Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Diak alkaa kouluttaa Porissa terveydenhoitajia – haku alkaa 15.3.

Jaa
Diakonia-ammattikorkeakoulu aloittaa terveydenhoitajien kouluttamisen Satakunnan tarpeisiin. Koulutukseen voi hakea korkeakoulujen yhteishaussa 15.–30.3.2023.

Satakunnassa ei tällä hetkellä kouluteta lainkaan terveydenhoitajia. Koulutusta on toivottu alueelle, jotta voidaan turvata työntekijöiden saatavuus. Tarve koulutukselle on lähtenyt alueen terveysalan toimijoilta. 

Diak haluaa tuoda panoksensa tähän tarpeeseen. Diak on kouluttanut terveydenhoitajia jo vuosien ajan Helsingin-kampuksellaan. 

Koulutus käynnistyy Porissa sujuvasti, sillä Diak on koko toimintansa ajan kouluttanut terveydenhoitajia Helsingissä. Meillä on opetussuunnitelma valmiina ja toteutuksia kehitämme mielellämme yhteistyössä alueen työelämätoimijoiden kanssa, sanoo Diakin vararehtori, koulutusjohtaja Pirjo Hakala 

Ensimmäiset terveydenhoitajaopiskelijat aloittavat Porin-kampuksella elokuussa 2023.  

Terveysalan toimijat Satakunnassa ovat erittäin kiinnostuneita yhteistyöstä koulutuksen toteutuksessa ja toivottavat terveydenhoitajaharjoittelijat tervetulleiksi.  

Mukana koulutuksen käynnistystä suunniteltaessa oli edustajia Satasairaalasta, Rauman perhekeskuksesta, Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymästä, Säkylän terveyspalveluista, Porin äitiys- ja lastenneuvolasta ja Rauman sosiaali- ja terveystoimesta. 

Terveysalan ammattilaisten osaamistarpeita selvitetään ennaltaehkäisevän työn tueksi 

Diakilla on Satakunnan alueella myös terveyden edistämistyötä koskeva SataTerve-hanke. Hankkeessa selvitetään, millaista osaamista terveysalan ammattilaiset tarvitsevat seuraavan 5–10 vuoden aikana. Tavoitteena on kehittää Satakunnan hyvinvointialueella yhteisiä käytäntöjä ja alan koulutusta ennaltaehkäisevän työn vahvistamiseksi. Lisäksi tavoitteena on koulutuksen avulla varmistaa osaavan henkilöstön saatavuutta ja pysyvyyttä Satakunnassa.  

Projektipäällikkö Mirja Isoviidan mukaan Satakunnassa on oltu jo pitkään huolissaan väestön terveydentilasta ja elintavoista. Nämä haasteet näkyvät tilastoissa sekä terveysalan ammattilaisten käytännön työssä.  

– Sekä nuorten että aikuisten elintavat ovat selvästi maan keskitasoa huonommat: erityisenä haasteena ovat ylipaino, liikkumattomuus ja päihteiden käyttö. Myös mielenterveyden haasteet ovat lisääntyneet Satakunnassa, Isoviita sanoo.  

Satakuntaliiton rahoittama hanke toteutetaan laajassa yhteistyössä satakuntalaisten terveysalan toimijoiden ja asiakkaiden kanssa. 

Lisätietoa:  

Diakin vararehtori, koulutusjohtaja Pirjo Hakala, pirjo.hakala@diak.fi, puh. 040 869 6001
SataTerve-hanke: Projektipäällikkö Mirja Isoviita, mirja.isoviita@diak.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme