Diakonissalaitos

Diakonissalaitoksen Hetkinen-joulukampanja kerää varoja nuorten syrjäytymisen ehkäisemiseksi

Jaa

Suomessa joka kymmenes nuori on vaarassa syrjäytyä. Koronavuosi on vaikeuttanut näiden nuorten tilannetta entisestään. Diakonissalaitos kerää Hetkinen-joulukampanjassaan lahjoituksia nuorten hyväksi Suomessa tehtävään työhön. Kampanja käynnistyy kansainvälisenä Tekojen tiistaina 30.11.

Hetkinen-joulukampanja haluaa pysäyttää kiireiset ihmiset tärkeän asian äärelle

Viime vuonna ensimmäistä kertaa toteutettu Hetkinen-kampanja näkee päivänvalon jälleen. Kampanjan avulla kerättyjen lahjoitusten avulla Diakonissalaitos tarjoaa vaikeaan asemaan joutuneille nuorille yksilöllistä tukea mm. Amigo-mentoroinnin ja Vamos-valmennuksen avulla. Jo 13 paikkakunnalla toimiva Vamos tavoittaa noin 2000 nuorta vuosittain.

Nuori saa Vamoksessa tuekseen oman valmentajan, jonka kanssa etsitään tavoitteellisesti ja aina nuoren ehdoilla polkua koulutukseen, työhön tai tasapainoiseen arkeen. Työ on vaikuttavaa, sillä 86 % prosenttia nuorista kokee elämänsä muuttuneen parempaan suuntaan palvelun aikana ja noin puolet löytää koulutus- ja urapolulle.

Kampanja käynnistyy 30.11. Tekojen Tiistaina, jolloin kansainvälisesti kohdistetaan huomio hyvän tekemiseen esimerkiksi ilahduttamalla muita, auttamalla tai lahjoittamalla.

“Olin voimaton ja peloissani, mutta sain Vamoksesta luottamusta. Niin parantavaa oli kokea, että riittää sellaisena kuin on. Jokaiselle etsittiin paikka, eikä ketään jätetty tuuliajolle.”

Lue koko kirje Monalta: https://www.hdl.fi/hetkinen/kirje-monalta/

Anna joulun tärkein lahja ja auta nuori mukaan opiskeluun tai työhön.

#hetkinen #autanuorta
#TekojenTiistai #GivingTuesday

Lahjoitustavat:

  • Tilisiirtona keräystilille FI85 2065 1800 1084 62 (Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr)
  • Verkkolahjoituksella www.hdl.fi/hetkinen
  • Yritysten verkkolahjoituksellawww.hdl.fi/yrityslahjoitus
  • Tekstiviestillä: Tekstaa sana TOIVO numeroon 16499 (lahjoitus 20 e)
  • Mobile Paylla numeroon 61 611

Rahankeräyslupa: RA/2021/556. Lupa on myönnetty 29.4.2021 ja se on voimassa toistaiseksi koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Lisätietoa
Kampanjan verkkosivulta osoitteessa www.hdl.fi/hetkinen
Vamos-palvelu: https://www.hdl.fi/vamos
Lue lisää Vamoksen vaikuttavuudesta: https://www.hdl.fi/blog/vamoksen-vaikuttavuustutkimus/

Katsoaksesi videon lähteestä youtu.be, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Kampanjan video

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Terhi Laine, johtaja, Diakonissalaitoksen Vamos, 0400 237 775 , terhi.laine@hdl.fi
Jenni Sarolahti, viestintäpäällikkö, 050 372 0828, jenni.sarolahti@hdl.fi
Pertti Keinänen, varainhankinnan asiantuntija, 050 325 0183, pertti.keinanen@hdl.fi
Iiris Kivimäki, varainhankinnan asiantuntija (yritysyhteistyö), 050 582 6396, iiris.kivimaki@hdl.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501https://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Säätiö, siihen kuuluva Rinnekoti ja tytäryritykset Diakonissalaitoksen Hoiva Oy ja Caritas Palvelut Oy tuottavat yhdessä vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden elämää. Yhteiskunnallisena yrityksenä Diakonissalaitos laittaa hyvän kiertämään. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla autetaan niitä, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Kidutettujen kuntoutus ansaitsisi pysyvän rahoituksen23.6.2022 10:45:14 EEST | Tiedote

Sunnuntaina 26.6. vietetään YK:n kansainvälistä päivää kidutuksen uhrien puolesta. Suomi on sitoutunut YK:n kidutuksen vastaisessa yleissopimuksessa kieltämään kaikenlaisen kidutuksen, mutta myös järjestämään kidutuksen uhrien kuntoutuksen oikeudenmukaisella tavalla. Diakonissalaitos on kuntouttanut kidutettuja pian 30 vuoden ajan määräaikaisin hankerahoituksin. Hankerahoituksen katkonaisuus on ongelmallinen sekä uhrien että auttajien näkökulmasta. Suomen pitäisi pystyä parempaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme