Vaasan kaupunki - Vasa stad

Den futuristiska husvagnen Solar Butterfly som använder solenergi anländer till Vasa – världsturnén med klimat som tema gör ett stopp på salutorget 2.8.

Dela

Solar Butterfly är en enorm husvagn med formen av en fjäril och den utnyttjar solenergi i alla sina funktioner. På sin världsturné strävar Solar Butterfly efter att öka människors klimatmedvetenhet samt att erbjuda lösningar och inspiration på de utmaningar som klimatförändringen har orsakat. Till Vasa anländer Solar Butterfly tisdagen 2.8.

På taket till Solar Butterfly finns 80 m2 stora solpaneler som öppnar sig till jättelika fjärilsvingar när de laddas. Utöver för vagnens egna funktioner producerar de tillräckligt med el också för den elbil som drar vagnen. Solenergi utnyttjas dessutom för att värma upp det vattensystem som planerats i vagnen för insamling och rengöring av regnvatten.

Under sin världsturné bekantar sig Solar Butterflys team med över 1000 projekt, som koncentrerar sig på att bromsa klimatförändringen. Samtidigt ordnar teamet evenemang som är öppna för alla och där publiken kan bekanta sig med utrymmena och de tekniska lösningarna i husvagnen. När den är öppen är vagnen hela 12 x 18 meter stor och den innehåller utöver toppmoderna rum för boende också bl.a. en tv-studio där besökarna kan bekanta sig med klimatlösningar som gjorts på andra håll.

Solar Butterfly inledde sin världsturné i maj i Schweiz. Under de kommande tre och ett halvt åren går turnén till fem kontinenter och 90 länder och den avslutas i Paris i december 2025. Till Vasa kommer Solar Butterfly och dess team bestående av fyra personer tisdagen 2.8. Det egentliga publikevenemanget ordnas kl. 11-14. och efter det fortsätter vagnen sin resa till nästa mål.

Läs mera om Solar Butterfly och följ resan i Instagram och Twitter!

Kontakter

Mer information ger:
Frédéric Michaud, frederic.michaud@solarbutterfly.org, +41 79 307 13 84

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum