Diakonissalaitos

Diakonissalaitoksen Hetkinen-joulukampanja kerää varoja nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi

Jaa

Suomessa joka kymmenes nuori on vaarassa syrjäytyä. Koronavuosi on vaikeuttanut näiden nuorten tilannetta entisestään. Diakonissalaitos kerää Hetkinen-joulukampanjassaan lahjoituksia nuorten hyväksi Suomessa tehtävään työhön. Kampanja käynnistyy kansainvälisenä Tekojen tiistaina 30.11.

Hetkinen-joulukampanja haluaa pysäyttää kiireiset ihmiset tärkeän asian äärelle

Viime vuonna ensimmäistä kertaa toteutettu Hetkinen-kampanja näkee päivänvalon jälleen. Kampanjan avulla kerättyjen lahjoitusten avulla Diakonissalaitos tarjoaa vaikeaan asemaan joutuneille nuorille yksilöllistä tukea mm. Amigo-mentoroinnin ja Vamos-valmennuksen avulla. Jo 13 paikkakunnalla toimiva Vamos tavoittaa noin 2000 nuorta vuosittain.

Nuori saa Vamoksessa tuekseen oman valmentajan, jonka kanssa etsitään tavoitteellisesti ja aina nuoren ehdoilla polkua koulutukseen, työhön tai tasapainoiseen arkeen. Työ on vaikuttavaa, sillä 86 % prosenttia nuorista kokee elämänsä muuttuneen parempaan suuntaan palvelun aikana ja noin puolet löytää koulutus- ja urapolulle.

Kampanja käynnistyy 30.11. Tekojen Tiistaina, jolloin kansainvälisesti kohdistetaan huomio hyvän tekemiseen esimerkiksi ilahduttamalla muita, auttamalla tai lahjoittamalla.

“Olin voimaton ja peloissani, mutta sain Vamoksesta luottamusta. Niin parantavaa oli kokea, että riittää sellaisena kuin on. Jokaiselle etsittiin paikka, eikä ketään jätetty tuuliajolle.”

Lue koko kirje Monalta: https://www.hdl.fi/hetkinen/kirje-monalta/

Anna joulun tärkein lahja ja auta nuori mukaan opiskeluun tai työhön.

#hetkinen #autanuorta
#TekojenTiistai #GivingTuesday

Lahjoitustavat:

  • Tilisiirtona keräystilille FI85 2065 1800 1084 62 (Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr)
  • Verkkolahjoituksella www.hdl.fi/hetkinen
  • Yritysten verkkolahjoituksellawww.hdl.fi/yrityslahjoitus
  • Tekstiviestillä: Tekstaa sana TOIVO numeroon 16499 (lahjoitus 20 e)
  • Mobile Paylla numeroon 61 611

Rahankeräyslupa: RA/2021/556. Lupa on myönnetty 29.4.2021 ja se on voimassa toistaiseksi koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Lisätietoa
Kampanjan verkkosivulta osoitteessa www.hdl.fi/hetkinen
Vamos-palvelu: https://www.hdl.fi/vamos
Lue lisää Vamoksen vaikuttavuudesta: https://www.hdl.fi/blog/vamoksen-vaikuttavuustutkimus/

Katsoaksesi videon lähteestä youtu.be, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Kampanjan video

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Terhi Laine, johtaja, Diakonissalaitoksen Vamos, 0400 237 775 , terhi.laine@hdl.fi
Jenni Sarolahti, viestintäpäällikkö, 050 372 0828, jenni.sarolahti@hdl.fi
Pertti Keinänen, varainhankinnan asiantuntija, 050 325 0183, pertti.keinanen@hdl.fi
Iiris Kivimäki, varainhankinnan asiantuntija (yritysyhteistyö), 050 582 6396, iiris.kivimaki@hdl.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501https://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Säätiö, siihen kuuluva Rinnekoti ja tytäryritykset Diakonissalaitoksen Hoiva Oy ja Caritas Palvelut Oy tuottavat yhdessä vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden elämää. Yhteiskunnallisena yrityksenä Diakonissalaitos laittaa hyvän kiertämään. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla autetaan niitä, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Hävikkiruuan logistiikkakeskus sai lentävän lähdön Oulussa: ruokaa jaetaan jo tuhansia kiloja viikossa26.1.2022 16:12:35 EET | Tiedote

Syksyllä avatun Prikka kiertoon -hävikkiruuan logistiikkakeskuksen toiminta on käynnistynyt vauhdikkaasti Oulussa. Hävikkiruokaa haetaan jo lähes 50 kaupasta, vapaaehtoisia on 40 ja ruoka-apua jakaa vakituisesti 25 toimijaa. Ruokaa jaetaan tällä hetkellä noin 20 000 kiloa kuukaudessa. Keskitetty malli takaa elintarviketurvallisuuden ja vapauttaa ruoka-aputoimijoiden aikaa logistiikan sijaan auttamiseen.

Pohjoismainen pakolaistraumakonferenssi esittelee keinoja maahanmuuttajanuorten mielenterveyden tukemiseen7.12.2021 06:00:00 EET | Tiedote

Helsingissä 9.-10.12.2021 järjestettävä pakolaistraumakonferenssi kokoaa pohjoismaiset mielenterveysalan ammattilaiset yhteen keskustelemaan pakolaisten mielenterveyteen ja traumojen hoitoon liittyvästä tutkimus- ja kehittämistyöstä. Tänä vuonna erityisenä teemana on lasten, nuorten ja perheiden mielenterveys. Aihe on erittäin ajankohtainen kaikissa Pohjoismaissa.

Väkivaltaisesta ekstremismistä on mahdollista irtautua – Opas kokoaa Exit-työn ensi kertaa yksiin kansiin17.11.2021 02:00:00 EET | Tiedote

Väkivaltainen ekstremismi on kansainvälinen ilmiö, joka on osa myös suomalaisen yhteiskunnan todellisuutta. Irtautuminen ja paluu osaksi muuta yhteiskuntaa on mahdollinen, mutta vaatii uskoa ja halua muutokseen, luottamusta sekä intensiivistä työskentelyä. Diakonissalaitos on tukenut reilun vuoden ajan väkivaltaisesti radikalisoituneita henkilöitä irtautumaan väkivallan käytöstä ja väkivaltaisesta aatemaailmasta. Samalla suomalainen Exit-työ ja sen prosessi on kuvattu ensi kertaa julkaisuksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme