Digi- ja väestötietovirasto

Digitaalisen hallinnon vaikutusvaltaisimmat henkilöt listattiin - Väestörekisterikeskuksen Janne Viskari ja Kimmo Rousku edustettuina

Jaa

Valtiovarainministeriön ylijohtaja, ICT-johtaja Anna-Maija Karjalainen sekä Väestörekisterikeskuksen ylijohtaja Janne Viskari ja johtava erityisasiantuntija Kimmo Rousku ovat sijoittuneet maailman 100 vaikutusvaltaisimman henkilön joukkoon vertailtaessa digitaalisen hallinnon vaikutusvaltaisimpia henkilöitä.

Apolitical arvioi nyt toista kertaa digitaalisen hallinnon vaikutusvaltaisimpia henkilöitä. Vertailussa oli mukana yli 500 ehdokasta ympäri maailman. Ehdokkaiden joukosta löytyy niin virkamiehiä, poliitikkoja kuin tutkijoitakin.

Anna-Maija Karjalainen pitää hyvää sijoittumistaan koko Suomen julkisen hallinnon voittona.

”Tämä on tunnustus koko Suomen julkishallinnon digitalisaatiokehitykselle. Teemme valtiovarainministeriön julkisen hallinnon tieto- ja viestintäteknisen osaston virkakunnan kanssa töitä sen eteen, että Suomi pysyy myös jatkossa digitalisaation kärkimaana. On suuri kunnia, että saan luotsata digitalisaatiokehitystä eteenpäin”.

Viskari listalla toista kertaa

Vaikutusvaltaisimpien vaikuttajien listalla on Väestörekisterikeskuksesta ylijohtaja Janne Viskari sekä johtava erityisasiantuntija Kimmo Rousku. Väestörekisterikeskus muuttuu vuoden 2020 alussa Digi- ja väestötietovirastoksi, kun se yhdistyy maistraattien kanssa.

Viskari oli mukana Apoliticalin sadan vaikutusvaltaisimman henkilön listalla myös vuonna 2018.

”Olemme Väestörekisterikeskuksessa tehneet pitkäjänteistä työtä yhteiskunnan digitalisoimiseksi rakentamalla mm. koko julkishallinnon käyttöön yhteisiä sähköisen asioinnin alustapalveluja, Suomi.fi-palveluja. Lisäksi tarjoamme organisaatioiden käyttöön tukea ja ohjeita palvelujen ja toimintaprosessien digitalisoimiseksi”, Väestörekisterikeskuksen ylijohtaja Janne Viskari kertoo.

”Digi- ja väestötietoviraston myötä roolimme digitalisaation edistäjänä ja suunnannäyttäjänä kasvaa entisestään. Edistämme yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaamme tietojen saatavuutta ja tarjoamme palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin. Julkiset palvelut on kyettävä tarjoamaan jatkossa nykyistä alemmilla tuotantokustannuksilla. Tämä tarkoittaa sitä, että kansalaiset, joilla on valmius käyttää sähköisiä välineitä, täytyy saada asioimaan myös julkishallinnon kanssa nimenomaan sähköisissä kanavissa. Samaan aikaan viranomaisten rekistereissä olevat tiedot on saatava liikkumaan automatisoidusti eri järjestelmien välillä, mikä vaatii järjestelmien rakentajilta yhteentoimivuuden erityistä huomiointia”, Viskari jatkaa.

Listalle ensikertaa noussut Kimmo Rousku vastaa Väestörekisterikeskuksessa julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden johtoryhmän (VAHTI) operatiivisesta toiminnasta sen pääsihteerinä. Lisäksi hänen vastuullaan on Väestörekisterikeskuksen kehittämät ja tuottamat digiturvapalvelut julkiseen hallintoon. Rousku on toiminut aktiivisena ICT- ja tietoturvatietokirjailijana ja esiintyjänä 1990-luvun alusta alkaen.

Tutustu tarkemmin: The World's 100 Most Influential People in Digital Government 2019

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

valtiovarainministeriö, ICT-johtaja, ylijohtaja Anna-Maija Karjalainen, puh. 02955 30165, anna-maija.karjalainen(at)vm.fi

Väestörekisterikeskus, ylijohtaja Janne Viskari, puh.0295 535 022, janne.viskari(at)vrk.fi

Väestörekisterikeskus johtava erityisasiantuntija Kimmo Rousku, p. 0295 535 120, kimmo.rousku(at)vrk.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Digi- ja väestötietovirasto
Digi- ja väestötietovirasto
Lintulahdenkuja 2
00530 HELSINKI

0295 536 000 (vaihde)http://dvv.fi

Väestörekisterikeskus edistää yhteiskunnan digitalisointia ja sähköistä asiointia Suomessa. Vastuullamme olevien kokonaisuuksien häiriötön ja sujuva toiminta on yhteiskunnalle elintärkeää. Ylläpidämme ja kehitämme maamme tärkeintä tietovarantoa, väestötietojärjestelmää, ja tarjoamme väestötietojärjestelmään pohjautuvia tietopalveluja viranomaisille sekä yrityksille. Vastaamme varmennetun sähköisen asioinnin tuottamisesta Suomessa. Tuottamamme varmenteet takaavat turvallisen ja sujuvan sähköisen asioinnin ja työskentelyn mm. julkisessa hallinnossa ja sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla.

Tuotamme ja kehitämme Suomi.fi-palveluja kansalaisten, julkisen hallinnon ja yritysten käyttöön. Palvelujen muodostama kansallinen palveluarkkitehtuurikokonaisuus luo perusedellytykset julkisten sähköisten asiointipalveluiden toteuttamiselle ja suomalaisen yhteiskunnan digitalisoinnille. Väestörekisterikeskus  toimii myös digituen valtakunnallisena kehittäjänä ja digituen tuottajien tukijana. Vaalitehtävistä vastuullamme ovat mm. äänioikeusrekisterin ja ehdokasrekisterien luominen, äänioikeusilmoitusten toimittaminen ja äänestyspaikkapalvelun tuottaminen.

www.vrk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digi- ja väestötietovirasto

Not all users have received email notifications for new Suomi.fi Messages17.1.2020 17:30:00 EETPress release

Due to a technical fault affecting Suomi.fi Messages, not all users have received email notifications of new messages arriving in the service. The fault affected around 150,000 messages. For these messages, no separate email notification was sent to the user. The problem is now fixed, and the Digital and Population Data Services Agency is taking action to prevent this problem from happening again.

Kaikista Suomi.fi-viesteistä ei ole saapunut sähköposti-ilmoitusta käyttäjille17.1.2020 12:30:00 EETTiedote

Suomi.fi-viesteissä on ollut häiriö, jonka vuoksi osa Suomi.fi-viestien käyttäjistä ei ole saanut sähköposti-ilmoitusta uusista saapuneista viesteistä. Häiriössä oli kyse noin 150 000 viestistä, joista ei tullut erillistä sähköposti-ilmoitusta käyttäjille. Häiriö on korjattu. Digi- ja väestötietovirasto on aloittanut toimenpiteet, joiden avulla häiriön toistuminen jatkossa estetään.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme