Demarinuoret

Demarinuorten Perholehto: Nuorisorikollisuudelle oma erikoissyyttäjä

Jaa
Hallitus esittää 2.2.2023 julkaistussa lisätalousarviossa 19 miljoonan euron rahoitusta nuorisorikollisuuden ehkäisyyn ja torjuntaan. Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto kiittää tärkeään ilmiöön tarttumisesta ja kehottaa jatkamaan rakentavalla linjalla. Perholehto esittää, että seuraavalla hallituskaudella tulisi muun muassa asettaa nuorisorikollisuudesta vastaava erikoissyyttäjä sekä kehittää nuorten rikollisten tukea ja jälkihoitoa.

‒ Marinin hallitus on pyrkinyt vahvistamaan nuorten hyvinvointia ja siten puuttunut nuorisorikollisuuden juurisyihin. Tämä on jatkossakin keskeistä. Pehmeiden keinojen rinnalla on silti varmistettava, että rikoksiin syyllistyneet nuoret ja nuoria rikolliseen toimintaan rekrytoivat henkilöt kantavat vastuunsa, kommentoi Perholehto.

Vaikka rangaistukset eivät yksin ole omiaan kitkemään nuorisorikollisuutta, on oikeuslaitoksen toiminnan ja riittävän resursoinnin turvaaminen keskeinen osa sisäisen turvallisuuden kokonaisuutta. Mitä nopeammin toimintaketju aina rikoksesta ja kiinnijäämisestä kohti tuomioistuinkäsittelyä saadaan läpikäytyä, sitä tehokkaampi vaikutus on.

‒ Nuorisorikollisuus ja syyt sen taustalla ovat valtavan moninaisia. Kannustamme siksi selvittämään, voisiko nuorisorikollisuudesta vastaavan erikoissyyttäjän asettaminen tuoda kokonaisuuteen tehokkuutta. Samalla olisi tarpeen kehittää nykyisin alikäytettyä nuorisorangaistusta, esittää Perholehto.

Demarinuorten mukaan Suomessa tulee lisäksi panostaa rikolliselle polulle ajautuneiden nuorten tukea, kuntoutusta ja jälkihoitoa.

‒ Vastuulliseen politiikkaan kuuluu aina ajatus siitä, että rakennamme myös väylän ulos rikollisuudesta. Nuoret rikoksentekijät tarvitsevat monialaisia tukitoimia sekä kannustusta siihen, ettei menneisyyden tarvitse määrittää koko loppuelämää, Perholehto päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Demarinuoret
Demarinuoret
Siltasaarenkatu 18-20 C 6 krs.
00530 Helsinki

http://www.demarinuoret.fi

Demarinuoret - Sosialidemokraattiset Nuoret ry on poliittinen nuorisojärjestö, joka on perustettu vuonna 1906. Demarinuoret toimii kansallisesti ja kansainvälisesti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Demarinuoret

Demarinuoret: SDP:n 18–29-vuotiaat ehdokkaat keräsivät eniten ääniä nuorista ehdokkaista – moni läpimenijä Demarinuorten entistä johtoa4.4.2023 15:54:42 EEST | Tiedote

Eduskuntaan valittiin yhteensä seitsemän alle 30-vuotiasta nuorta. Näistä paikoista SDP sai kolme. Eduskuntaan valittiin Helsingistä kaupunginvaltuutettuna tunnettu Elisa Gebhard (29), Uudeltamaalta Demarinuorten puheenjohtajana ja Hyvinkään kaupunginvaltuuston puheenjohtajana kokemusta kerännyt Pinja Perholehto (26) ja Järvenpään kaupunginhallitusta puheenjohtava Eemeli Peltonen (28).

Demarinuorten Perholehto: Somekiusaajat kuriin seuraavalla vaalikaudella24.3.2023 11:14:58 EET | Tiedote

2020-lukua ja tulevaisuutta leimaa uusi vitsaus: kiusaaminen ja vihapuhe sosiaalisessa mediassa. Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto vaatii seuraavalla vaalikaudella toteutettavaksi laajaa toimenpideohjelmaa somehäiriköinnin laittamiseksi kuriin. Yhtenä konkreettisena avauksena Demarinuoret esittää selvitystä siitä, voiko sosiaalisen median alustoille rekisteröityviltä henkilöiltä vaatia tunnistautumista Suomessa tai koko EU-alueella.

Pohjoismaiden Demarinuoret: Vetoomus emopuolueille - puolustakaa ydinaseista vapaata, hiilineutraalia pohjoismaista mallia!28.2.2023 07:00:00 EET | Tiedote

Pohjoismaiden Demarinuoret vetoavat puolueidensa puheenjohtajiin Sanna Mariniin, Magdalena Anderssoniin, Mette Fredrikseniin sekä Jonas Gahr Støreen SAMAKin vuosikokouksen alla Helsingissä 28.2.2023. Nuorisojärjestöt vaativat puolueidensa johtoa muun muassa sitoutumaan siihen, että Pohjoismaat pidättäytyvät ydinaseiden kehittämisestä, testaamisesta, tuotannosta, hankinnasta, omistamisesta ja varastoinnista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme