DiakonissalaitosDiakonissalaitos

Diakonissalaitos on jälleen Helsinki Priden virallinen kumppani

Jaa

Kaikilla on oikeus elää yhdenvertaista elämää huolimatta siitä, ketä rakastaa, mitä sukupuolta edustaa tai millaiseksi on syntynyt. Yhdenvertaisuus, ihmisoikeudet ja ihmisarvo ovat asioita, joiden puolesta Diakonissalaitos taistelee vuoden jokaisena päivänä. Myös Helsinki Priden virallisena yhteisökumppanina.

”Diakonissalaitoksen ytimessä sykkii vahva sydän ja voimakkaat arvot: ihmisarvo, kristillinen lähimmäisenrakkaus sekä uudistaminen. Arvoista jokainen yhdistyy Pride-yhteisön yhdenvertaisuuden ja monimuotoisuuden sanomaan voimallisesti, ja siksi meille on tärkeää olla jälleen Helsinki Priden virallinen yhteisökumppani”, sanoo toimitusjohtaja Olli Holmström.

Pride on Suomen suurin ihmisoikeustapahtuma, ja nostaa esiin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ääntä ja oikeuksia.

”Maailma ei muutu yhdenvertaisemmaksi sateenkaarilippua heiluttamalla, vaikka tuen osoittaminen siinäkin muodossa on hienoa. Tekoja ja puheita muutoksen edistämiseksi tarvitaan vuoden jokaisena päivänä”, Holmström muistuttaa.

Sateenkaariyhteisö on ollut itse aktiivinen muutoksentekijä jo vuosikymmeniä, mutta muutokseen tarvitaan kaikki mukaan, oli kyse sitten organisaatioista tai ihmisistä.

Vastuullisuusohjelma kirittää muutosta

Yhdenvertaisuus on yksi Diakonissalaitoksen viime vuonna valmistuneen vastuullisuusohjelman kolmesta painopisteestä, ja sellaisena tärkeä kehittämisen osa-alue sekä sisäisesti että ulkoisesti.

”Koko Diakonissalaitoksen konsernille Pride-viikko on oiva hetki katsoa peiliin, ja keskustella yhdenvertaisuudesta sekä siitä, millainen rikkaus monimuotoinen työyhteisö meille on”, sanoo hyvinvointipäällikkö Jenni Toivonen.

Esimiehistä on tehty jo esihenkilöitä, lakimies taipunut juristiksi ja muun muassa palveluesimiehet ovat nykyisin yksikönjohtajia. Henkilöstöä on koulutettu sateenkaareviin kohtaamisiin, esihenkilöpäivän teemana oli juuri vieraanvaraisuus, ja rekrytointikäytännöissä teemme tietoisen ennakkoluulotonta työtä monimuotoisen työyhteisön rakentamiseksi. Toivotamme jokaisen ihmisen osaksi yhteisöämme sellaisena kuin on. Tehtävää silti riittää.

”Haluamme olla sote-alan rohkein työpaikka ihmisille, jotka ottavat ammattitaitonsa ohessa sydämensä mukaan töihin. Miten tuo rohkeus voisi näkyä yhdenvertaisuuden ja monimuotoisuuden saralla entistä enemmän? Tätä kysyimme henkilöstöltämme yhdenvertaisuuskyselyssämme, ja työ jatkuu seuraavaksi yhdenvertaisuus- ja monimuotoisuussuunnitelman päivittämisellä ”, kertoo Toivonen.

Hyvinvoiva ja monimuotoisuudestaan voimaa ammentava työyhteisö on hurja voimavara myös asiakastyössä. Sateenkaarisensitiivisyys on erityisen tärkeää sote-alalla, jossa toimitaan valmiiksi haavoittuvassa tilanteessa olevien ihmisten kanssa.

Työntekijöiden sateenkaariverkostosta yhteinen kehittämisen foorumi

Tänä vuonna Helsinki Pridea juhlistetaan Diakonissalaitoksen yksiköissä ympäri maata monin eri tavoin. Pride on ihmisten juhla, joten vaikka laajoja marsseja ei tänä vuonna koronan vuoksi järjestetä, yksiköitä ja tiimejä on kannustettu tekemään viikosta oman näköisensä tapahtuma.

Yksi historiallinen askel sateenkaarevan Diakonissalaitoksen rakentamiseksi otettiin Pride-viikon tiistaina, kun taloon perustettiin työntekijöiden sateenkaariverkosto. Verkostoon kutsutaan mukaan sekä sateenkaari-ihmiset, että yhdenvertaisuuden puolesta toimivat liittolaiset.Verkoston tarkoituksena on tarjota työntekijöille vertaistukea, lisätä hyvinvointia ja yhdenvertaisuutta. Tietotaidon jakaminen on myös tärkeää, jotta jokainen ihminen palveluissamme tulee kohdatuksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Säätiö, siihen kuuluva Rinnekoti ja tytäryritykset Diakonissalaitoksen Hoiva Oy ja Caritas Palvelut Oy tuottavat yhdessä vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden elämää. Yhteiskunnallisena yrityksenä Diakonissalaitos laittaa hyvän kiertämään. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla autetaan niitä, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Tietoa on, jos tahtoa löytyy: tulevat kuntapäättäjät avainasemassa rakentamassa nuorten tulevaisuutta10.5.2021 02:00:00 EEST | Tiedote

Suomessa on lähes miljoona 15–29-vuotiasta nuorta. Suurella osalla heistä menee hyvin, mutta samaan aikaan nuorten ryhmä on entistä polarisoituneempi. Nuoria koskevissa päätöksissä kuntapäättäjät ovat avainasemassa. Päätösten tulisi perustua tietoon, mutta sitä ei ole tarjolla systemaattisesti. Kaikista julkisista päätöksistä tulisi tehdä nuorisovaikutusten arviointi.

Diakonissalaitos muistaa perustajaansa soolotanssiteoksella Auroran Karamzinin monet kengät9.3.2021 09:16:47 EET | Tiedote

Diakonissalaitos juhlistaa perustajaansa Ole Aurora-kampanjalla ja tanssitaiteilija Tuuli-Maaria Louhensalo-Lindströmin soolotanssiteoksella Aurora Karamzinin monet kengät. Taiteilija tulkitsee suomalaisen hyväntekijän ja Diakonissalaitoksen perustajan Aurora Karamzinin (1808-1902) elämää yhden yön aikana, jolloin hänen kenkänsä kummittelevat. Alun perin ensi-illan piti olla Auroran nimipäivänä 10.3.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme