Destia Oy

Destia kehittää uuden ajan lentoliikennettä Redstone Aeron kanssa

Jaa
Destia on sopinut uuden ajan lentoliikenteen kehittämisen yhteistyöstä Redstone Aeron kanssa, joka omistaa Pyhtään lentokentän ja kehittää siitä digitaalisen lentokentän prototyyppiä. Alue tunnetaan myös nimellä Helsinki-East Aerodrome ja siellä edistetään liikennealan kestävän kehityksen tavoitteita kehittämällä ja testaamalla sähköistä ja miehittämätöntä lentoliikennettä ja digitaalisia järjestelmiä.
Dronen lennätystä Destian työmaalla
Dronen lennätystä Destian työmaalla

Moni tällä hetkellä tieliikenteessä hyödynnettävä osaaminen on hyödynnettävissä myös lentokenttäympäristössä. Destia asiantuntemus esimerkiksi sähkölataamisen, kelipalveluiden sekä kunnossapidon ja rakentamisen ratkaisuissa auttaa Redstone Aeroa kehittämään ja skaalaamaan uusia palveluita tulevaisuuden lentoliikenteen tarpeisiin.

"Tavoitteenamme on tehdä Helsinki-East Aerodromesta sähköisen ja digitaalisen lentämisen keskus, joka toimii moottorina koko Suomen ilmaliikenteen uudistamiselle ja kehittämiselle. On hienoa saada Destia mukaan kehitystyöhön. Yhdistämällä voimamme, voimme tarjota osaamista ja palveluita Suomen lentokenttäverkoston modernisoimiseksi”, sanoo Jouni Eho, toimitusjohtaja, Redstone Aero.

”Jokainen uuden teknologian kulkuväline tarvitsee toimiakseen infrastruktuuria ja palveluita. Erilaiset strategiset selvitykset, automatisoitu kunnossapito, sähkölatausjärjestelmät sekä lentokenttäinfran suunnittelu, rakentaminen ja ylläpito ovat kaikki osa-alueita, joissa Destialla on annettavaa sähköistyvälle ja automatisoituvalle lentoliikenteelle. Haluamme olla mukana kehittämässä huomisen liikennettä kohti kestäviä ratkaisuja myös ilmassa ”, sanoo Jorma Mäntynen, Strategiset liikennejärjestelmät -osaamisalueen johtaja, Destia.

Destia liittyy myös Tulevaisuuden ilmaliikenteen kehityskeskuksen LIFT-verkostoon.

Destia

Destia on Suomen suurin infra-alan palveluyhtiö, joka suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää yhteiskuntaa. Luomme kestävälle perustalle kaupunkirakentamisen innovaatioita ja älykkäitä infraratkaisuja, jotka mahdollistavat ihmisten, tavaroiden, palveluiden ja energian liikkumisen luontevana osana pohjoista elämää. Rakennamme huomisen infraa yli 1 600 destialaisen ainutlaatuisella infran tajulla. Vuonna 2021 yhtiön liikevaihto oli noin 575 miljoonaa euroa. Destia on osa kansainvälistä Colas-konsernia. www.destia.fi

Redstone Aero

Redstone Aero Oy kehittää infrastruktuuria ja palveluita tulevaisuuden ilmaliikenteen tarpeisiin. Yhtiö omistaa Pyhtäällä Suomen uusimman lentokentän Helsinki East Aerodromen, josta kehitetään pääkaupunkiseudun kakkoskenttä, digitaalisen lentokentän prototyyppi ja tulevaisuuden ilmaliikenteen kehitysalusta. Yhtiön kehittämä digitaalisen lentokentän konsepti on skaalattavissa oleva vientituote.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jorma Mäntynen, johtaja, professori, Destia. Sähköposti: jorma.mantynen@destia.fi, puh. 040 620 4583

Jouni Eho, toimitusjohtaja, Redstone Aero. Sähköposti: jouni.eho@redstone.aero, puh. 044 767 6674

Destian viestintä, sähköposti: tiedotus@destia.fi

Kuvat

Dronen lennätystä Destian työmaalla
Dronen lennätystä Destian työmaalla
Lataa
Pyhtään lentokenttä
Pyhtään lentokenttä
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Destia Oy
Destia Oy
Firdonkatu 2 T 151
00520 Helsinki

020 444 11http://www.destia.fi

Destia on Suomen suurin infra-alan palveluyhtiö ja osa kansainvälistä Colas-konsernia. Suunnittelemme, rakennamme ja kunnossapidämme yhteiskunnan toiminnan kannalta välttämätöntä infrastruktuuria kuten sähköverkkoja, siltoja, teitä ja ratoja. Kehitämme kaupunkeja, telematiikka- ja valaistusratkaisuja ja tarjoamme monipuolisia palveluja liikenteen ja infraomaisuuden hallintaan. Rakennamme huomisen infraa yli 1 600 destialaisen ainutlaatuisella infran tajulla. Vuonna 2021 liikevaihtomme oli noin 575 miljoonaa euroa. www.destia.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Destia Oy

Destia rakentaa Helenille yli 150 sähköautojen latauspistettä Helsinkiin28.2.2023 09:00:00 EET | Tiedote

Destia rakentaa helpotusta sähköautoilijoiden kasvaviin lataustarpeisiin Helsingissä. Helenille rakennettava latausverkosto sisältää 48 yksityisautojen ja kahdeksan taksiautojen latausasemakohdetta, yhteensä yli 150 latauspistettä, joista noin 40 on suurteholatauspisteitä eli pikalatauspisteitä. Kokonaisuus on merkittävä laajennus Helsingin kaupungin yleisillä alueilla sijaitsevaan latauspisteverkostoon. Latausasemat tulevat yleiseen käyttöön lukuun ottamatta takseille tarkoitettuja asemia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme