehkäisemiseksi ja siihen puuttumiseksi, kommentoi Perholehto.

Politiikassa penätään usein nuorisorikollisille kovempia rangaistuksia ja vaaditaan lisää viranomaisia. Samat toimijat tulevat kuitenkin toisinaan esittäneeksi yhtäältä muita poliittisia toimia, jotka lisäisivät yhteiskunnan eriarvoistumista ja heikentäisivät köyhimpien perheiden asemaa entisestään. Näin jengit saisivat vain lisää nuoria, joita rekrytoida.

Populismille tai yksinkertaistuksille ei saa antaa valtaa. Suomessa tarvitaan pitkäjänteisyyttä ja monialaisia toimia, jotka huomioivat sekä nuorten pahoinvoinnin juurisyyt että jo syntyneitä ongelmia korjaavan toiminnan.

‒ Tarvitaan lisää poliiseja ja asiantuntijoiden näin katsoessa kovempia tuomioitakin, mutta niin kauan kuin emme tee mitään perusongelmalle, on rikollisuus jatkossakin vaihtoehto liian monelle nuorelle. Ohjelmamme pitää siksi sisällään monipuolisesti toimia aina perheiden palveluiden vahvistamisesta harrastustakuuseen ja rikoksia tekevien nuorten tukeen, Perholehto jatkaa.

Pehmeiden keinojen lisäksi Demarinuoret esittää toimenpiteitä joilla varmistetaan, että rikoksiin syyllistyneet nuoret ja heidät rikolliseen toimintaan rekrytoineet henkilöt kantavat vastuun teoistaan.

‒ Konkreettisia esityksiä tähän ovat esimerkiksi poliisin ja oikeuslaitoksen riittävä resursointi sekä nuorisorikollisuudesta vastaavan erikoissyyttäjän asettaminen. Samalla painotamme, että jokainen rikolliseksi ajautunut nuori ansaitsee mahdollisuuden uuteen alkuun. Vastuulliseen politiikkaan kuuluu aina ajatus siitä, että rakennamme myös väylän ulos rikollisesta toiminnasta, päättää Perholehto. 
Ohjelma tiedotteen liitteenä ja täällä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Demarinuoret
Demarinuoret
Siltasaarenkatu 18-20 C 6 krs.
00530 Helsinki

http://www.demarinuoret.fi

Demarinuoret - Sosialidemokraattiset Nuoret ry on poliittinen nuorisojärjestö, joka on perustettu vuonna 1906. Demarinuoret toimii kansallisesti ja kansainvälisesti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Demarinuoret

Demarinuorten Perholehto: Somekiusaajat kuriin seuraavalla vaalikaudella24.3.2023 11:14:58 EET | Tiedote

2020-lukua ja tulevaisuutta leimaa uusi vitsaus: kiusaaminen ja vihapuhe sosiaalisessa mediassa. Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto vaatii seuraavalla vaalikaudella toteutettavaksi laajaa toimenpideohjelmaa somehäiriköinnin laittamiseksi kuriin. Yhtenä konkreettisena avauksena Demarinuoret esittää selvitystä siitä, voiko sosiaalisen median alustoille rekisteröityviltä henkilöiltä vaatia tunnistautumista Suomessa tai koko EU-alueella.

Pohjoismaiden Demarinuoret: Vetoomus emopuolueille - puolustakaa ydinaseista vapaata, hiilineutraalia pohjoismaista mallia!28.2.2023 07:00:00 EET | Tiedote

Pohjoismaiden Demarinuoret vetoavat puolueidensa puheenjohtajiin Sanna Mariniin, Magdalena Anderssoniin, Mette Fredrikseniin sekä Jonas Gahr Støreen SAMAKin vuosikokouksen alla Helsingissä 28.2.2023. Nuorisojärjestöt vaativat puolueidensa johtoa muun muassa sitoutumaan siihen, että Pohjoismaat pidättäytyvät ydinaseiden kehittämisestä, testaamisesta, tuotannosta, hankinnasta, omistamisesta ja varastoinnista.

Demarinuorten Perholehto: Nuorisorikollisuudelle oma erikoissyyttäjä3.2.2023 07:34:00 EET | Tiedote

Hallitus esittää 2.2.2023 julkaistussa lisätalousarviossa 19 miljoonan euron rahoitusta nuorisorikollisuuden ehkäisyyn ja torjuntaan. Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto kiittää tärkeään ilmiöön tarttumisesta ja kehottaa jatkamaan rakentavalla linjalla. Perholehto esittää, että seuraavalla hallituskaudella tulisi muun muassa asettaa nuorisorikollisuudesta vastaava erikoissyyttäjä sekä kehittää nuorten rikollisten tukea ja jälkihoitoa.

Demarinuorten Perholehto: Keskusta on yksi Suomen ympäristövihamielisimmistä puolueista29.11.2022 12:51:39 EET | Tiedote

Keskusta on kunnostautunut hallituksen rivien horjuttajana. Aiemmin suurta keskustelua herätti puolueen toiminta saamelaiskäräjälain osalta. Viimeisimpänä tulilinjalle on joutunut hallituksen toukokuussa linjaama luonnonsuojelulaki. Demarinuorten Perholehto pitää Keskustan toimintaa epäisänmaallisena oman edun tavoitteluna, joka murentaa politiikan uskottavuutta. ”Keskustan pakka on levällään kuin Jokisen eväät. Puolue ei näytä enää itsekään tietävän, ovatko he hallitus- vai oppositiopuolue. Surullisinta tässä on, että upporikasta ja rutiköyhää pelataan sekä ihmisoikeuksien että luonnon kantokyvyn kustannuksella”, puuskahtaa Demarinuorten puheenjohtaja Perholehto. Luontokato ja ilmastonmuutos uhkaavat koko ihmiskunnan tulevaisuutta. Demarinuorten mukaan jokaisen vastuullisen puolueen tulisi pyrkiä politiikallaan siihen, että luontokato pysäytetään vuoteen 2025 mennessä. “Viimeistään luonnonsuojelulakia vastaan valiokunnissa äänestäminen osoittaa, että Keskusta kuuluu Suomen ympäristövi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme