Digi- ja väestötietovirasto

Digitukiviikko kannustaa jakamaan ja oppimaan digitaitoja 4.–8.5.2020

Jaa

Digi- ja väestötietovirasto järjestää yhdessä valtakunnallisen digitukiverkoston kanssa Digitukiviikon, joka haastaa jokaisen kansalaisen, organisaation, järjestön ja yhdistyksen auttamaan digitaidoissa korona-arjen eristämiä läheisiään oman kyvyn mukaan. Digitukiviikko on kaikille avoin, kaiken tasoiset digiosaajat mukaan kutsuva virtuaalinen tapahtumaviikko, johon jokainen voi osallistua omalla tavallaan. Digitukiviikkoa vietetään 4.–8.5.2020.

Suomi siirtyi koronarajoitusten myötä digitaaliseen vuorovaikutukseen vauhdilla. Käynnissä on poikkeustila ja muutos, jonka myötä me kaikki joudumme nyt tekemään asiat usealla elämän osa-alueella digitaalisesti: oli kyseessä vapaa-ajan harrastukset, viranomaisasiointi tai videopuheluiden soittaminen.

– Kampanjan aikana tarjoamme neuvoja ja vinkkejä sähköiseen asiointiin ja digitaalisten palveluiden käyttöön. Haastamme jokaisen kansalaisen auttamaan korona-arjen eristämiä läheisiä juuri oman kykynsä mukaan. Haluamme tuoda näkyväksi arkista digituen tarvetta ja jokaisen mahdollisuutta auttaa, sekä nostaa esiin keinoja yhdenvertaisuuden ja hyvinvoinnin lisäämiseksi. Auttamalla muita niissä digipalveluissa joita itse osaa edes vähän, voi tehdä arjesta toiselle hieman helpompaa, kertoo digituen projektipäällikkö Minna Piirainen Digi- ja väestötietovirastosta.

Kaikki voivat osallistua Digitukiviikkoon ja auttaa muita omalla tavallaan

Digitukiviikon tavoitteena on nostattaa yhteistä, kansallista talkoohenkeä poikkeustilanteessa ja samalla tarjota mahdollisuus auttaa ja olla mukana edistämässä digitaalista yhdenvertaisuutta. Yrityksille Digitukiviikko on erinomainen keino tuoda esiin yritysvastuutaan ja edistää poikkeustilanteesta selviämistä esimerkiksi omien palveluidensa etäneuvonnalla.

– Digitukiviikolla haluamme rohkaista kansalaisia ja organisaatioita antamaan digitukea eli esimerkiksi tarjoamaan etäneuvontaa, virtuaaliopastusta tai vinkkejä digitaalisten palveluiden käyttöön. Samalla haluamme tuoda digituen tarjontaa esiin ja kannustaa myös vastaanottamaan digitukea eli osallistumaan Digitukiviikon video-opastuksiin Facebook-tapahtumassa tai saamalla tukea läheiseltään, digituen asiantuntija Jani Suonperä Digi- ja väestötietovirastosta kertoo.

Digitaitoihin on syytä panostaa jatkuvasti, myös poikkeustilanteen jälkeen. Digi- ja väestötietovirasto tekee pitkäjänteistä työtä digituen kehittämiseksi ja koordinoi digituen tarjoajien valtakunnallista verkostoa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Minna Piirainen, puh. 0295 535 280, minna.piirainen@dvv.fi
Asiantuntija Jani Suonperä, puh. 0295 535 019, jani.suonpera@dvv.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Digi- ja väestötietovirasto
Digi- ja väestötietovirasto
Lintulahdenkuja 2
00530 HELSINKI

0295 536 000 (vaihde)http://dvv.fi

Digi- ja väestötietovirasto

Digi- ja väestötietovirasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaa tietojen saatavuutta ja tarjoaa palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Digi- ja väestötietovirasto huolehtii yhteiskunnan perustana olevan väestötietojärjestelmän ylläpidosta ja yhteiskunnan digitalisaatiosta. Viraston tehtäviä ovat mm. siviilivihkimiset, nimen- ja osoitteenmuutokset, holhous- ja edunvalvonta-asiat, väestötietojärjestelmän ylläpito, sähköisen identiteetin ratkaisujen kehittäminen sekä keskitettyjen sähköisen asioinnin tukipalvelujen kehittäminen ja ylläpito. Tällaisia sähköisen asioinnin tukipalveluja ovat mm. Suomi.fi-verkkopalvelu, sähköiset viranomaisviestit (Suomi.fi-viestit) sekä valtuuttaminen toisen puolesta asiointiin (Suomi.fi-valtuudet). Virasto myös vastaa kansallisen palveluarkkitehtuurin toteutuksesta.

Vuonna 2020 perustettu Digi- ja väestötietovirasto toimii valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Virasto syntyi, kun Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyivät 1.1.2020.

http://dvv.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digi- ja väestötietovirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme