Diakonissalaitos

Diakonissalaitoksen joulukampanja käynnistyi - Annetaan nuorille syy elää!

Jaa

Tiedote 11.11.2019. Suomessa on yli 60 000 koulutuksen ja työelämän ulkopuolelle jäänyttä nuorta. Liian moni nuori kokee yksinäisyyttä, mielenterveys- ja päihdeongelmia, asunnottomuutta, koulukiusaamista ja rahapulmia.

Syy Elää - Kati 2019
Syy Elää - Kati 2019

Tänä vuonna Diakonissalaitos käynnisti jälleen Syy elää -joulukampanjan, jonka tavoitteena on, että yhä useampi nuori saa apua ja tukea, löytää omat unelmansa, voimavaransa sekä paikkansa yhteiskunnassa.

”Suomessa on liian paljon vaikeassa tilanteessa olevia nuoria, jotka ovat jääneet yksin ongelmiensa kanssa tai jotka eivät jostain syystä ole saaneet apua. Moni nuori voi nähdä tulevaisuutensa toivottomana. Nuori saattaa jopa kokea, ettei ole oikeastaan edes syytä elää”, Diakonissalaitoksen Vamos-palvelun johtaja Terhi Laine sanoo.

Kampanjalle kasvonsa antanut Kati kertoo omasta tilanteestaan:

”Ensin tuli masennus, sitten ahdistus ja paniikkihäiriö. Diagnooseja kertyi, mutta apua ei löytynyt. En nähnyt huomiseen. En jaksanut välittää siitä, että en nähnyt. Millään ei ollut merkitystä, mutta pokka ei riittänyt itseni tappamiseen.”

Sitten pilkahti valo

”Pistin viimeiseen asti vastaan. Luulin, että Vamoksessa olisi taas vastassa joku, joka tuomitsee. Mutta mut kohdattiinkin inhimillisesti, ei nähty ongelmana tai diagnoosina vaan ihmisenä. Se oli lähestulkoon eka kerta, kun mä tunsin tällaista.”

Vamos on auttanut jo yli 12 000 nuorta

Reilu kymmenen vuotta sitten perustettu Vamos on auttanut jo 12 000 nuorta kahdeksalla paikkakunnalla. Vamoksen nuorista yli 50 % pääsee takaisin kouluun tai töihin vuoden aikana ja 87 % kokee, että heidän elämänsä on muuttunut parempaan suuntaan. Jokainen Vamoksessa aloittava nuori saa oman työntekijän, jolla on aikaa tutustua ja vastata hänen tarpeisiinsa. Tukea saa niin arkeen kuin tulevaisuuden suunnitteluun. Vähitellen etsitään nuorelle yhdessä polku kouluun tai töihin.

”Jos nyt kysyttäisiin, missä näen itseni viiden vuoden päästä, mä pystyisin vastaamaan. Näen itseni tietokoneiden, koodaamisen ja e-urheilun parissa. Kukaan ei oo toivoton tapaus. Pitää vaan löytää se oikea väylä. Tän mä olisin halunnut tietää jo kymmenen vuotta sitten.”

- Toivon, että tavalliset ihmiset ja yritykset tulevat mukaan kampanjaamme, jotta pystymme ensi vuonna auttamaan mahdollisimman montaa nuorta. Voimmeko me aikuiset antaa nuorelle parempaa joululahjaa kuin syyn elää, Laine kysyy.

Kuuntele koko Katin tarina: https://soundcloud.com/hdlosa/kati

Lahjoituksen teko on helppoa

Lahjoituksen voi tehdä

- Kampanjan verkkosivuilla www.hdl.fi/syyelaa
- Tilisiirtona tilille: FI85 2065 1800 1084 62, viestiksi: Joululahja nuorille
- Tekstiviestinä tekstaamalla TOIVO numeroon 16499 (20€)

Kampanjan tuotto käytetään nuorten tukemiseen Diakonissalaitoksen palveluiden kautta.

Sosiaalisessa mediassa kampanja näkyy hashtagilla #syyelää. Jokainen voi antaa tukensa kampanjalle kertomalla, mikä tai kuka on juuri sinulle syy elää.

Kampanjan video:

https://www.youtube.com/watch?v=A4ZvIKzxYIE

Rahankeräyslupa: RA/2019/120, myönnetty 7.2.2019, Poliisihallitus. Voimassa 1.6.2019-31.5.2021 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Terhi Laine
johtaja, Vamos
Diakonissalaitos
terhi.laine@hdl.fi
puh. 040 023 7775

Elina Ranta
varainhankintakoordinaattori
Diakonissalaitos
elina.ranta@hdl.fi
puh. 050 599 9528

Laura Niemi
viestintäjohtaja
Diakonissalaitos
laura.niemi@hdl.fi
puh. 050 3738602

Kuvat

Syy Elää - Kati 2019
Syy Elää - Kati 2019
Lataa
Lahjoita nuorelle syy elää
Lahjoita nuorelle syy elää
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Säätiö, siihen kuuluva Rinnekoti ja tytäryritys Diakonissalaitoksen Hoiva Oy tuottavat yhdessä vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden elämää. Yhteiskunnallisena yrityksenä Diakonissalaitos laittaa hyvän kiertämään. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla autetaan niitä, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään. ​

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Diakonissalaitoksen Vamos palaa lähivalmennukseen – etätyössä opittiin uusia toimintatapoja1.6.2020 08:46:16 EESTTiedote

Koronakevään jälkeen Diakonissalaitoksen Vamoksen ryhmävalmennus palaa lähivalmennukseen kesäkuun alussa. Myös Vamoksen tuottama Kelan Nuotti-valmennus toteutuu parin kuukauden etäjakson jälkeen lähivalmennuksena. Tarvittaessa järjestetään myös etävalmennusta. Etätyöjaksolla otettiin haltuun myös uusi työväline, joka korvasi nuorten kanssa tehtävän lähityön kiitettävästi.

”Löysin mahdollisuuksia, joita en olisi koskaan tullut yksin ajatelleeksi” – Nuoria tuetaan läpi poikkeusaikojen Rovaniemellä22.5.2020 08:00:00 EESTTiedote

”Kun muutin paikkakunnalle, josta en tuntenut ketään – ilman töitä, harrastuksia tai opiskelupaikkaa tunsin olevani hukassa, eksyksissä ja niin yksin. Koronan aiheuttama poikkeustilanne on aiheuttanut yhteiskuntaan vähän samanlaisen tilanteen kuin minulla oli muuttaessani – eristäytymistä ja epävarmuutta”, kertoo Diakonissalaitoksen Vamos Rovaniemen nuori nimimerkillä Perillä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme