Digi- ja väestötietovirasto

Digi- ja väestötietovirasto aloittaa 1.1.2020: Yhteiskunnan digitalisaation uusi suunnannäyttäjä helpottaa kansalaisten arkea

Jaa

Tänään 1.1.2020 Suomessa aloittaa toimintansa uusi virasto, Digi- ja väestötietovirasto. Virasto syntyi, kun Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyivät.

Digi- ja väestötietovirasto helpottaa kansalaisten arkea digitalisaation keinoin. ”Edistämme yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaamme tietojen saatavuutta ja tarjoamme palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin”, kuvailee pääjohtaja Janne Viskari uuden viraston tehtävää.

”Toimintamme ohjenuorana on digitalisaation edistäminen yhteiskunnassa. Tuemme kansalaisten asiointia julkisen hallinnon kanssa ja teemme Suomesta entistä sujuvammin toimivaa yhteiskuntaa. Tämä vaatii teknologian ennakkoluulotonta hyödyntämistä, mutta myös uudenlaista toimintakulttuuria ja entistä tiiviimpää yhteistyötä eri toimijoiden välillä”, sanoo Digi- ja väestötietoviraston pääjohtaja Janne Viskari.

”Me Digi- ja väestötietovirastossa haluamme olla suunnannäyttäjä, joka toimii rohkeasti uudistaen, tukien ja arvostaen. Asiakkaillemme ja yhteistyökumppaneillemme olemme luotettava, näkemyksellinen ja haluttu kumppani. Teemme aktiivista verkostoyhteistyötä ja haluamme työllämme vahvistaa luottamusta yhteiskunnassa. Tavoitteenamme on tehdä Suomesta entistä sujuvammin toimiva yhteiskunta”, jatkaa Viskari.

Valo oppaana Digi- ja väestötietoviraston palveluihin!

Asiointi uuden Digi- ja väestötietoviraston kanssa sujuu helposti. Virasto palvelee kansalaisia usealla paikkakunnalla.

”Yhdistymisen myötä viraston kaikki palvelupaikkamme säilyvät ennallaan. Kansalaiset voivat hoitaa asiansa missä tahansa Digi- ja väestötietoviraston palvelupisteessä eli entisissä maistraattien palvelupisteissä eri puolilla maata”, kertoo Viskari.

Digi- ja väestötietovirasto haluaa muuttaa viranomaisasioiden hoidosta vallitsevia mielikuvia.

”Viranomaisasiat nähdään usein mutkikkaina. Me haluamme tehdä kansalaisten elämästä ja asioinnista helpompaa. Paketoimme omia palvelujamme elämäntilannelähtöisiksi kokonaisuuksiksi ja autamme julkista hallintoa toimimaan samoin. Yhdistämällä eri viranomaisilla jo olevaa tietoa kansalaisen ei esimerkiksi tarvitse täyttää hakemuksiin yhteystietojaan joka kerta yhä uudelleen, vaan tiedot päivittyvät hakemukseen automaattisesti taustajärjestelmistä, kuten väestötietojärjestelmästä”, havainnollistaa Viskari.

Digi- ja väestötietoviraston toiminnasta kertova Valo-hahmo esiintyy aktiivisesti kaikessa viraston viestinnässä. Se esimerkiksi auttaa ja neuvoo erilaisissa tilanteissa ja kertoo viraston palveluista.

Mitä Digi- ja väestötietovirasto tekee?

Digi- ja väestötietovirasto huolehtii yhteiskunnan perustana olevan väestötietojärjestelmän ylläpidosta ja yhteiskunnan digitalisaatiosta.

Viraston tehtäviä ovat mm. siviilivihkimiset, nimen- ja osoitteenmuutokset, holhous- ja edunvalvonta-asiat, väestötietojärjestelmän ylläpito, sähköisen identiteetin ratkaisujen kehittäminen sekä keskitettyjen sähköisen asioinnin tukipalvelujen kehittäminen ja ylläpito. Tällaisia sähköisen asioinnin tukipalveluja ovat mm. Suomi.fi-verkkopalvelu, sähköiset viranomaisviestit (Suomi.fi-viestit) sekä valtuuttaminen toisen puolesta asiointiin (Suomi.fi-valtuudet).

Digi- ja väestötietoviraston logot ja johtajien kuvat saat käyttöösi mediapankistamme: https://dvv.fi/medialle

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Digi- ja väestötietovirasto, pääjohtaja Janne Viskari, p. 0295 536 000 (vaihde), janne.viskari[at]dvv.fi

Kuvat

Valo-hahmo auttaa ja neuvoo erilaisissa tilanteissa ja kertoo viraston palveluista.
Valo-hahmo auttaa ja neuvoo erilaisissa tilanteissa ja kertoo viraston palveluista.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Digi- ja väestötietovirasto
Digi- ja väestötietovirasto
Lintulahdenkuja 2
00530 HELSINKI

0295 536 000 (vaihde)http://dvv.fi

Digi- ja väestötietovirasto

Digi- ja väestötietovirasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaa tietojen saatavuutta ja tarjoaa palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Digi- ja väestötietovirasto huolehtii yhteiskunnan perustana olevan väestötietojärjestelmän ylläpidosta ja yhteiskunnan digitalisaatiosta. Viraston tehtäviä ovat mm. siviilivihkimiset, nimen- ja osoitteenmuutokset, holhous- ja edunvalvonta-asiat, väestötietojärjestelmän ylläpito, sähköisen identiteetin ratkaisujen kehittäminen sekä keskitettyjen sähköisen asioinnin tukipalvelujen kehittäminen ja ylläpito. Tällaisia sähköisen asioinnin tukipalveluja ovat mm. Suomi.fi-verkkopalvelu, sähköiset viranomaisviestit (Suomi.fi-viestit) sekä valtuuttaminen toisen puolesta asiointiin (Suomi.fi-valtuudet). Virasto myös vastaa kansallisen palveluarkkitehtuurin toteutuksesta.

Vuonna 2020 perustettu Digi- ja väestötietovirasto toimii valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Virasto syntyi, kun Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyivät 1.1.2020.

http://dvv.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digi- ja väestötietovirasto

Myndigheterna förenade sina krafter och plockade ihop en förpackning till unga som fyllt 18 år12.2.2020 08:00:00 EETTiedote

I det elektroniska informationspaketet sammanställs alla de rättigheter och skyldigheter i anslutning kring offentliga ärenden som man själv måste ansvara för då man blivit myndig. Paketet sammanställdes av Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata, som inledde sin verksamhet i början av året, Fpa, Navigatorerna, polisen, Försvarsmakten och Skatteförvaltningen.

Not all users have received email notifications for new Suomi.fi Messages17.1.2020 17:30:00 EETPress release

Due to a technical fault affecting Suomi.fi Messages, not all users have received email notifications of new messages arriving in the service. The fault affected around 150,000 messages. For these messages, no separate email notification was sent to the user. The problem is now fixed, and the Digital and Population Data Services Agency is taking action to prevent this problem from happening again.

Kaikista Suomi.fi-viesteistä ei ole saapunut sähköposti-ilmoitusta käyttäjille17.1.2020 12:30:00 EETTiedote

Suomi.fi-viesteissä on ollut häiriö, jonka vuoksi osa Suomi.fi-viestien käyttäjistä ei ole saanut sähköposti-ilmoitusta uusista saapuneista viesteistä. Häiriössä oli kyse noin 150 000 viestistä, joista ei tullut erillistä sähköposti-ilmoitusta käyttäjille. Häiriö on korjattu. Digi- ja väestötietovirasto on aloittanut toimenpiteet, joiden avulla häiriön toistuminen jatkossa estetään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme