Destia Oy

Destian Liila-laskentalaite saapuu Lahteen

Jaa
Lahdessa otettiin marraskuussa käyttöön kaksi Destia Liila -laskentalaitetta, jotka laskevat Uudenmaankadun ja Pohjoisen Liipolankadun varrella ohikulkevat kävelijät ja pyöräilijät. Laitteiden avulla Lahden kaupunki voi seurata ja tilastoida käytetyn reitin suosion kehitystä sekä reaaliaikaista käyttöastetta ympäri vuorokauden. Näin liikkujista saatava tieto voi auttaa kaupunkia kehittämään pyörätieverkostoja.
Destia Liila -laskentalaite Uudenmaankadulla Lahdessa.
Destia Liila -laskentalaite Uudenmaankadulla Lahdessa.

Destia Liila eroaa muista laskentalaitteista näyttönsä ansiosta. Kulkijoiden lukumäärän lisäksi näytöllä on vapaata tilaa, jolla kaupunki voi välittää haluamaansa informaatiota ohikulkijoille. Näytöllä voidaan jakaa esimerkiksi erilaisia ilmoituksia, säätietoja tai tiedotteita. Lahdessa näytölle tulee tietoa esimerkiksi kaupunkipyörä Mankeleista.

”Lahdessa on paljon pyöräilypotentiaalia ja haluammekin kehittää kaupungin pyöräily- ja jalankulkuverkostoa palvellaksemme kaupunkilaisia paremmin. Destia Liilan avulla saamme tietoa ihmisten liikkumisesta, joka auttaa meitä kehittämään kulkuväyliä entistä toimivammiksi”, sanoo Lahden kaupungin hankepäällikkö Anna Huttunen

”Liila-laskentalaitteita on ollut käytössä Oulun seudulla jo muutaman vuoden ajan ja olemmekin iloisia, että palvelu on alkanut levitä myös muualle Suomeen. Lahdessa Liila saa uuden, Lahden kaupungille tunnusomaisen sinisen värimaailman. Myös näytöllä vaihtuva informaatio sekä kuvakkeet noudattavat kaupungin omaa visuaalista kuvastoa. Palvelua voidaan muokata hyvin pitkälle kaupungin toiveiden ja tarpeiden mukaan”, kertoo Destian järjestelmäasiantuntija Jonny Tiri.

Laskentalaitteen avulla voidaan seurata esimerkiksi työmatkapyöräilyn muutoksia vilkkaasti liikennöidyillä reiteillä tai kuntoilijamäärien kehitystä suositulla lenkkipolulla. Myös ohikulkijat voivat itse nähdä näytöltä, kuinka monta kävelijää tai pyöräilijää on käyttänyt kyseistä reittiä samana päivänä tai koko vuoden aikana.

Lue tästä lisää Destia Liila -laskentalaitteesta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja


Jonny Tiri, järjestelmäasiantuntija, Destia, sähköposti: jonny.tiri@destia.fi, puh: 040 724 0131

Destian viestintä: tiedotus@destia.fi

Kuvat

Destia Liila -laskentalaite Uudenmaankadulla Lahdessa.
Destia Liila -laskentalaite Uudenmaankadulla Lahdessa.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Destia Oy
Destia Oy
Firdonkatu 2 T 151
00520 Helsinki

020 444 11https://www.destia.fi/

Destia on Suomen suurin infra-alan palveluyhtiö, joka suunnittelee, rakentaa ja ylläpitää yhteiskuntaa. Luomme kestävälle perustalle kaupunkirakentamisen innovaatioita ja älykkäitä infraratkaisuja, jotka mahdollistavat ihmisten, tavaroiden, palveluiden ja energian liikkumisen luontevana osana pohjoista elämää. Rakennamme huomisen infraa yli 1 600 destialaisen ainutlaatuisella infran tajulla. Vuonna 2020 yhtiön liikevaihto oli noin 565 miljoonaa euroa. Destia on osa kansainvälistä Colas-konsernia. www.destia.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Destia Oy

Destia parantaa rataa Lievestuoreen ja Hankasalmen välillä11.6.2025 10:16:43 EEST | Tiedote

Destia on voittanut Väylävirastolta vaativan radan päällysrakenneurakan Lievestuoreen ja Hankasalmen välillä. 8,8 miljoonan euron arvoinen urakka on osa laajempaa radan parantamishanketta Jyväskylän ja Pieksämäen välillä, missä rataosuus on elinkaarensa loppupuolella. Korjauksilla varmistetaan radan käytettävyys ja radalla kulkevan tavara- ja henkilöjunaliikenteen toimivuus ja turvallisuus tuleviksi vuosikymmeniksi.

Destia ehdottaa päästökannustinta infrahankkeiden tarjouskilpailuihin9.6.2025 13:29:23 EEST | Tiedote

Destia ehdottaa infrahankkeiden kilpailutuksiin hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen kannustavaa elementtiä, jotta infra-ala voisi tehokkaammin edistää Suomen hiilineutraaliustavoitteita. Liikenneinfrastruktuurin rakentaminen ja kunnossapito tuottavat noin neljä prosenttia Suomen kasvihuonekaasupäästöistä. Vaikka osa Suomen kaupungeista tekee jo ilmastotoimia infrarakentamisen päästöjen vähentämiseksi, valtionhallinnossa infra-alalle ei ole vielä kohdistettu selkeitä päästövähennystoimenpiteitä. Se hidastaa infrarakentamisen ja kunnossapidon päästöjen vähentämistä.

Destia ja Normivalaistus saneeraavat Vuosaaren maantietunnelin6.6.2025 10:07:17 EEST | Tiedote

Fintraffic ja Uudenmaan ELY-keskus ovat valinneet Destian ja Normivalaistus Oy:n muodostaman työyhteenliittymän toteuttamaan Vuosaaren satamaan johtavan maantietunnelin peruskorjauksen Helsingissä. Urakassa saneerataan Vuosaaren sataman ja Kehä III:n yhdistävien kahden 1,6 kilometriä pitkän tunnelin elinkaarensa lopussa olevaa tunnelitekniikkaa ja rakenteita. Noin 26 miljoonan euron arvoisessa urakassa Destia vastaa infra- ja kalliorakentamisesta sekä korkeajännitetöistä. Normivalaistus toteuttaa urakan telematiikka- ja valaistustyöt.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye