Vaasan kaupunki - Vasa stad

Det händer på biblioteket under hösten - intressanta författarbesök och föreläsningar

Dela

På huvudbiblioteket i Vasa ordnas under oktober och november många författarbesök, föreläsningar och evenemang med fritt inträde.

Paula Nivukoski. Bild: Riikka Austen/Otava.
Paula Nivukoski. Bild: Riikka Austen/Otava.

På en expertföreläsning i huvudbibliotekets Dramasal onsdag 7.10 kl. 18–19 berättar expertgäster från Vasanejdens Djurskyddsförening om katter ur djurskyddsperspektiv. Föreläsningen är en del av programmet under Djurens vecka som firas 4–10.10.

På musik- och konstavdelningen i huvudbiblioteket ordnas torsdag 8.10 kl. 18-19.30 evenemanget Skivsamlarna, och på plats är två radioröster från Vasa som samlar på skivor, Anssi Marttinen och Mika Salomaa. De berättar om sin samlarhobby och spelar stycken från sina skivor.

Intressanta författarbesök

I huvudbibliotekets Dramasal får man lyssna på författargäster under fyra kvällar. Tisdag 13.10 kl. 18–19 finns författaren Paula Nivukoski från Laihela på plats och berättar om sin nyaste roman Mainingin varjo. Författaren intervjuas av Ilkka-Pohjalainens redaktör Anne Laurila. Tillställningen hålls på finska.

Måndag 26.10 kl. 18–20 är Ann-Sofi Carlsson och Gurli Lindén författargäster. Tillställningen hålls på svenska. På plats tisdag 27.10 kl. 18–20 är Panu Rajala, som under hösten ger ut en memoar om Väinö Linna. I år är det hundra år sedan nationalförfattaren föddes. Tillställningen hålls på finska.

Tisdag 24.11 kl. 17.30–19 får man lyssna på författaren Helena Jouppila, vars verk om fyrlingarna Jouppila är en av de mest lånade och reserverade böckerna på Vasa stadsbibliotek just nu. Tillställningen hålls på finska.

Spökjägare, digital humppa och litteraturfestival i november

På plats måndag 2.11 kl. 18–19 är författaren och forskaren i omstridda fenomen Mika Nikkilä, som på hösten ger ut en fortsättning till sin bok Suomen aavemetsästäjät. I den nya boken berättar Nikkilä om paranormala fenomen som han stött på under sin forskning runtom i Finland.

Onsdag 11.11 ordnas det virtuella evenemanget Digi och humppa. På evenemanget presenteras olika digitala appar och man får lyssna på expertföreläsningar.

I mitten av november, 12–14.11, är det dags för den tvåspråkiga litteraturfestivalen LittFest. Årets tema är minnet och gästförfattare är bl.a. Kari Hotakainen, Kjell Westö, Rafael Donner, Marko Hautala och Åsa Nilsonne. Man kan lyssna på samtalen på plats eller elektroniskt på distans hemma. På biblioteken i Vasa ordnas under hösten även regelbundet sagostunder för barn och läsecirklar.

Under biblioteksevenemangen håller man säkerhetsavståndet och följer övriga rekommendationer. Deltagarnas kontaktuppgifter samlas in för eventuell smittspårning. Kontaktuppgifterna sparas i två veckor.

Se mer detaljerad information på adressen: kirjasto.vaasa.fi

Nyckelord

Kontakter

Servicechef Anna Pakka,
Vasa stads kultur- och bibliotekstjänster,
tfn. 06 325 3528,
anna.pakka@vaasa.fi

Bilder

Paula Nivukoski. Bild: Riikka Austen/Otava.
Paula Nivukoski. Bild: Riikka Austen/Otava.
Ladda ned bild
Panu Rajala. Bild: Veikko Somerpuro/WSOY.
Panu Rajala. Bild: Veikko Somerpuro/WSOY.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum