Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Diak jatkaa rakenneratkaisun valmistelua kolmen mallin pohjalta

Jaa

Diakonia-ammattikorkeakoulun hallitus on 11.5.2021 järjestetyssä kokouksessaan valinnut toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntusen esittämästä kymmenestä vaihtoehtoisesta kampusrakenne-ehdotuksesta kolme, joiden pohjalta suunnittelua jatketaan yhdessä henkilöstön kanssa ja joista neuvotellaan sidosryhmien kanssa.

Jatkovalmisteluun etenivät seuraavat kampusrakenne-ehdotukset:

  • Helsinki, Oulu, Pori ja liikkuva kampus
  • Helsinki, Oulu, Pori (vain terveysala) ja liikkuva kampus
  • Helsinki, Oulu, Pori, Pieksämäki/TKI-yksikkö ja liikkuva kampus.

Nykyisellään Diakilla on viisi kampusta Helsingissä, Oulussa, Pieksämäellä, Turussa ja Porissa.

Yhteistä jatkovalmisteluun valituille vaihtoehdoille on se, että toiminnan kehittämistä jatkettaisiin Helsingin-, Oulun- ja Porin-kampuksilla samalla kun kehitetään uutta liikkuvan kampuksen mallia. Diakin liikkuvan kampuksen on tarkoitus tuoda koulutuspalvelut sinne, missä niitä valtakunnallisesti tarvitaan.

Pieksämäen- ja Porin-kampusten osalta jatketaan neuvotteluja erityisesti tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan (TKI) vahvistamiseksi. Lisäksi Pieksämäen-kampuksen toiminnan, myös koulutustoiminnan, jatkamiseksi tarjotun rahoituksen tulevaisuudelle halutaan saada riittävä varmuus ja jatkuvuus.

– Diakin kaikilla kampuksilla on vahvaa osaamista ja vahvoja kumppanuuksia, joista haluamme pitää kiinni myös tulevaisuudessa. Arvostamme yhteistyöaloitteita, joita eri suunnilla on tehty. Niitä lähdetään nyt konkretisoimaan ja varmistamaan rahoitus, toteaa Diakin hallituksen puheenjohtaja Hannu Harri.

Turun-kampuksen toiminnan siirtymisestä Helsinkiin neuvotellaan

Diakin tulkkikoulutus on nykyisellään keskitetty Turun-kampukselle. Diak jatkaa laadukasta tulkkikoulutusta myös tulevaisuudessa, mutta kampusratkaisuna neuvotellaan koulutuksen siirtämisestä Helsingin-kampukselle.

– Kampusratkaisuista riippumatta haluamme pitää huolta Turun seudun verkostoistamme. Myös Turun-kampuksella työskentelevä henkilöstömme on meille erittäin tärkeää, sanoo toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntunen.

Perusteet jatkovalmisteluun edenneiden vaihtoehtojen valinnalle

Diak haluaa jatkossakin olla valtakunnallinen toimija sosiaali- ja terveysalan, kirkollisen koulutuksen ja tulkkauksen aloilla. Se haluaa olla laadukas ja toimintaansa jatkuvasti kehittävä ammattikorkeakoulu.

Muutostarpeen perusteena on muun muassa varautuminen kiristyvään taloustilanteeseen. Diak pyrkii ennakoimaan rahoituksen kiristymistä ja turvaamaan toimintaedellytyksensä pitkällä aikavälillä.

– Tulevina vuosina Diakin valtionrahoitus tulee putoamaan ennusteiden mukaan alle 18,5 miljoonaan euroon sen ollessa tänä vuonna noin 20 miljoonaa euroa. Tavoitteenamme on turvata Diakin tuloksellisuus, vetovoima ja kilpailukyky myös tulevaisuudessa, kertoo Hannu Harri.

Vaikutukset opiskelijoihin ja opiskeluun

Diak huolehtii mahdollisesti suljettavien kampusten osalta niin, että opiskelijat voivat suorittaa opintonsa loppuun Diakissa. Opintojen toteutustapa selviää osana muutoksen valmisteluprosessia.

Koulutusten laatu on jatkossakin ensiarvoisen tärkeää Diakille.

– Koulutuksia toteutetaan kampusrakenteen mahdollisista muutoksista huolimatta korkeatasoisen opetuksen ja opiskelijoiden tarpeisiin vastaavan ohjauksen kautta, Elina Juntunen lupaa.

Seuraavat askeleet

  • Päätöksentekoprosessi on vaiheistettu niin, että tässä ensimmäisessä vaiheessa hallitus valitsi vaihtoehdot, joita lähdetään nyt jatkovalmistelemaan.
  • Seuraava, erittäin tärkeä vaihe on henkilöstön kuuleminen. Se toteutetaan yhteistoimintaneuvottelujen kautta. Neuvottelujen ajankohdasta ei ole vielä päätöstä.
  • Vasta kun henkilöstöä on kuultu ja jatkovalmistelun tulokset arvioitu, hallitus etenee lopullisen päätöksen tekemiseen.
  • Päätös tehdään näillä näkymin syksyllä 2021.
  • Tavoitteena on, että toiminta käynnistyisi uuden rakenteen mukaisesti vuoden 2023 alusta.

Toimitusjohtaja, rehtori median tavoitettavissa klo 11–12

Diakin toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntunen on puhelimitse median tavoitettavissa tänään keskiviikkona 12.5. klo 11–12. Viestintäpäällikkö Aura Vuorenrinne vastaanottaa soittopyyntöjä muina aikoina.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Monikulttuurisuus haastaa ohjaus- ja neuvontatyötä26.5.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Suomen väestö ikääntyy ja huoltosuhde heikkenee. Maahanmuuttajien ja monikulttuurisen työvoiman määrä kasvaa lähitulevaisuudessa, mikä avaa yhteiskunnalle sekä uusia mahdollisuuksia että haasteita. Uutuusjulkaisussa tarkastellaan monikulttuurisen ohjaustyön kehittämistä koulutuksen avulla. Näkökulmina ovat esimerkiksi kielitietoinen ja omakielinen ohjaus ja verkostotyö osana ammatillista kasvua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme