Demarinuoret

Demarinuorten Perholehto: Yle-veronkorotus osaksi hybridiuhkiin varautumista

Jaa
Ukrainan sodan myötä tarve faktapohjaiselle tiedolle on kovempi kuin vuosikymmeniin. Demarinuorten Perholehto kantaa huolta siitä, huolehditaanko Suomessa Ylen riittävistä toimintaedellytyksistä ja niiden myötä suomalaisten yhdenvertaisista oikeuksista luotettavaan tietoon.

–  Lehdistönvapaus ja oikeus faktatietoon ovat demokratian ytimessä. Yle on tämän suhteen paljon vartija. Siinä missä osa oikeistosta on vaatinut lähinnä Ylen rahoituksen leikkaamista, on asia juuri päinvastoin: vain turvaamalla Ylen resurssit voidaan paitsi kasvattaa suomalaisten resilienssiä erilaisten uhkien edessä, myös taata luotettavan tiedon saatavuus, toteaa Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto.

– Ennusteiden mukaan Yle-verosta kertyvät tulot ovat jo tänä vuonna pienemmät kuin toimintaan tarvittavien määrärahojen summa. Tämä suunta on kestämätön. Uskon, että valtaosa suomalaisista hyväksyisi sen, että nyt korotetaan Yle-veroa. Se olisi hyödyksi yksilöiden lisäksi koko kansan turvallisuudelle, jatkaa Perholehto.

Informaatiovaikuttamisen uhka on lisääntynyt Suomen mahdollisen NATO-jäsenyysprosessin edetessä. Mahdollisen systemaattisen disinformaation seuraukset voivat olla vakavia ja kohdistua myös tärkeään, kansalliseen turvallisuuteen liittyvään päätöksentekoon. 

– Riippumatta siitä hakeeko Suomi Naton jäsenyyttä vai ei, kohdistaa Venäjä tänne toimiaan. Suomessa on nähty jo esimakua mielipidevaikuttamisesta, ilmatilaloukkauksista ja palvelunestohyökkäyksistä. Jos tämä alkusoitto ei ole vielä herättänyt Ylen merkitykseen, ei sitä tee mikään, päättää Perholehto.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Demarinuoret
Demarinuoret
Siltasaarenkatu 18-20 C 6 krs.
00530 Helsinki

http://www.demarinuoret.fi

Demarinuoret - Sosialidemokraattiset Nuoret ry on poliittinen nuorisojärjestö, joka on perustettu vuonna 1906. Demarinuoret toimii kansallisesti ja kansainvälisesti.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Demarinuoret

Demarinuorten Perholehto: Somekiusaajat kuriin seuraavalla vaalikaudella24.3.2023 11:14:58 EET | Tiedote

2020-lukua ja tulevaisuutta leimaa uusi vitsaus: kiusaaminen ja vihapuhe sosiaalisessa mediassa. Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto vaatii seuraavalla vaalikaudella toteutettavaksi laajaa toimenpideohjelmaa somehäiriköinnin laittamiseksi kuriin. Yhtenä konkreettisena avauksena Demarinuoret esittää selvitystä siitä, voiko sosiaalisen median alustoille rekisteröityviltä henkilöiltä vaatia tunnistautumista Suomessa tai koko EU-alueella.

Pohjoismaiden Demarinuoret: Vetoomus emopuolueille - puolustakaa ydinaseista vapaata, hiilineutraalia pohjoismaista mallia!28.2.2023 07:00:00 EET | Tiedote

Pohjoismaiden Demarinuoret vetoavat puolueidensa puheenjohtajiin Sanna Mariniin, Magdalena Anderssoniin, Mette Fredrikseniin sekä Jonas Gahr Støreen SAMAKin vuosikokouksen alla Helsingissä 28.2.2023. Nuorisojärjestöt vaativat puolueidensa johtoa muun muassa sitoutumaan siihen, että Pohjoismaat pidättäytyvät ydinaseiden kehittämisestä, testaamisesta, tuotannosta, hankinnasta, omistamisesta ja varastoinnista.

Demarinuorten Perholehto: Nuorisorikollisuudelle oma erikoissyyttäjä3.2.2023 07:34:00 EET | Tiedote

Hallitus esittää 2.2.2023 julkaistussa lisätalousarviossa 19 miljoonan euron rahoitusta nuorisorikollisuuden ehkäisyyn ja torjuntaan. Demarinuorten puheenjohtaja Pinja Perholehto kiittää tärkeään ilmiöön tarttumisesta ja kehottaa jatkamaan rakentavalla linjalla. Perholehto esittää, että seuraavalla hallituskaudella tulisi muun muassa asettaa nuorisorikollisuudesta vastaava erikoissyyttäjä sekä kehittää nuorten rikollisten tukea ja jälkihoitoa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme