Vaasan kaupunki - Vasa stad

Den avgiftsfria parkeringen i Saluhallsgränden fortgår

Dela

Den avgiftsfria parkeringen i Saluhallsgränden i centrum av Vasa fortgår till slutet av året. På parkeringsområdet bakom Saluhallen kan man under den tid försöket pågår parkera sin bil gratis i två timmar med parkeringsskiva.

En första försöksperiod genomfördes 3.6–4.8, och nu förlängs den avgiftsfria parkeringen till utgången av december 2019.

- Responsen från företagarna i Saluhallen har varit god, och en fortsättning har önskats. Men omsättningen av de parkerade bilarna har varit svag, dvs. parkeringsskivan har använts felaktigt för långvarig parkering på området, berättar trafikplaneringschef Pertti Hällilä.

Den avgiftsfria parkeringen i Saluhallsgränden är uttryckligen avsedd för att man ska kunna uträtta ärenden i centrum, inte för långvarig parkering som räcker hela dagen.

Målet är att liva upp centrum

Genom att inleda försöket och låta det fortgå svarar staden på önskemål från företagarna i Vasa om åtgärder för att liva upp centrum. Det finns 40 parkeringsplatser i Saluhallsgränden.

Enligt Hällilä behövs det en mera täckande utredning av vilka verkningar försöket har innan beslut kan fattas om bestående ändringar i parkeringsbegränsningarna i centrumområdet.

Under tiden 5.8–31.12 förlorar staden cirka 21 000 euro i parkeringsinkomster.

Kontakter

trafikplaneringschef Pertti Hällilä, tfn 040 5813150, pertti.hallila@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum