Digi- ja väestötietovirasto

Digitaitoviikko 2022: Digiosaamisen kehittämisessä tarvitaan sektorirajat ylittävää yhteistyötä

Jaa
Suomen kilpailukyky edellyttää eri toimijoiden välistä yhteistyötä, jotta digitalisaation mahdollisuuksia pystytään hyödyntämään täysimääräisesti. Yhteistyötä tarvitaan erityisesti julkisen sektorin, oppilaitosten, yritysten ja tutkimuslaitosten välillä. Digiosaamisen kasvattaminen ei voi olla kenenkään yksittäisen tahon vastuulla.

Näin totesivat Digitaitoviikon paneelikeskustelijat Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen professori ja Elements of AI -kurssin vastuuopettaja Teemu Roos, digin ja datatalouden johtava asiantuntija Mika Tuuliainen Elinkeinoelämän keskusliitosta, muotialan ammattilainen Inca Paatela sekä Digivisio 2030 -hankkeen hankepäällikkö Sakari Heikkilä keskiviikkona 18.5.2022.

Digitaitoviikon keskiviikon webinaarissa keskusteltiin, ovatko työntekijöiden ja opiskelijoiden digitaidot Suomen kilpailukyvyn kaasu vai jarru. Kenen vastuulla on digitaitojen kartoittaminen ja kehittäminen työelämässä ja opiskelijoiden keskuudessa?

Keskustelijat nostivat esille, että jo alan koulutuksessa tulee olla mukana riittävien digitaitojen opetusta ja esim. digitaalisen liiketoiminnan, digimarkkinoinnin ja verkkokauppatoiminnan opetusta. Jos näin ei ole, alalle valmistuu ihmisiä, joilla ei ole riittäviä valmiuksia toimia digitaalisessa toimintaympäristössä.

Digiosaamisen lisäämiseen ei kuitenkaan ole yhtä mallia. Suomelle on tärkeää, että osaamme luoda uutta ja nähdä mahdollisuuksia. Uudet toimintatavat ja mahdollisuudet tarvitsevat yhteistyötä ja tässä julkinen ja yksityinen sektori voivat kirittää toisiaan.

Päivän esiintyjät korostivat, että teknologia, digi ja data ovat keskeisiä välineitä asioiden saavuttamiseen. Siksi eri alojen osaajilta vaaditaan perusymmärrystä digitalisaation mahdollisuuksista, jotta innovaatioita voi syntyä. Esimerkiksi tekoäly vaikuttaa meidän kaikkien elämään. Siksi eri alojen ammattilaisten on tärkeä ymmärtää tekoälyä ja sen tarjoamia mahdollisuuksia sen verran, että voidaan yhdessä miettiä, mihin tekoälyä voisi hyödyntää eri aloilla. 

Päivän keynote-puhuja Philipsin Global Head of Portfolio Marketing Belinda Gerdt kannusti suomalaisia yrityksiä rohkeuteen.

”Yritysten suurimpia puheenaiheita digitalisaatiossa ovat tällä hetkellä oman henkilöstön osaaminen ja osaamisen johtaminen ja kehittäminen. Asiakas haluaa erityisesti helppoutta, nopeutta ja tasalaatuista palvelua. Siksi prosesseja on tärkeä automatisoida. Uudet teknologiat antavat tähän yhä uudenlaisia mahdollisuuksia, mutta samalla haastavat yrityksiä. Meidän pitää olla rohkeita, uskaltaa ajatella isosti ja panostaa koulutukseen ja elinikäiseen oppimiseen”, sanoo Gerdt.

Katso Digitaitoviikon keskiviikon 18.5.2022 webinaarin kooste (3 min 50 sek) >>


Päivän webinaarin tallenne julkaistaan kokonaisuudessaan 19.5.2022.
 



Digitaitoviikko jatkuu torstaina 19.5.2022 klo 9.00 jolloin webinaarin teemana on ”Kasvaako vai katoaako inhimillisyys digimaailmassa?”.

Päivän aikana keskustelemme, miten voimme tuottaa parempaa vuorovaikutusta ja lisätä digisivistystä digiosaamisen avulla ja miten inhimillisyyttä voidaan digissä edistää. Mukana keskustelemassa ovat mm. nyrkkeilijä Elina Gustafsson, Haagan seurakunnan kirkkoherra Mari Mattson, sosiaalipsykologi Suvi Uski ja Aalto-yliopiston professori Janne Lindqvist.

Tule mukaan kuulolle: https://www.mediaserver.fi/live/digitaitoviikko2022

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Digi- ja väestötietovirasto
Digi- ja väestötietovirasto
Lintulahdenkuja 2
00530 HELSINKI

0295 536 000 (vaihde)https://dvv.fi

Digi- ja väestötietovirasto

Digi- ja väestötietovirasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaa tietojen saatavuutta ja tarjoaa palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Digi- ja väestötietovirasto huolehtii yhteiskunnan perustana olevan väestötietojärjestelmän ylläpidosta ja yhteiskunnan digitalisaatiosta. Viraston tehtäviä ovat mm. siviilivihkimiset, nimen- ja osoitteenmuutokset, holhous- ja edunvalvonta-asiat, väestötietojärjestelmän ylläpito, sähköisen identiteetin ratkaisujen kehittäminen sekä keskitettyjen sähköisen asioinnin tukipalvelujen kehittäminen ja ylläpito. Tällaisia sähköisen asioinnin tukipalveluja ovat mm. Suomi.fi-verkkopalvelu, sähköiset viranomaisviestit (Suomi.fi-viestit) sekä valtuuttaminen toisen puolesta asiointiin (Suomi.fi-valtuudet). Virasto myös vastaa kansallisen palveluarkkitehtuurin toteutuksesta.

Vuonna 2020 perustettu Digi- ja väestötietovirasto toimii valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Virasto syntyi, kun Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyivät 1.1.2020.

http://dvv.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digi- ja väestötietovirasto

Suomi.fi-mobiilisovellus uudistuu 22.4.2024 – Katso miten muutos vaikuttaa sinuun!17.4.2024 15:05:00 EEST | Tiedote

Suomi.fi-mobiilisovelluksen uudet Android- ja iOS-versiot julkaistaan 22.4.2024. Uudistuksen myötä sovelluksen ulkonäkö ja toiminnallisuudet uudistuvat. Uudessa Suomi.fi-mobiilisovelluksessa on parannettu muun muassa sovelluksen käytettävyyttä, saavutettavuutta ja navigaatiorakennetta. Kun uusi sovellus on julkaistu, vanhojen sovellusversioiden käyttäminen ei ole enää mahdollista.

The new versions of Suomi.fi mobile application will be launched 22.4.2024: See how the change affects you!17.4.2024 15:05:00 EEST | Press release

The new Android and iOS versions of the Suomi.fi mobile application will be launched 22.4.2024. As a result of the update, the appearance and functionalities of the application will change. The new application has improved usability, accessibility and navigation structure. Once the new application is published, it will no longer be possible to use older versions of the application.

Digihumaus-rapporten 2024: Åldrande och mångfald driver på förvaltningen, men man måste satsa mer på digital infrastruktur än i nuläget11.4.2024 12:15:00 EEST | Tiedote

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata har idag publicerat en ny Digihumaus-rapport. I rapporten analyseras förändringar i Finlands befolkning och deras betydelse för den offentliga förvaltningen. Rapporten är en fortsättning på Digihumaus-rapporterna som publicerats under de fyra senaste åren. I rapporten har temat delats in i fyra undertrender: åldrande, invandring, differentiering av områden och mångfald.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye