Digi- ja väestötietovirasto

Digitaitoviikko kysyy: Riittävätkö suomalaisten digitaidot?

Jaa
Maanantaina 16.5.2022 alkavan Digitaitoviikon aiheena on digitaitojen merkitys Suomen tulevaisuudelle. Voivatko heikot digitaidot murentaa vihdoin kasvuun kääntyneen suomalaisen kilpailukyvyn? Kenen vastuulla taitojen kehittäminen on ja miten asiaan pitäisi tarttua? Aiheesta keskustelemassa ovat maamme eturivin asiantuntijat.

Digi- ja väestötietoviraston kolmatta kertaa järjestämä digituen teemaviikko on saanut uuden nimen. Digitaitoviikolla 16.–20.5.2022 pohditaan tänä vuonna, pitäisikö suomalaisten digitaidoista olla huolissaan. Osaamiseen liittyvät valinnat määrittävät Suomen tulevaisuutta – olipa kyse sitten kilpailukyvystä tai yhdenvertaisuudesta.

Digituen johtavan asiantuntijan Minna Piiraisen mukaan osaamisesta on syytä olla ainakin pikkuisen huolissaan.

– Digitalisaation valtavan nopea tahti haastaa meidät ihmiset. Tarvitaan paljon erilaista osaamista, jotta pärjäisimme myös tulevaisuudessa. Eikä kyse ole pelkästään käyttäjätason taitojen kasvattamisesta. Keskustelua on tärkeä käydä kehittäjäpuolen vastuukysymyksistä lähtien aina rahoitus- ja organisointikysymyksiin sekä teknologiavalintoihin asti.

Samoilla linjoilla on Elinkeinoelämän keskusliiton johtava asiantuntija Mika Tuuliainen, joka on yksi viikon keskustelijoista.

– Vaikka kilpailukykymme on viime vuosina ollut kasvussa, voivat esimerkiksi osaamisvaje tai laaja digitaalisten toimintaympäristöjen ulkopuolelle jäävä joukko jälleen muuttaa sen suuntaa. On tärkeää, että huolehdimme osaamisen kasvua tukevat rakenteemme ajantasaisiksi ja varmistamme toivotunlaisen tulevaisuuden mahdollisimman monelle.

Tuoretta ja monialaista näkemystä Digitaitoviikolle muodostamaan on koottu maamme eturivin asiantuntijoita niin yritys- ja tiedemaailmasta kuin yksityiseltä ja julkiselta sektorilta. Mukana ovat mm. vaikuttaja Elina Gustafsson, työelämämuotoilija Aku Varamäki, tutkijat Suvi Uski, Minna Huotilainen, Karoliina Talvitie-Lamberg ja Anna-Mari Rusanen, Sitran erityisasiantuntija Tapio Huttunen, professorit Teemu Roos ja Janne Lindqvist, Philipsin Global Head of Portfolio Belinda Gerdt, Chief Sales Marketing Officer Minna Ruusuvuori – sekä monia muita.

Digitaitoviikko tarjoaa herättelevää sisältöä ja keskustelumahdollisuuksia aiheen ympärillä koko viikon ajan. Alkuviikolla tapahtumien pääpaino on sosiaalisessa mediassa, ja keskiviikosta perjantaihin asiantuntijavetoinen, kaikille avoin liveohjelma pyörii verkossa.

Digitaitoviikon koko ohjelma on luettavissa osoitteessa https://dvv.fi/digitaitoviikko

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Digi- ja väestötietoviraston viestintään dvv.viestinta@dvv.fi  viimeistään tapahtumapäivänä klo 9.00 ja kerro haastattelutoiveesta.

Digitaitoviikko

  • Digitaitoviikko on Digi- ja väestötietoviraston vuosittainen digiosaamisen teemaviikko, joka järjestetään kolmatta kertaa 16.–20.5.2022.
  • Digitaitoviikon tavoitteena on kiinnittää huomiota suomalaisten digitaitoihin ja niiden merkitykseen paitsi yksilölle, myös yhteisöille ja yhteiskunnalle. Tätä kautta halutaan tukea taitojen kehittämistä.
  • Viikon päiväkohtaiset teemat ovat
    • opiskelijoiden ja työikäisten digitaitojen kehittäminen (keskiviikko 18.5.),
    • inhimillisyys digitaalisessa maailmassa (torstai 19.5.) ja
    • digiosaamisen strateginen johtaminen (perjantai 20.5.).
  • Digitaitoviikko on kaikille avoin, maksuton tapahtuma
  • Digi- ja väestötietovirasto vastaa digituen valtakunnallisesta koordinaatiosta, toimii digituen valtakunnallisena kehittäjänä ja digituen tuottajien tukiorganisaationa.
  • Digituki kuuluu Sanna Marinin hallituksen ohjelman yhdenvertaisuutta edistäviin toimenpiteisiin, joiden avulla pyritään vahvistamaan yksilöiden ja yhteisöjen osallisuutta yhteiskunnassa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Digi- ja väestötietovirasto, Johtava asiantuntija Minna Piirainen, p. 0295 535 280 etunimi.sukunimi[at]dvv.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Digi- ja väestötietovirasto
Digi- ja väestötietovirasto
Lintulahdenkuja 2
00530 HELSINKI

0295 536 000 (vaihde)https://dvv.fi

Digi- ja väestötietovirasto

Digi- ja väestötietovirasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaa tietojen saatavuutta ja tarjoaa palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Digi- ja väestötietovirasto huolehtii yhteiskunnan perustana olevan väestötietojärjestelmän ylläpidosta ja yhteiskunnan digitalisaatiosta. Viraston tehtäviä ovat mm. siviilivihkimiset, nimen- ja osoitteenmuutokset, holhous- ja edunvalvonta-asiat, väestötietojärjestelmän ylläpito, sähköisen identiteetin ratkaisujen kehittäminen sekä keskitettyjen sähköisen asioinnin tukipalvelujen kehittäminen ja ylläpito. Tällaisia sähköisen asioinnin tukipalveluja ovat mm. Suomi.fi-verkkopalvelu, sähköiset viranomaisviestit (Suomi.fi-viestit) sekä valtuuttaminen toisen puolesta asiointiin (Suomi.fi-valtuudet). Virasto myös vastaa kansallisen palveluarkkitehtuurin toteutuksesta.

Vuonna 2020 perustettu Digi- ja väestötietovirasto toimii valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Virasto syntyi, kun Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyivät 1.1.2020.

http://dvv.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digi- ja väestötietovirasto

Suomi.fi-mobiilisovellus uudistuu 22.4.2024 – Katso miten muutos vaikuttaa sinuun!17.4.2024 15:05:00 EEST | Tiedote

Suomi.fi-mobiilisovelluksen uudet Android- ja iOS-versiot julkaistaan 22.4.2024. Uudistuksen myötä sovelluksen ulkonäkö ja toiminnallisuudet uudistuvat. Uudessa Suomi.fi-mobiilisovelluksessa on parannettu muun muassa sovelluksen käytettävyyttä, saavutettavuutta ja navigaatiorakennetta. Kun uusi sovellus on julkaistu, vanhojen sovellusversioiden käyttäminen ei ole enää mahdollista.

The new versions of Suomi.fi mobile application will be launched 22.4.2024: See how the change affects you!17.4.2024 15:05:00 EEST | Press release

The new Android and iOS versions of the Suomi.fi mobile application will be launched 22.4.2024. As a result of the update, the appearance and functionalities of the application will change. The new application has improved usability, accessibility and navigation structure. Once the new application is published, it will no longer be possible to use older versions of the application.

Digihumaus-rapporten 2024: Åldrande och mångfald driver på förvaltningen, men man måste satsa mer på digital infrastruktur än i nuläget11.4.2024 12:15:00 EEST | Tiedote

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata har idag publicerat en ny Digihumaus-rapport. I rapporten analyseras förändringar i Finlands befolkning och deras betydelse för den offentliga förvaltningen. Rapporten är en fortsättning på Digihumaus-rapporterna som publicerats under de fyra senaste åren. I rapporten har temat delats in i fyra undertrender: åldrande, invandring, differentiering av områden och mångfald.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye