Aalto-yliopisto

DigiEduHack 2019: Virtuaalihahmot, tekoäly ja mobiilit alustat – digitaalinen koulutus muutoksessa

Jaa
DigiEduHack 2019 -tapahtuman voittajiksi valittiin Italiasta, Espanjasta ja Meksikosta tulevat tiimit. Voittajat valittiin yleisöäänestyksellä ja julkistettiin Global DigiEduHack Awards -tilaisuudessa 2.12.2019.
DigiEduHack-hackathonin päätapahtuma pidettiin Aalto-yliopistossa 3.-4.10.2019. Kuva: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen.
DigiEduHack-hackathonin päätapahtuma pidettiin Aalto-yliopistossa 3.-4.10.2019. Kuva: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen.

DigiEduHack-tapahtuma keräsi yli 1700 osallistujaa ratkaisemaan digitaaliseen oppimiseen liittyviä haasteita yhden vuorokauden aikana samanaikaisesti 21 eri maassa ympäri maailmaa. Päätapahtuma pidettiin Aalto-yliopistossa lokakuussa.

DigiEduHack on Euroopan teknologiainstituutin (EIT) ympäristöohjelman, Climate-KICin, järjestämä hackathon ja sitä koordinoi Aalto-yliopisto. Tuloksena syntyi yli 130 ratkaisua digitaalisen oppimisen suurimpiin haasteisiin. Näistä ratkaisuista kymmenen valittiin finaaliin. Arvostelukriteereinä olivat esimerkiksi ratkaisun laatu, toteutettavuus ja kestävyys.

“Onnittelen lämpimästi voittajia tässä ensimmäisessä DigiEduHack-tilaisuudessa! Projektit heijastavat digitaalisen koulutuksen moninaista luonnetta, ja odotan innolla nähdäkseni niiden muuttuvan käytännöiksi”, toteaa innovaatioista, tutkimuksesta, kulttuurista, koulutuksesta ja nuorisosta vastaava EU-komissaari Mariya Gabriel.

Kolme parasta ratkaisua, satunnaisjärjestyksessä esitettynä:

Teaming 4.0, Monterrey Institute of Technology and Higher Education, Monterrey, Meksiko: Parempia tiimejä tekoälyä käyttämällä. Ratkaisu perustuu yksilöllisten taitojen ja kokonaisvaltaisen tiimityön suorituksen ja tyytyväisyyden arviointeihin.

Tiedepakohuone, ICS Capozzi-Galilei School, Valenzano, Italia: Tiedepakohuone on virtuaalinen työkalu antamaan opiskelijoille mukaansatempaavan oppimiskokemuksen ja parantamaan erityisesti tieteellistä oppimista pelillistämisen kautta. Tiedepakohuoneen eri virtuaalihahmot ovat vuorovaikutuksessa kuuluisien tutkijoiden avatarien kanssa sallien näkymättömän maailman tulevan näkyväksi.

Student4Students, inLAB FIB, Polytechnic University of Catalonia, Barcelona, Espanja: Miten nostatetaan kiinnostusta IT-alan opintoihin ja erityisesti kannustetaan naispuolisia opiskelijoita IT-alan, luonnontieteiden ja matematiikan yliopisto-opintoihin? Student4Students on mobiilialusta viimeisen vuoden lukio-opiskelijoille, joita kiinnostaa oppia lisää informatiikan alan uravaihtoehdoista ja olla yhteydessä alaa jo opiskelevien kanssa.

Kolme parasta tiimiä palkitaan kukin 5 000 euron palkinnolla Brysselissä, Belgiassa, 21.1.2020, ja heidät nimetään EU:n digitaalisen oppimisen lähettiläiksi. Lisätietoja palkintoseremoniasta on saatavilla myöhemmin.


Lisätietoja:

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ida Andersson, projektipäällikkö, DigiEduHack
ida.m.andersson@aalto.fi, puh. 050 464 8094

Kuvat

DigiEduHack-hackathonin päätapahtuma pidettiin Aalto-yliopistossa 3.-4.10.2019. Kuva: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen.
DigiEduHack-hackathonin päätapahtuma pidettiin Aalto-yliopistossa 3.-4.10.2019. Kuva: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aalto-yliopistossa tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Rakennamme kestävää tulevaisuutta saavuttamalla läpimurtoja avainalueillamme ja niiden yhtymäkohdissa. Samalla innostamme tulevaisuuden muutoksentekijöitä ja luomme ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin. Yliopistoyhteisöömme kuuluu noin 13 000 opiskelijaa ja yli 4 500 työntekijää, joista 400 on professoreita. Kampuksemme sijaitsee Espoon Otaniemessä.

aalto.fi

facebook.com/aaltouniversity

twitter.com/aaltouniversity

youtube.com/aaltouniversity

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aalto-yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye