HUS

Det sista införandet av Apotti startar 31.10.2020

Dela

Lördagen den sista oktober sker det sista stora införandet av Apotti inom HUS. Med det tas Apotti bruk inom alla sjukhus på Mejlans sjukhusområde, Nya barnsjukhuset, Tölö sjukhus samt jourpoliklinikerna på Haartmanska sjukhuset och Malms sjukhus.

Övergången till Apotti under veckoslutet omfattar 10 000 nya användare. Efter det används Apotti av över 20 000 anställda på HUS samtliga sjukhus. HUS Bilddiagnostik är den sista enhet som tar Apotti i bruk, detta sker i april 2021.

Du kan följa införandet av Apotti på HUS webbplats på sidan Aktuellt både på svenska och finska www.hus.fi/apotti

Mediekontakter och intervjuförfrågningar


HUS kommunikation
Kommunikationschef Paavo Holi, paavo.holi@hus.fi


Telefonnummer för medier 050 427 2875

Nyckelord

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum