Asuntomessut

Designtalo Idyll valittiin RKL:n mallitaloksi Lohjalla

Jaa
Rakennusmestareiden ja -insinöörien (AMK) liiton RKL:n puheenjohtajisto valitsi Designtalo Idyllin Asuntomessujen mallitaloksi Lohjalla. Raati vakuuttui rakennuttajan laatuajattelusta ja työmaan työturvallisuudesta rakennusprosessin aikana.

Tänä vuonna Lohjan järvimaisemassa järjestettävillä 51. Asuntomessuilla painotetaan muun muassa kestävyyttä ja arjen sujuvuutta. RKL:n puheenjohtajiston perinteinen kesäinen kunniatehtävä on valita Asuntomessujen mallitalo.

Designtalon Idyll vakuutti RKL:n puheenjohtajat Ari Aution ja Jukka Lintusen. Tuomarikaksikko nosti Idyllin kärkeen tiukan ennakkokarsinnan jälkeen.

Idyll-talossa toteutuu kokonaisvaltainen laatuajattelu, jossa perinteiseen kartanomalliin yhdistyvät viimeistelty laatu, käytännölliset ratkaisut ja projektinhallinnan taidokkuus, Lintunen perustelee.

– Työturvallisuus oli ensiluokkaista ja sen varmistamiseksi Designtalon projektiryhmällä oli myös kiitettävää kekseliäisyyttä.

Innovatiiviset telineratkaisut olivat yksi laatutekijä Idyllin vakuuttavuudessa, mutta kohteen projektiosaaminen osoittautui erinomaiseksi myös ympäristönhuollon kannalta.

Ansiokasta on ollut Idyll-kohteen rakennusmateriaalien kierrätys. Myös rakennuspaikan siisteys on ollut kiitettävää läpi koko hankkeen, toteaa operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää Suomen Asuntomessuilta.

Designtalo Idyll  palvelee kuvauksensa mukaan isompaakin perhettä ja tuo arkeen sekä hyvää oloa että asumisen helppoutta. Lisäksi se on hiilineutraali ECO2-koti, jonka rakenteissa on minimoitu muovinkäyttö. Lämmöneriste on valmistettu uusiutuvasta puukuidusta, joka tasaa sisäilman kosteutta luonnon omalla menetelmällä. Talon hiilijalanjälki on hyvitetty koko kodin elinkaaren ajalta.

Puurunkoisen Idyll-talon E-luku on 82 ja energiatehokkuusluokka B. Sillä on lämmönlähteenä ilma-vesilämpöpumppu. Rakennuttajana on Designtalo DEN Finland Oy. Pääsuunnittelijana on toiminut Sami Leinonen ja vastaavana työnjohtajana Jarno Koskiranta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Maria-Elena Ehrnrooth, toimitusjohtaja, RKL ry
puh. 050 379 0507, maria-elena.ehrnrooth@rkl.fi

Heikki Vuorenpää, operatiivinen johtaja, Suomen Asuntomessut Osuuskunta
puh. 050 531 6776, heikki.vuorenpaa@asuntomessut.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Asuntomessut
Asuntomessut
Pasilankatu 2
00240 Helsinki

020 743 7700http://www.asuntomessut.fi

Osuuskunta Suomen Asuntomessut on suomalaisen asumisen suunnannäyttäjä, joka järjestää vuosittain kesän kohokohtiin lukeutuvat Asuntomessut.

Asuntomessuilla esitellään toimiviksi ja kestäviksi koettuja ratkaisuja sekä esimerkkejä rakentamiseen ja asumiseen liittyvien uusimpien tutkimusten soveltamisesta käytäntöön.

Asuntomessuja on järjestetty vuodesta 1970 lähtien.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Asuntomessut

Suomen Asuntomessut yhteistyöhön Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kanssa1.3.2023 11:25:49 EET | Tiedote

Suomen Asuntomessut ja Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu ovat aloittaneet yhteistyön. Yhteisenä tavoitteena on nostaa laadukkaan suunnitteluosaamisen ja asuntorakentamisen arvostusta Suomen asuntomarkkinoilla. Ensimmäisellä yhteisesti toteutetulle kurssilla opiskelijat loivat raikkaita ratkaisuja näyttelyarkkitehtuuriin, joita tullaan näkemään ja kokemaan messutapahtumissa tulevina vuosina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme