Diak ja Itä-Suomen yliopisto tekevät yhteistyötä uudessa YAMK-tutkinnossa
Arvot, yhteisöt ja etiikka -YAMK-tutkinnon koulutus painottuu nimensä mukaisesti arvojen ja etiikan perusteisiin ja niiden soveltamiseen yhteisöissä ja työelämässä. Tutkintoon voi hakea yhteishaussa 15. –30.3.2023 ja koulutus alkaa elokuussa.
Osa koulutuksen vapaasti valittavista kokonaisuuksista toteutetaan yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston teologian osaston kanssa. Tällaista yhteistyötä ei ole tehty teologian alalla aikaisemmin.
– Itä-Suomen yliopisto on ollut mukana tutkinnon suunnittelussa. Olemme organisoineet yhdessä teologian osaston kanssa 20 opintopisteen laajuisen kokonaisuuden Diakonia, kasvatus ja merkityksellinen yhteisöllisyys, Diakin kirkon alan yliopettaja Minna Valtonen kertoo.
Kokonaisuuden lisäksi yksi opinnäytetyöseminaari toteutetaan yhteistyössä teologian osaston kanssa. Se tuo ammattikorkeakoulun ja yliopiston opiskelijoille mahdollisuuden tehdä opinnäytetyötä samassa seminaarissa, tutkijoina ja kehittäjinä rinnakkain.
Muuta maailmaa paremmaksi
Arvoihin ja etiikkaan liittyvät kysymykset ovat aina läsnä työelämässä. Ne korostuvat erityisesti sosiaali- ja terveysalalla silloin, kun tehdään ratkaisuja johtamisesta sekä erilaisista palveluista ja siitä, keille niitä tarjotaan ja millä tavalla.
– Vaikka tekoäly tulee vastaamaan moniin käytännöllisiin ongelmiin, niin iso vastuu eettisten kysymysten ratkaisemisesta jää tulevaisuudessakin ihmisille. Keskeistä on pohtia, miten rakennamme yhteiskuntaa, joka pitää huolta myös kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevista, Valtonen sanoo.
Tulevaisuuden suomalainen yhteiskunta tulee moninaistumaan ja monikulttuuristumaan yhä enemmän. Siksi tutkinto antaa työkaluja myös uskontolukutaitoon: katsomustietoisuutta tarvitaan aina siellä, missä erilaiset vakaumukset ovat läsnä.
– Kiteytettynä voisi sanoa, että jos haluat muuttaa maailmaa paremmaksi, niin tämä on mainio koulutus.
Hyvällä suunnittelulla tutkinnon voi yhdistää kiireiseen arkeen
Arvot, yhteisöt ja etiikka -tutkinto on tarkoitettu sosiaali- ja terveysalalla, kolmannella sektorilla tai kirkossa työskentelevien osaamisen syventämiseen. Koulutukseen hakeutuvalta vaaditaan esimerkiksi sairaanhoitajan, sosionomin tai yhteisöpedagogin tutkinto ja vähintään kahden vuoden työkokemus alalta. Moni tutkinnosta valmistunut päätyy esimies-, asiantuntija- tai kehittämistehtäviin.
Opetus toteutuu pääosin verkossa, mutta luvassa on myös pari lähiopetuspäivää Helsingin kampuksella. Opinnot on pyritty aikatauluttamaan niin, että ne ovat mahdollisia työelämässä oleville.
– Hyvällä suunnittelulla ja priorisoinnilla onnistuu kyllä yhdistämään opinnot sekä työ- ja perhe-elämän. Osa opiskelijoista ottaa YAMK-tutkinnoissa myös opintovapaata. Suosittelen sitä lämpimästi erityisesti silloin, jos aikomuksena on valmistua puolessatoista vuodessa, Valtonen sanoo.
Tutustu tutkintoon
Heräsikö kiinnostuksesi? Tutustu tarkemmin Arvot, yhteisöt ja etiikka -tutkinnon sisältöihin ja hakuprosessiin Diakin sivuilla.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Anna PihlajamäkimarkkinointikoordinaattoriDiakonia-ammattikorkeakoulu
Puh:050 346 5169anna.pihlajamaki@diak.fiKuvat
Tietoja julkaisijasta
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Ohjaamoiden viestintää kehitetään nuorten osallisuuden vahvistamiseksi26.5.2023 08:30:00 EEST | Tiedote
Ohjaamoiden viestintää kartoitetaan ja kehitetään Tampereen, Turun ja Porin alueilla. Länsi-Suomen Ohjaamot yhdessä -hankkeen avulla halutaan tavoittaa paremmin nuoria ja vahvistaa heidän osallisuuttaan.
Diakista valmistuu 307 opiskelijaa kevätlukukaudella 202325.5.2023 08:04:00 EEST | Tiedote
Diakonia-ammattikorkeakoulusta on valmistunut tämän kevätlukukauden aikana yhteensä 307 opiskelijaa.
Ratkaisuja yhteiskunnallisiin pulmiin – uusi julkaisu tarjoaa perustietoa yhteiskunnallisista yrityksistä24.5.2023 08:15:00 EEST | Tiedote
Yhteiskunnalliset yritykset ratkovat sosiaalisia tai ympäristöön liittyviä ongelmia luoden samalla taloudellista arvoa. Ne toimivat usein välittäjänä markkinoiden, kansalaistoiminnan ja julkisen sektorin välillä. Tuore julkaisu tarjoaa perustietoa yhteiskunnallisista yrityksistä ja sopii siten esimerkiksi oppikirjaksi.
Puheenvuoroja moninaistuvasta Suomesta12.5.2023 12:09:20 EEST | Tiedote
Monikulttuurisuuden asiantuntijan erikoistumiskoulutuksen juhlajulkaisu tarkastelee maahanmuuttoa, moninaistuvan yhteiskunnan toimintaedellytyksiä ja rasismia nopeasti muuttuvassa Suomessa osana murrosten maailmaa.
Kansainvälisiä osaajia koulutettava ja rekrytoitava eettisesti kestävästi12.5.2023 07:15:00 EEST | Tiedote
Sote-alan osaajapulan ratkaiseminen edellyttää myös kansainvälisten työntekijöiden ja opiskelijoiden rekrytointia. Se on tehtävä eettisesti kestävästi, sanoo Diakonia-ammattikorkeakoulun toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntunen.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme