Väestörekisterikeskus

Digi- ja väestötietoviraston logo yhdistää ihmisen elämänkaaren, digitalisaation ja turvallisuuden

Jaa

Vuoden 2020 alussa toimintansa aloittavan Digi- ja väestötietoviraston logo on julkaistu. Viraston toiminta-ajatuksena on yhteiskunnan digitalisaation edistäminen, tietojen saatavuuden turvaaminen sekä palveluiden tarjoaminen asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Logon muotokielessä ja symboliikassa on haettu yhtymäkohtia erityisesti ihmisten arkeen ja arjen sujuvoittamiseen. Logon talo-symboliikka viittaa asumiseen ja kotiin, jotka kuvastavat väestötietojärjestelmässä ylläpidettäviä väestö- ja rakennustietoja sekä viittaavat ihmisten erilaisiin elämäntilanteisiin, joiden viranomaisasiointiin uusi virasto tarjoaa palveluja. Tällaisia merkittäviä elämäntilanteita ovat mm. syntymä, avioliitto, muutto, edunvalvonta ja kuolema.

Logossa havaittava D-kirjain puolestaan viittaa viraston nimen alkukirjaimeen sekä viraston tehtäviin yhteiskunnan digitalisaation edistäjänä. Logossa on myös nähtävissä sähköistä asiointia ilmentävä varmennesirun muotokieli sekä avattu kirjekuori, jonka symboliikka liittyy viestinvälitykseen kansalaisten ja julkishallinnon välillä.

Digi- ja väestötietovirasto syntyy, kun Väestörekisterikeskus, maistraatit ja Itä-Suomen aluehallintovirastossa toimiva maistraattien ohjaus- ja kehittämisyksikkö yhdistyvät yhdeksi virastoksi.

Nyt julkaistu logo tulee virallisesti käyttöön viraston aloittaessa vuoden 2020 alussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Väestörekisterikeskus
Väestörekisterikeskus
Lintulahdenkuja 4
00530 HELSINKI

0295 535 001http://www.vrk.fi

Väestörekisterikeskus toteuttaa yhdessä valtiovarainministeriön kanssa kansallista palveluarkkitehtuuria. Viraston tehtävänä on edistää digitaalista yhteiskuntaa tuottamalla ja kehittämällä sähköisen asioinnin tukipalveluja kansalaisten ja julkisen hallinnon käyttöön. Lisäksi Väestörekisterikeskus on yhdessä maistraattien kanssa väestötietojärjestelmän rekisterinpitäjä. Virasto ylläpitää ja kehittää väestötietojärjestelmää, sen tietoja ja tietojen laatua sekä varmennettua sähköistä asiointia. Väestörekisterikeskus tarjoaa väestötietojärjestelmän tietopalveluja ja varmennepalveluja sekä hoitaa vaalitehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Väestörekisterikeskus

KUTSU: Kun palvelut digitalisoituvat, miten ehkäistään digisyrjäytymistä?28.8.2019 07:30:00 EESTKutsu

Tampereella järjestetään digituen antajien ja järjestäjien verkostotapaaminen torstaina 5.9. Tilaisuudessa on erinomainen mahdollisuus kuulla, millä keinoin digisyrjäytymistä Suomessa ehkäistään. Paikalla on laaja kattaus sekä Tampereen alueen että valtakunnallisia digituen toimijoita. Teillä on myös mahdollisuus haastatella paikalla olevia asiantuntijoita jo ennen tilaisuutta klo 12 ja verkostoitumistauolla klo 15.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme