Vaasan kaupunki - Vasa stad

Det nya gatuavsnittet på Karlavägen öppnas för trafik

Dela

På Karlavägen i Vasklot öppnas det nya gatuavsnittet till Reinsgatan för trafik från och med 1.6.2021. I fortsättningen åker man till Industrigatan och Frilundsvägen längs det nya gatuavsnittet.

Samtidigt stängs Industrigatan av på avsnittet mellan Karlavägen och Reinsgatan och på det anläggs en logistikkorridor till Wärtsilä Smart Technology Hub.

Av det nya gatuavsnittet öppnas nu endast körbanan. Gång- och cykelleden och andra gatukonstruktioner färdigställs fram till sommaren 2022. Mellan lederna anläggs också en bred grönzon med trädplanteringar.

I början av Karlavägen anläggs ett parkeringsområde med 31 platser, som ersätter de parkeringsplatser som utgår i området. Parkeringsområdet är avsett i synnerhet för dem som använder motionsspåret.

Från det nya gatuavsnittet finns det också en förbindelse till Månviksgatans område samt till fotbollsplanen.

Kontakter

Arbetschef Jukka-Pekka Raja-aho, 0400 510 239, jukka-pekka.raja-aho@vaasa.fi

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

Coronavaccineringarna utvidgas till 12-15 åriga vasabor som tillhör riskgrupp23.6.2021 16:13:05 EEST | Tiedote

Tidsbokningen till vaccinering mot coronaviruset för 12-15 åringar som hör till riskgrupp öppnas torsdagen 24.6.2021 kl. 12.00. De 12-15-åringar som på grund av sin grundsjukdom hör till riskgruppen vaccineras enligt samma principer som de 16 år fyllda som hör till riskgruppen. THL har gjort upp en lista över riskgrupper och dessa riskgrupper är de samma som för 16 år fyllda.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum