Diak käynnistää yhteistoimintaneuvottelut

Neuvottelut käynnistetään, koska Diakissa harkitaan toiminnan uudelleenorganisoimiseksi toimenpiteitä, jotka toteutuessaan voivat johtaa henkilöstövaikutuksiin.
Yhteistoimintaneuvottelut ovat osa Diakin kampusrakenneuudistusta
Diakin valtionrahoitus kiristyy tulevina vuosina. Vähenevä rahoitus aiheuttaa tarvetta turvata laadukkaat sekä tuloksekkaat toimintaedellytykset myös tulevaisuudessa.
– Nykyisen kampusrakenteen arvioinnilla ja rakenteen mahdollisilla muutoksilla varaudutaan tulevaan. Harkitsemme kampusrakenteen muuttamista ja toiminnan uudelleen organisoimista siten, että kampusten lukumäärää vähennetään nykyisestä, kertoo Diakin toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntunen.
Diakonia-ammattikorkeakoulun hallitus valitsi 11.5.2021 järjestetyssä kokouksessaan Juntusen esittämästä kymmenestä vaihtoehtoisesta kampusrakenne-ehdotuksesta kolme, joiden pohjalta suunnittelua ja neuvottelua jatketaan henkilöstön ja sidosryhmien kanssa. Seuraavat kampusrakenne-ehdotukset etenivät jatkovalmisteluun:
- Helsinki, Oulu, Pori ja liikkuva kampus
- Helsinki, Oulu, Pori (vain terveysala) ja liikkuva kampus
- Helsinki, Oulu, Pori, Pieksämäki/TKI-yksikkö ja liikkuva kampus.
Nyt käynnistyvät yhteistoimintaneuvottelut ovat osa tätä jatkovalmistelua. Nykyisellään Diakilla on viisi kampusta Helsingissä, Oulussa, Pieksämäellä, Turussa ja Porissa.
Työvoiman vähentäminen ei ole ensisijaisena tavoitteena
Suunniteltujen toimenpiteiden tavoitteena ja perusteena on Diakin toiminnan ja talouden vakauttaminen sekä laadukkaiden ja tuloksekkaiden toimintaedellytysten luominen Diakille.
Neuvotteluiden piirissä on koko Diakin henkilöstö eli 249 henkilöä. Ensisijaisena tavoitteena ei ole työvoiman vähentäminen, vaan toiminnan uudelleenorganisointi ja pitkän aikavälin taloudelliset hyödyt.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Elina Juntunentoimitusjohtaja, rehtoriDiakonia-ammattikorkeakoulu
Puh:040 766 1312elina.juntunen@diak.fiAura VuorenrinneviestintäpäällikköDiakonia-ammattikorkeakoulu
Puh:040 509 2577aura.vuorenrinne@diak.fiKuvat
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Osallisuutta ja toimijuutta kuluneen kahden vuoden aikana12.6.2025 09:00:00 EEST | Tiedote
AVOT-hankkeessa on tuettu ja vahvistettu Oulun alueella heikoimmassa asemassa olevien työikäisten osallisuutta ja hyvinvointia kuluneen kahden vuoden aikana.
Asiantuntijapalvelut yhteistä hyvää rakentamassa11.6.2025 09:01:10 EEST | Tiedote
Diakin asiantuntijapalveluilla tuotetaan ratkaisuja työelämän ja yhteiskunnan tarpeisiin. Dialogin uusi teemanumero tuo esille asiantuntijuutta, jonka tarkoituksena on rakentaa vaikuttavia ja sosiaalista kestävyyttä edistäviä palveluita.
Diak rakentaa vaikuttavia hyvinvointipalveluita – uusi julkaisu kokoaa TKI-toiminnan konkreettisia tuloksia10.6.2025 08:00:00 EEST | Tiedote
Diak on yhteiskunnan polarisoitumiskehityksen vastavoima. Diakin tavoitteena on katkaista eriarvoistumiskehitys Suomessa ja luoda sosiaalisesti kestävä yhteiskunta, jossa jokainen voi elää onnellista elämää. Näihin tavoitteisiin tähtäämme vaikuttavalla tutkimus- ja kehittämistoiminnallamme (TKI) ja asiantuntijapalveluillamme. Uusi julkaisu tarjoaa kattavan katsauksen Diakin TKI-toiminnan painopisteisiin ja toimii tiekarttana strategiselle kehittämistyölle.
Yhdenvertaisuus korkeakouluun ei saa jäädä haaveeksi – uusi hanke tukee romanien koulutuspolkuja2.6.2025 14:00:00 EEST | Tiedote
Valtakunnallinen Romako korkeakoulutukseen -hanke edistää romanien osallisuutta korkeakoulutuksessa ja työelämässä. Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) ja Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) yhteistyössä toteuttaman hankkeen tavoitteena on lisätä yhdenvertaisuutta, parantaa romaniopiskelijoiden mahdollisuuksia valmistua ja työllistyä, sekä vahvistaa korkeakouluyhteisöjen valmiuksia tukea romanitaustaisia opiskelijoita.
Tulevaisuuden osaajat tarvitsevat liiketoiminnan ja yhteiskunnallisen näkökulman yhdistämistä22.5.2025 10:17:15 EEST | Tiedote
Yhteiskunnallinen yrittäjyys kiinnostaa erityisesti nuoria, mutta sitä on hankala opiskella Suomessa, koska opintotarjontaa on vähän. Kansainvälinen Open Business for Community Development -hanke kehitti avoimia verkkokursseja, joilla kuka tahansa voi ottaa yhteiskunnallisen yrittäjyyden salat haltuun.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme