Diakonissalaitos

Diakonissalaitoksen liiketoiminnan johtaminen ja kehittäminen uudistuvat 

Jaa

Diakonissalaitos on yhteiskunnallinen yritys, joka tuottaa monipuolisia sosiaali- ja terveyspalveluja erityisryhmien tarpeisiin valtakunnallisesti. Diakonissalaitokseen kuuluva Rinnekoti ja säätiön omistamat Helsingin Diakonissalaitoksen Hoiva Oy ja Caritas Palvelut Oy yhdistyvät yhden liiketoimintajohdon alle 1.4.2022 alkaen.

”Johtamisjärjestelmän uudistaminen on osa strategiamme toimeenpanoa. Haluamme lisätä toimintamme vaikuttavuutta ja laatua sekä parantaa taloudellista kannattavuutta. Tavoitteenamme on tuottaa parempaa johtamista ja arkea niin henkilöstölle kuin asiakkaille”, sanoo Diakonissalaitoksen konsernin toimitusjohtaja Olli Holmström. 

Diakonissalaitoksen liiketoiminta tarjoaa jatkossa palveluja erilaista tukea tarvitseville lapsille ja nuorille, ikääntyneille, kehitysvammaisille ja autismikirjon henkilöille, vaikeavammaisille, monisairaille, riippuvuushäiriöisille sekä asunnottomille. Palvelut kunta-asiakkaille ja palvelujen käyttäjäasiakkaille jatkuvat kuten ennenkin, vaikka niitä johdetaan nyt uudella organisaatiolla.  

”Johtamisjärjestelmän uudistamisella lisätään asiakaslähtöisyyttä tuomalla monipuolinen osaamisemme lähemmäksi asiakkaita ja samalla parannetaan palvelujamme. Tavoitteenamme on olla vaikuttava ja valtakunnallinen sote-palvelujen tuottaja kaupungistuvan Suomen erityistä tukea tarvitsevien hyväksi”, kiteyttää sosiaali- ja terveyspalveluiden liiketoimintajohtaja Leila Rutanen. 
 

Uusi liiketoiminnan johtoryhmä nimetty 

Diakonissalaitoksen sote-palvelujen liiketoiminnan johtoryhmään on nimetty liiketoimintajohtaja Leila Rutasen (pj) lisäksi palveluliiketoimintajohtajat Tuija Åstedt, Veli-Pekka Karri ja Hanna Ekman, asiakkuus- ja myyntijohtaja Jaana Laaksonen, viestintä- ja markkinointijohtaja Taina Rönnqvist, talousjohtaja Pekko Sivén, henkilöstöjohtaja Mari Rautiainen, lakiasiainjohtaja Pirkka Saarinen sekä strategia ja teknologiajohtaja Antti Lavi. Liiketoiminnan johtoryhmän assistenttina toimii Tiina Knape. 

 

Aluemalli uudistaa johtamista 

Palveluliiketoimintaa johdetaan jatkossa alueellisesti, kolmella eri maantieteellisellä alueella. Alueellisen johtamisen tavoitteena on vastata sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamiseen ja palvella uusia hyvinvointialueita entistä paremmin. Tavoitteenamme on tuottaa laadukasta asiakas- ja henkilöstökokemusta.   

“Yhtenäisenä liiketoimintana kykenemme entistä paremmin rakentamaan luottamusta, osallisuutta ja toimijuutta vahvistavia yhteisöjä ja luomaan hyvinvoivia ja kehittyviä tulevaisuuden työyhteisöjä, jotka kykenevät tarjoamaan vaikuttavia palveluja kaupungistuvan Suomen erityistarpeisiin”, kertoo Rutanen.  

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501https://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Säätiö, siihen kuuluva Rinnekoti ja tytäryritykset Diakonissalaitoksen Hoiva Oy ja Caritas Palvelut Oy tuottavat yhdessä vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden elämää. Yhteiskunnallisena yrityksenä Diakonissalaitos laittaa hyvän kiertämään. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla autetaan niitä, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Diakonissalaitoksen kampanja kerää varoja Suomessa olevien ukrainalaisten tukemiseksi20.5.2022 09:13:20 EEST | Tiedote

Diakonissalaitos avaa helmikuussa käynnistämänsä Ukrainan hätäapukeräyksen rinnalle uuden keräyksen, jolla tuetaan Ukrainasta Suomeen paenneita ihmisiä. Tukea kohdennetaan etenkin nuoriin. Lahjoituksella Suomeen tullut ukrainalainen nuori saa henkilökohtaista valmennusta, joka tähtää työ- tai opiskelupaikan löytymiseen. Valmennuksen tarjoaa Diakonissalaitoksen Vamos.

Anne Hammad: Paperittomat ja yhdenvertaisuus22.4.2022 13:17:00 EEST | Blogi

Seitsemän vuotta sitten Suomessa tehtiin kiireellä päätöksiä rajojen sulkemiseksi ja turvapaikanhakijoiden suuren määrän ehkäisemiseksi. Turvapaikanhakijoiden tilannetta vaikeutettiin merkittävästi kiristämällä ulkomaalaislakia ja lopettamalla siitä esimerkiksi humanitäärisen suojelun perusteet. Nyt tilannetta yritetään korjata sekä sisäministeriön johdolla että kansalaisaloitteella, ja kaikki tämä on tärkeää. Jokainen yritys parantaa epäinhimilliseksi käynyttä tilannetta on askel eteenpäin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme