Väestörekisterikeskus

Digitaalisen hallinnon vaikutusvaltaisimmat henkilöt listattiin - Väestörekisterikeskuksen Janne Viskari ja Kimmo Rousku edustettuina

Jaa

Valtiovarainministeriön ylijohtaja, ICT-johtaja Anna-Maija Karjalainen sekä Väestörekisterikeskuksen ylijohtaja Janne Viskari ja johtava erityisasiantuntija Kimmo Rousku ovat sijoittuneet maailman 100 vaikutusvaltaisimman henkilön joukkoon vertailtaessa digitaalisen hallinnon vaikutusvaltaisimpia henkilöitä.

Apolitical arvioi nyt toista kertaa digitaalisen hallinnon vaikutusvaltaisimpia henkilöitä. Vertailussa oli mukana yli 500 ehdokasta ympäri maailman. Ehdokkaiden joukosta löytyy niin virkamiehiä, poliitikkoja kuin tutkijoitakin.

Anna-Maija Karjalainen pitää hyvää sijoittumistaan koko Suomen julkisen hallinnon voittona.

”Tämä on tunnustus koko Suomen julkishallinnon digitalisaatiokehitykselle. Teemme valtiovarainministeriön julkisen hallinnon tieto- ja viestintäteknisen osaston virkakunnan kanssa töitä sen eteen, että Suomi pysyy myös jatkossa digitalisaation kärkimaana. On suuri kunnia, että saan luotsata digitalisaatiokehitystä eteenpäin”.

Viskari listalla toista kertaa

Vaikutusvaltaisimpien vaikuttajien listalla on Väestörekisterikeskuksesta ylijohtaja Janne Viskari sekä johtava erityisasiantuntija Kimmo Rousku. Väestörekisterikeskus muuttuu vuoden 2020 alussa Digi- ja väestötietovirastoksi, kun se yhdistyy maistraattien kanssa.

Viskari oli mukana Apoliticalin sadan vaikutusvaltaisimman henkilön listalla myös vuonna 2018.

”Olemme Väestörekisterikeskuksessa tehneet pitkäjänteistä työtä yhteiskunnan digitalisoimiseksi rakentamalla mm. koko julkishallinnon käyttöön yhteisiä sähköisen asioinnin alustapalveluja, Suomi.fi-palveluja. Lisäksi tarjoamme organisaatioiden käyttöön tukea ja ohjeita palvelujen ja toimintaprosessien digitalisoimiseksi”, Väestörekisterikeskuksen ylijohtaja Janne Viskari kertoo.

”Digi- ja väestötietoviraston myötä roolimme digitalisaation edistäjänä ja suunnannäyttäjänä kasvaa entisestään. Edistämme yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaamme tietojen saatavuutta ja tarjoamme palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin. Julkiset palvelut on kyettävä tarjoamaan jatkossa nykyistä alemmilla tuotantokustannuksilla. Tämä tarkoittaa sitä, että kansalaiset, joilla on valmius käyttää sähköisiä välineitä, täytyy saada asioimaan myös julkishallinnon kanssa nimenomaan sähköisissä kanavissa. Samaan aikaan viranomaisten rekistereissä olevat tiedot on saatava liikkumaan automatisoidusti eri järjestelmien välillä, mikä vaatii järjestelmien rakentajilta yhteentoimivuuden erityistä huomiointia”, Viskari jatkaa.

Listalle ensikertaa noussut Kimmo Rousku vastaa Väestörekisterikeskuksessa julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden johtoryhmän (VAHTI) operatiivisesta toiminnasta sen pääsihteerinä. Lisäksi hänen vastuullaan on Väestörekisterikeskuksen kehittämät ja tuottamat digiturvapalvelut julkiseen hallintoon. Rousku on toiminut aktiivisena ICT- ja tietoturvatietokirjailijana ja esiintyjänä 1990-luvun alusta alkaen.

Tutustu tarkemmin: The World's 100 Most Influential People in Digital Government 2019

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

valtiovarainministeriö, ICT-johtaja, ylijohtaja Anna-Maija Karjalainen, puh. 02955 30165, anna-maija.karjalainen(at)vm.fi

Väestörekisterikeskus, ylijohtaja Janne Viskari, puh.0295 535 022, janne.viskari(at)vrk.fi

Väestörekisterikeskus johtava erityisasiantuntija Kimmo Rousku, p. 0295 535 120, kimmo.rousku(at)vrk.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Väestörekisterikeskus
Väestörekisterikeskus
Lintulahdenkuja 4
00530 HELSINKI

0295 535 001http://www.vrk.fi

Väestörekisterikeskus edistää yhteiskunnan digitalisointia ja sähköistä asiointia Suomessa. Vastuullamme olevien kokonaisuuksien häiriötön ja sujuva toiminta on yhteiskunnalle elintärkeää. Ylläpidämme ja kehitämme maamme tärkeintä tietovarantoa, väestötietojärjestelmää, ja tarjoamme väestötietojärjestelmään pohjautuvia tietopalveluja viranomaisille sekä yrityksille. Vastaamme varmennetun sähköisen asioinnin tuottamisesta Suomessa. Tuottamamme varmenteet takaavat turvallisen ja sujuvan sähköisen asioinnin ja työskentelyn mm. julkisessa hallinnossa ja sosiaali- ja terveydenhuoltoalalla.

Tuotamme ja kehitämme Suomi.fi-palveluja kansalaisten, julkisen hallinnon ja yritysten käyttöön. Palvelujen muodostama kansallinen palveluarkkitehtuurikokonaisuus luo perusedellytykset julkisten sähköisten asiointipalveluiden toteuttamiselle ja suomalaisen yhteiskunnan digitalisoinnille. Väestörekisterikeskus  toimii myös digituen valtakunnallisena kehittäjänä ja digituen tuottajien tukijana. Vaalitehtävistä vastuullamme ovat mm. äänioikeusrekisterin ja ehdokasrekisterien luominen, äänioikeusilmoitusten toimittaminen ja äänestyspaikkapalvelun tuottaminen.

www.vrk.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Väestörekisterikeskus

Gigantin tietoturva-aukon henkilötiedot eivät ole peräisin väestötietojärjestelmästä18.11.2019 16:09:36 EETTiedote

Helsingin Sanomat uutisoi 17.11.2019 Gigantin verkkosivuston tietoturva-aukosta, jonka vuoksi sivustolta pääsi hakemaan henkilötietoja. Väestörekisterikeskuksen selvityksen mukaan tiedot eivät ole peräisin väestötietojärjestelmästä. Väestörekisterikeskus ei luovuta Bisnodelle tietoja uutisoinnissa mainittuun yhteystieto- ja henkilömarkkinointirekisteriin, vaan henkilötiedot ovat peräisin muista lähteistä.

Verohallinto ja Väestörekisterikeskus kannustavat suomalaisia: Tehdään kansallinen ekoteko ja luovutaan paperipostista14.11.2019 08:00:00 EETTiedote

Verohallinto ja Väestörekisterikeskus haastavat suomalaiset tekemään kansallisen ekoteon ja luopumaan viranomaisten lähettämästä paperipostista. Kun ottaa käyttöön Suomi.fi-viestit, vastaanottaa viranomaisviestejä sähköisesti. Viestit tulevat tällöin paperipostin sijaan Suomi.fi-verkkopalveluun, josta ne voi lukea tunnistautumalla palveluun.

Most influential people in digital government were listed - Population Register Centre´s Janne Viskari and Kimmo Rousku were represented9.10.2019 17:00:00 EESTPress release

Anna-Maija Karjalainen, Director General of Public Sector ICT at the Ministry of Finance, and Janne Viskari, Director General and Kimmo Rousku, Chief Senior Specialist from the Population Register Centre were placed among the 100 most influential people in the world when comparing the most influential persons in digital government.

De mest inflytelserika personerna inom digital förvaltning listades – Befolkningsregistercentralens Janne Viskari och Kimmo Rousku representerade9.10.2019 17:00:00 EESTTiedote

Överdirektören, IKT-direktören Anna-Maija Karjalainen från finansministeriet samt överdirektören Janne Viskari och ledande specialsakkunnig Kimmo Rousku från Befolkningsregistercentralen ingick bland de 100 mest inflytelserika personerna i världen i en jämförelse om de mest inflytelserika personerna inom digital förvaltning.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme