Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Diak hakee suuhygienistikoulutuksen koulutusvastuuta Poriin – koulutus vahvistaisi sote-alan osaamista Satakunnassa

Jaa

Diakonia-ammattikorkeakoulu on jättänyt opetus- ja kulttuuriministeriölle suunnatun hakemuksen suuhygienistikoulutuksesta. Aloituspaikat suunnattaisiin Diakin Porin-kampukselle, jossa koulutetaan sote- ja kirkon alan osaajia.

Monissa maakunnissa on pula hammaslääkäreistä, suuhygienisteistä ja hammashoitajista.

– Diak on suuntaamassa haettavat aloituspaikat Porin kampukselle, jossa ne voivat palvella laajasti sekä Satakunnan että Pirkanmaan, mutta myös Pohjanmaan ja Keski-Suomen osaajatarvetta. Näillä alueilla ei järjestetä tällä hetkellä lainkaan suuhygienistikoulutusta, kertoo Diakin vararehtori, koulutusjohtaja Pirjo Hakala.

Suuhygienistien kouluttaminen Satakunnassa laajentaisi sosiaali- ja terveysalan osaamista maakunnassa.

– Diakilla on vahva kokemus ja osaaminen sairaanhoitajien ja terveydenhoitajien koulutuksesta neljällä eri kampuksella ja toimivat alan verkostosuhteet. Tälle perustalle voidaan rakentaa myös suuhygienistikoulutuksen aloittaminen ja toteuttaminen, Hakala kertoo.

Suuhygienistikoulutusta voitaisiin toteuttaa yhteistyössä Satakunnassa sijaitsevien toisen asteen oppilaitosten kanssa. 

Tärkeä osa suunniteltua kumppanuusverkostoa ovat julkisen ja yksityisen puolen toimijat Satakunnassa ja Pirkanmaalla. Satakunnan maakuntaliitolta ja Porin kaupungilta on vahva tuki Diakin toteuttamalle suuhygienistikoulutukselle. Koulutuksen toteutuksessa hyödynnettäisiin alueen suun terveydenhuollon aitoja työelämäympäristöjä. Erityisesti palvelukeskus Himmelin yhteyteen rakentuva suun terveydenhuollon ympäristö voisi palvella opiskelijoiden oppimis- ja harjoittelupaikkana. Myös alueen yksityiset palveluntarjoajat tulisivat hyötymään koulutuksen saamisesta Satakuntaan.

Jos OKM myöntää Diakille suuhygienistien koulutusvastuun, koulutus voisi käynnistyä Porissa syksyllä 2023. OKM:n päätöstä odotetaan vuodenvaihteeseen mennessä.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Paperittomien henkilöiden sosiaalisia oikeuksia selvitetään valtioneuvoston tilaamassa tutkimushankkeessa24.11.2021 09:50:57 EET | Tiedote

Paperittomien henkilöiden saamissa julkisissa palveluissa on alueellisia eroja ja kirjavia käytäntöjä, mikä johtaa eriarvoisuuteen ja vaikeuttaa sote-ammattilaisten työtä. Valtioneuvoston tilaamassa ja rahoittamassa tutkimuksessa tarkastellaan paperittomien oikeuksien toteutumista sosiaalihuollon osalta ja annetaan ratkaisuehdotuksia päätöksenteon tueksi.

Oppilaiden osallisuus vahvistuu opettajan digitaitoja kehittämällä. Kutsu webinaariin 24.11.202110.11.2021 08:06:00 EET | Tiedote

Korona-aika ei ole jättänyt epäselväksi, että digitaalinen syrjäytyminen on todellisuutta, ja kouluilla on tärkeä rooli digi-pudokkuuden estämisessä sekä osallisuuden vahvistamisessa. Webinaarissa "Tuntisuunnitelmat tuuletukseen! Ratkaisuja koronanjälkeiseen oppimiseen ja osallisuuteen" kuullaan oppilaiden, opettajien ja asiantuntijoiden puheenvuoroja nykyaikaisesta digiosallisuudesta. Tervetuloa!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme