Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Diak ja Itä-Suomen yliopisto tekevät yhteistyötä uudessa YAMK-tutkinnossa

Jaa
Arvot, yhteisöt ja etiikka on Diakonia-ammattikorkeakoulun uusi sosiaalialan YAMK-tutkinto, jossa hyödynnetään yliopistoyhteistyötä. Tällaista yhteistyötä ei ole tehty teologian alalla aikaisemmin.
Kuvassa Diakin kirkon alan yliopettaja Minna Valtonen.
Kuvassa Diakin kirkon alan yliopettaja Minna Valtonen.

Arvot, yhteisöt ja etiikka -YAMK-tutkinnon koulutus painottuu nimensä mukaisesti arvojen ja etiikan perusteisiin ja niiden soveltamiseen yhteisöissä ja työelämässä. Tutkintoon voi hakea yhteishaussa 15. –30.3.2023 ja koulutus alkaa elokuussa.

Osa koulutuksen vapaasti valittavista kokonaisuuksista toteutetaan yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston teologian osaston kanssa. Tällaista yhteistyötä ei ole tehty teologian alalla aikaisemmin.

– Itä-Suomen yliopisto on ollut mukana tutkinnon suunnittelussa. Olemme organisoineet yhdessä teologian osaston kanssa 20 opintopisteen laajuisen kokonaisuuden Diakonia, kasvatus ja merkityksellinen yhteisöllisyys, Diakin kirkon alan yliopettaja Minna Valtonen kertoo.

Kokonaisuuden lisäksi yksi opinnäytetyöseminaari toteutetaan yhteistyössä teologian osaston kanssa. Se tuo ammattikorkeakoulun ja yliopiston opiskelijoille mahdollisuuden tehdä opinnäytetyötä samassa seminaarissa, tutkijoina ja kehittäjinä rinnakkain.


Muuta maailmaa paremmaksi

Arvoihin ja etiikkaan liittyvät kysymykset ovat aina läsnä työelämässä. Ne korostuvat erityisesti sosiaali- ja terveysalalla silloin, kun tehdään ratkaisuja johtamisesta sekä erilaisista palveluista ja siitä, keille niitä tarjotaan ja millä tavalla.

– Vaikka tekoäly tulee vastaamaan moniin käytännöllisiin ongelmiin, niin iso vastuu eettisten kysymysten ratkaisemisesta jää tulevaisuudessakin ihmisille. Keskeistä on pohtia, miten rakennamme yhteiskuntaa, joka pitää huolta myös kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevista, Valtonen sanoo.

Tulevaisuuden suomalainen yhteiskunta tulee moninaistumaan ja monikulttuuristumaan yhä enemmän. Siksi tutkinto antaa työkaluja myös uskontolukutaitoon: katsomustietoisuutta tarvitaan aina siellä, missä erilaiset vakaumukset ovat läsnä.

– Kiteytettynä voisi sanoa, että jos haluat muuttaa maailmaa paremmaksi, niin tämä on mainio koulutus.


Hyvällä suunnittelulla tutkinnon voi yhdistää kiireiseen arkeen

Arvot, yhteisöt ja etiikka -tutkinto on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalalla, kolmannella sektorilla tai kirkossa työskentelevien osaamisen syventämiseen. Koulutukseen hakeutuvalta vaaditaan esimerkiksi sairaanhoitajan, sosionomin tai yhteisöpedagogin tutkinto ja vähintään kahden vuoden työkokemus alalta. Moni tutkinnosta valmistunut päätyy esimies-, asiantuntija- tai kehittämistehtäviin.

Opetus toteutuu pääosin verkossa, mutta luvassa on myös pari lähiopetuspäivää Helsingin kampuksella. Opinnot on pyritty aikatauluttamaan niin, että ne ovat mahdollisia työelämässä oleville.

– Hyvällä suunnittelulla ja priorisoinnilla onnistuu kyllä yhdistämään opinnot sekä työ- ja perhe-elämän. Osa opiskelijoista ottaa YAMK-tutkinnoissa myös opintovapaata. Suosittelen sitä lämpimästi erityisesti silloin, jos aikomuksena on valmistua puolessatoista vuodessa, Valtonen sanoo.

Tutustu tutkintoon

Heräsikö kiinnostuksesi? Tutustu tarkemmin Arvot, yhteisöt ja etiikka -tutkinnon sisältöihin ja hakuprosessiin Diakin sivuilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuvassa Diakin kirkon alan yliopettaja Minna Valtonen.
Kuvassa Diakin kirkon alan yliopettaja Minna Valtonen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme