Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery

DIGITAALINEN KANSALLISGALLERIA -OHJELMA RAKENTAA ALUSTAN UUSILLE ELÄMYKSILLE TAITEEN PARISSA

Jaa

Kansallisgallerian hallitus on perustanut kolmivuotisen Digitaalinen Kansallisgalleria -ohjelman, jonka aikana luodaan toimiva pohja uusille digitaalisille ja elämyksellisille palveluille verkossa. Ohjelman johtajaksi nimitetään 1.6.2022 alkaen Johanna Eiramo, joka siirtyy tehtävään Ateneumin taidemuseon viestintäpäällikön tehtävästä.

”Korona-vuosien aikana digitaalisten palveluiden käyttö ja kysyntä on kasvanut valtavasti. Kansallisgalleriassa ei ole ollut riittävästi resursseja kehittää digitaalisia palveluita, joten nyt investoimme pohjan luomiseen niin, että tulevaisuudessa toiminta voi olla jatkuvaa”, kertoo Kansallisgallerian pääjohtaja Kimmo Levä.”

Kolmivuotisen ohjelman ajaksi luotava tiimi tulee työstämään palveluja web2-maailmaan ja valmistautuu samalla lohkoketjuteknologian mahdollistamaan web3-maailmaan. ”Lähden tehtävään innolla ja avoimen uteliaana. On konkreettisia palveluita kuten lipunmyyntijärjestelmä, joiden suunnittelun voimme aloittaa heti ja toivon mukaan toteuttaa pian,” kertoo Johanna Eiramo. ”Web3 maailma on uusi ja nopeasti muuttuva. Tutustumme siihen huolella, verkostoidumme ja etenemme harkiten. Näen siinä mahtavan mahdollisuuden luoda jotain täysin uutta taiteen kentässä.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery
Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery
Kaivokatu 2
00100 HELSINKI

0294 500 200http://www.kansallisgalleria.fi

Kansallisgallerian muodostavat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo. Kansallisgallerian vastuulla on valtion taidekokoelma, jonka ylläpitämisestä huolehtii Kansallisgallerian kokoelmahallintaosasto. Kansallisgalleriaan kuuluu lisäksi Valtion taideteostoimikunta kokoelmineen. www.kansallisgalleria.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery

THE DIGITAL NATIONAL GALLERY PROGRAMME WILL PROVIDE A PLATFORM FOR NEW ART EXPERIENCES12.5.2022 14:08:07 EEST | Press release

The Board of the Finnish National Gallery has established a three-year Digital National Gallery programme for the creation of a functional platform for new digital and experience-oriented services online. Johanna Eiramo has been named as director of the programme as of 1 June 2022. Ms. Eiramo will transfer to the programme from her previous position as the Head of Communications at Ateneum Art Museum.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme