HUS

Den regionala samordningsgruppens begränsningar och rekommendationer har omfattande tagits i bruk i kommunerna i Nyland

Jaa

Den regionala samordningsgruppen för coronaviruset i Nyland sammanträdde den 1 december och konstaterade att de begränsningar och rekommendationer som gruppen presenterade förra veckan i omfattande grad tagits i bruk i kommunerna i Nyland.

 "I Nyland har närapå alla de begränsningar och rekommendationer som vi enligt lag kan ta i bruk nu tagits i bruk till full utsträckning. Att få kontroll över epidemin handlar nu framför allt om att människorna följer dessa begränsningar och rekommendationer ", konstaterar chefsöverläkare Markku Mäkijärvi, som är ordförande för Nylands regionala samordningsgrupp.

Den enda åtgärd som på regional nivå i praktiken ännu inte tagits i bruk är att grundskolorna övergår till distansundervisning. ”Jag hoppas verkligen att vi inte behöver ge denna rekommendation till kommunerna i området. Närundervisning är en central faktor när det gäller barns och ungas välmående”, säger Mäkijärvi.

Nylands regionala samordningsgrupp föreslår att all organiserad hobbyverksamhet inomhus i alla åldersgrupper, och hobbyverksamhet för personer över 20 år även utomhus, avbryts fram till den 20 december.

De regionala aktörerna kan endast ge starka rekommendationer om de privata tjänsteproducenternas verksamhet. "Vi vädjar till de privata tjänsteproducenterna att de följer dessa rekommendationer och för egen del agerar ansvarsfullt i det allvarliga epidemiläget i Nyland. Vi vädjar också till invånarna i området. Det faktum att en hobbyverksamhet, ett köpcentrum eller en bar är öppen innebär inte att det är säkert att besöka platsen med tanke på epidemin. Antalet kontakter är avgörande, oberoende av var de sker", säger HUS biträdande överläkare Eeva Ruotsalainen.

De regionala begränsningarna och rekommendationerna i Nyland

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme