Vaasan kaupunki - Vasa stad

Digitalisering på tapeten under All Digital Week-evenemanget

Dela

I mars kan vasaborna bekanta sig med digitaliseringens möjligheter, problem och lösningar. Den europeiska digitala kampanjveckan All Digital Week ordnas för första gången i Vasa 25-31.3.

Det här året ordnas All Digital Week-evenemang i Finland i Helsingfors, Åbo, Borgå och Vasa. Evenemangets officiella öppning sker i Vasa vid Academill måndagen 25.3.

Målet med evenemanget är att presentera vår digitala vardag, skapa diskussion och fungera som ett nätverk för de som är intresserade av ämnet. Under veckan kan man ta del av olika aktörers program och t.ex. få gratis digital rådgivning.

- Vi vill uppmuntra människor att förbättra sitt digitala kunnande och sprida information ur den digitala utvecklingens olika perspektiv, säger Fredrik Kullberg, rektor vid Vasa Arbis som är medarrangör för evenemanget.

Organisationer och företag är välkomna med program

De aktörer som deltar i evenemanget arrangerar under veckan program runt om i staden. Alla som vill vara med och berätta om sin verksamhet ur det digitala perspektivet kan göra det, såväl företag som föreningar.

- Om du är intresserad av att erbjuda program under All Digital Week är det bara att vara i kontakt med oss arrangörer, uppmanar Kullberg.

Evenemanget är tvåspråkigt. För huvudarrangemanget står Bildningsalliansen, takorganisation för den svenskspråkiga fria bildningen i Finland.

https://alldigitalweek.eu/

Kontakter

Vasa Arbis, rektor Fredrik Kullberg, tfn 040 551 2156, fredrik.kullberg@vaasa.fi

Bildningsalliansen, koordinator Marie Granbacka, tfn 045 809 6990, marie.granbacka@bildningsalliansen.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum