Digi- ja väestötietovirasto

Digiturvaviikko avaa digiturvallisuuden ajankohtaisimmat ilmiöt 25.-29.10.2021

Jaa
Digi- ja väestötietovirasto järjestää valtakunnallisen Digiturvaviikon toista kertaa lokakuun lopussa. Virtuaalinen teemaviikko tuo digitaalisen turvallisuuden työpaikkojen näytöille ympäri Suomen ja tarjoaa käytännöllisiä keinoja digiturvallisuuden parantamiseen. Viikko tarjoaa päivittäin livelähetyksiä verkossa – luvassa on mm. ajankohtaisia keskusteluja digiturvallisuuden tilasta, Digiturvabarometrin tuoreista tuloksista ja ihmisen roolista digimaailmassa sekä vinkkejä turvalliseen etätyöhön ja syväsukellus kyberhyökkäyksiltä suojautumiseen. Viikon aikana vietämme myös kahta teemapäivää: kansallista Salasanapäivää ti 26.10. ja Tietoturvapäivää ke 27.10.

Digiturvaviikko haastaa kaikki Suomen organisaatiot ja niiden henkilöstön käyttämään yhden työtunnin digiturvataitojen oppimiseen ja digiturvan kehittämiseen. Viime vuonna 300 organisaatiota ympäri Suomen otti haasteen vastaan. Viikko tarjoaa oppimisen avuksi Digiturvallinen elämä -mobiilipelin, johon tulee myös uutta sisältöä, Digiturvallinen elämä -verkkokoulutukset sekä useita käteviä ohjeita ja käytännöllisiä vinkkejä viikon mittaan.

Ajankohtaisia keskusteja digitaalisesta turvallisuudesta

Digiturvaviikko tarjoaa livelähetyksiä verkossa päivittäin 25.-29.10. Studioon astuvat Suomen tunnetuimmat digiturvallisuuden asiantuntijat. Maanantaina Suomen digiturvallisuuden tilaan pureutuvat paneelikeskustelussa F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen, kyberturvallisuuden työelämäprofessori Jarno Limnéll Aalto-yliopistosta sekä valtion kyberturvallisuusjohtaja Rauli Paananen liikenne- ja viestintäministeriöstä.

Ihmismieleen keskittyvän näkökulman digimaailmassa toimimiseen ja jaksamiseen tuo työelämätaitojen kehittämiseen erikoistunut psykologi Ville Ojanen. Tietokirjailija Katleena Kortesuo ja Marttaliiton pääsihteeri Marianne Heikkilä keskustelevat siitä, millaisia vaikutuksia digiturvallisuuden pettämisellä on yksilöön ja yhteiskuntaan.

Mukana ovat myös Digiturvaviikolla 2020 suuren suosion saavuttaneet KyberVPK:n hakkerit, jotka hakkeroivat suorassa lähetyksessä ja paljastavat verkkorikollisten uusimmat menetelmät. 

Viikon lopuksi suuntaamme katseet tulevaisuuden digimaailmaan ja vastaamme kysymyksiin digiturvallisuuden kehittämisestä ja parhaista käytännöistä. Eri viranomaisten asiantuntijat kokoontuvat studioon käymään läpi yleisimpiä kysymyksiä ja niiden ratkaisuja. 

Tarkka ohjelma päivittyy Digiturvaviikon verkkosivulle syyskuun aikana. 

Salasanoille ja tietoturvalle omat teemapäivät

Viikon aikana vietämme kahta teemapäivää. Kansallisena Salasanapäivänä ti 26.10. Digiturvaviikko tarjoaa kätevät ohjeet ja helpot vinkit turvalliseen työskentelyyn digitaalisessa ympäristössä. Tietoturvapäivänä ke 27.10. tietoturvasta keskustellaan alan huippuasiantuntijoiden kanssa, ja Tietoturva ry jakaa vuoden 2021 tietoturvatunnustukset.

Digiturvaviikon toteuttamisesta vastaa Digi- ja väestötietovirasto yhteistyössä muiden keskeisten turvallisuusviranomaisten ja alan toimijoiden kanssa. Teemaviikko järjestetään osana EU-alueen kyberturvallisuuskuukautta.

Medialle

Median edustajat ovat lämpimästi tervetulleita Digiturvaviikolle.

Tarjoamme median edustajille myös mahdollisuuden striimata viikon verkkolähetyksiä tai osia siitä suorana lähetyksenä omissa verkkokanavissanne. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Digi- ja väestötietoviraston viestintään: dvv.viestinta@dvv.fi tai p. 0295 535 060.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Digi- ja väestötietovirasto
Digi- ja väestötietovirasto
Lintulahdenkuja 2
00530 HELSINKI

0295 536 000 (vaihde)https://dvv.fi

Digi- ja väestötietovirasto

Digi- ja väestötietovirasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaa tietojen saatavuutta ja tarjoaa palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Digi- ja väestötietovirasto huolehtii yhteiskunnan perustana olevan väestötietojärjestelmän ylläpidosta ja yhteiskunnan digitalisaatiosta. Viraston tehtäviä ovat mm. siviilivihkimiset, nimen- ja osoitteenmuutokset, holhous- ja edunvalvonta-asiat, väestötietojärjestelmän ylläpito, sähköisen identiteetin ratkaisujen kehittäminen sekä keskitettyjen sähköisen asioinnin tukipalvelujen kehittäminen ja ylläpito. Tällaisia sähköisen asioinnin tukipalveluja ovat mm. Suomi.fi-verkkopalvelu, sähköiset viranomaisviestit (Suomi.fi-viestit) sekä valtuuttaminen toisen puolesta asiointiin (Suomi.fi-valtuudet). Virasto myös vastaa kansallisen palveluarkkitehtuurin toteutuksesta.

Vuonna 2020 perustettu Digi- ja väestötietovirasto toimii valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Virasto syntyi, kun Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyivät 1.1.2020.

http://dvv.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digi- ja väestötietovirasto

Suomi.fi-mobiilisovellus uudistuu 22.4.2024 – Katso miten muutos vaikuttaa sinuun!17.4.2024 15:05:00 EEST | Tiedote

Suomi.fi-mobiilisovelluksen uudet Android- ja iOS-versiot julkaistaan 22.4.2024. Uudistuksen myötä sovelluksen ulkonäkö ja toiminnallisuudet uudistuvat. Uudessa Suomi.fi-mobiilisovelluksessa on parannettu muun muassa sovelluksen käytettävyyttä, saavutettavuutta ja navigaatiorakennetta. Kun uusi sovellus on julkaistu, vanhojen sovellusversioiden käyttäminen ei ole enää mahdollista.

The new versions of Suomi.fi mobile application will be launched 22.4.2024: See how the change affects you!17.4.2024 15:05:00 EEST | Press release

The new Android and iOS versions of the Suomi.fi mobile application will be launched 22.4.2024. As a result of the update, the appearance and functionalities of the application will change. The new application has improved usability, accessibility and navigation structure. Once the new application is published, it will no longer be possible to use older versions of the application.

Digihumaus-rapporten 2024: Åldrande och mångfald driver på förvaltningen, men man måste satsa mer på digital infrastruktur än i nuläget11.4.2024 12:15:00 EEST | Tiedote

Myndigheten för digitalisering och befolkningsdata har idag publicerat en ny Digihumaus-rapport. I rapporten analyseras förändringar i Finlands befolkning och deras betydelse för den offentliga förvaltningen. Rapporten är en fortsättning på Digihumaus-rapporterna som publicerats under de fyra senaste åren. I rapporten har temat delats in i fyra undertrender: åldrande, invandring, differentiering av områden och mångfald.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye