Tampere-talo Oy

Dinosaurukset valtaavat Tampere-talon – koko perheen kesänäyttely avautuu heinäkuussa

Jaa
Koko perheen interaktiivinen Dinosaurukset-kesänäyttely on esillä Tampere-talossa 1.7.–13.8.2023. Sorsapuistosaliin rakentuva näyttely sisältää liikkuvia ja äänteleviä dinosaurushahmoja, toiminnallisia puuhapaikkoja ja uusinta VR-teknologiaa. Italiassa valmistetun näyttelyn on nähnyt jo yli miljoona vierailijaa. Näyttelyn liput ovat nyt myynnissä.
Koko perheen interaktiivinen Dinosaurukset-kesänäyttely on esillä Tampere-talossa 1.7.–13.8.2023. Kuvassa leukojaan aukoo hirmuinen tyrannosaurus rex. Kuva: Anna-Kaisa Noki-Helmanen
Koko perheen interaktiivinen Dinosaurukset-kesänäyttely on esillä Tampere-talossa 1.7.–13.8.2023. Kuvassa leukojaan aukoo hirmuinen tyrannosaurus rex. Kuva: Anna-Kaisa Noki-Helmanen

Koko perheelle suunnattu Dinosaurukset-kesänäyttely sisältää parikymmentä liikkuvaa ja ääntelevää dinosaurushahmoa, jotka on valmistettu esihistoriallisten esikuviensa näköisiksi ja kokoisiksi pienintä yksityiskohtaa myöten. Mukana ovat dinosaurusten kuningas tyrannosaurus rex, jättimäinen diplodocus, lentolisko pteranodon, viekas velociraptor sekä monet muut vanhat ja uudet tuttavuudet.

Näyttelyn takana on eurooppalainen World Touring Exhibitions -näyttelyjärjestäjä, jonka Tähtien sota -keräilyesineitä sisältävä Unofficial Galaxies -näyttely toi Tampere-taloon 30 000 vierailijaa kesällä 2022. Korkeatasoista animatroniikkaa hyödyntävä dinosaurusnäyttely on valmistettu Italiassa, jossa sen on nähnyt yli miljoona vierailijaa. Kansainvälisellä Dinosaur Invasion -nimellä kiertänyt näyttely sai suuren suosion Roomassa, Milanossa, Napolissa ja Firenzessä. Ennen Tampereelle tuloa näyttely on esillä Sveitsissä.

”Kävimme alkuvuodesta Sveitsin Baselissa tutustumassa näyttelyyn, ja innostuimme valtavasti sen monista mahdollisuuksista. Tampere-taloon rakentuu visuaalisesti vaikuttava dinosaurusten valtakunta. Odotamme näyttelylle suosiota etenkin perhelomailijoiden keskuudessa. Tampere on vetovoimainen matkailukaupunki, ja Dinosaurukset-näyttely tukee hyvin kesäkauden muuta kulttuuri- ja viihdetarjontaa”, näyttelyn tuottaja Antti Oksa kertoo.

Jännittävä aikamatka

Dinosaurukset-kesänäyttely raottaa salaperäisyyden saniaisverhoa ja kurkistaa hurjien hirmuliskojen ja kekseliäiden kasvissyöjien asuttamiin valtakuntiin mesotsooisella maailmankaudella. Tutustumiskierros alkaa triaskaudelta noin 230 miljoonan vuoden takaa ja kulkee jurakauden halki aina myöhäiselle liitukaudelle noin 65 miljoonan vuoden taakse, jolloin dinosaurusten aika päättyi.

Sorsapuistosalin näyttävät lavastukset kuljettavat vierailijat keskelle vehreitä viidakkomaisemia. Dinosaurukset-näyttelyn suunnittelee näyttelyarkkitehti Taina Väisänen, joka on vastannut myös Muumimuseon näyttelyiden ja Tampere-talon aiempien kesänäyttelyiden suunnittelusta. Valosuunnittelusta vastaa Ville Syrjä. Immersiivisellä kierroksella vierailijat voivat uppoutua uusinta teknologiaa ja tutkittua tietoa sisältäviin VR-maailmoihin, jotka saavat dinosaurukset ja niiden elinympäristöt heräämään henkiin hauskalla ja opettavaisella tavalla.  

Perheen pienimmille paleontologeille näyttely sisältää toiminnallisia puuhapaikkoja, joissa lapset voivat muun muassa kaivaa hiekan peitosta fossiileja. Näyttelyvieraat pääsevät nauttimaan virvokkeita tunnelmallisessa Dino Café -teemakahvilassa, ja yhteinen kesäpäivä huipentuu Dino Shop -puodissa, jossa on myynnissä dinosaurusaiheisia leluja, pelejä ja tuotteita moneen makuun. 

Ennakkolipulla jonojen ohi

Dinosaurukset-kesänäyttely sopii koko perheelle, mutta hurjat dinosaurushahmot saattavat tuntua nuorimmista vierailijoista jännittäviltä. Virtuaalitodellisuuspisteitä suositellaan yli 6-vuotiaille lapsille. Näyttelyn kiertämiseen kannattaa varata aikaa ainakin tunti, mutta dinosaurusten maailmaan ja virtuaalitodellisuuteen tutustumiseen saa helposti kulumaan kauemminkin. 

Näyttely on esillä Tampere-talon Sorsapuistosalissa 1.7.–13.8.2023. Näyttely on avoinna tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 9–17, torstaisin klo 9–19, perjantaisin klo 9–17 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10–17. Maanantaisin näyttely on suljettu. Lipunmyynti loppuu tuntia ennen sulkemisaikaa. 

Näyttelyn sisäänpääsymaksu on aikuisilta alkaen 20 euroa ja opiskelijoilta, eläkeläisiltä, työttömiltä sekä 2–16-vuotiailta lapsilta alkaen 18 euroa. Myynnissä on myös 65 euron hintainen perhelippu, jolla sisään pääsee kaksi aikuista ja kahdesta neljään lasta. Alle 2-vuotiailla on näyttelyyn ilmainen sisäänpääsy. Näyttelyn liput ovat nyt myynnissä Tampere-talon ja Lippu.fin lipunmyyntikanavissa.

”Suosittelen ostamaan näyttelyn liput ennakkoon verkosta. Näin välttää jonotuksen paikan päällä Tampere-talossa. Näyttely on esteetön ja palvelee myös kansainvälisiä vierailijoita, sillä näyttelyn sisällöt ovat tarjolla suomeksi ja englanniksi ja dinosaurukset kiinnostavat joka kulttuurissa”, Oksa vinkkaa.

Lisätiedot

Antti Oksa
Tuottaja
Tampere-talo Oy
Puh. +358 3 243 4960
antti.oksa@tampere-talo.fi

Median haastattelupyynnöt ja liput

Elsa Vähänen
Viestinnän asiantuntija
Tampere-talo Oy
Puh. +358 40 5512 739
elsa.vahanen@tampere-talo.fi

Avainsanat

Kuvat

Koko perheen interaktiivinen Dinosaurukset-kesänäyttely on esillä Tampere-talossa 1.7.–13.8.2023. Kuvassa leukojaan aukoo hirmuinen tyrannosaurus rex. Kuva: Anna-Kaisa Noki-Helmanen
Koko perheen interaktiivinen Dinosaurukset-kesänäyttely on esillä Tampere-talossa 1.7.–13.8.2023. Kuvassa leukojaan aukoo hirmuinen tyrannosaurus rex. Kuva: Anna-Kaisa Noki-Helmanen
Lataa
Ceratosaurus. Kuva: Anna-Kaisa Noki-Helmanen
Ceratosaurus. Kuva: Anna-Kaisa Noki-Helmanen
Lataa
Velociraptor. Kuva: Anna-Kaisa Noki-Helmanen
Velociraptor. Kuva: Anna-Kaisa Noki-Helmanen
Lataa
Pteranodon. Kuva: Anna-Kaisa Noki-Helmanen
Pteranodon. Kuva: Anna-Kaisa Noki-Helmanen
Lataa
Dilophosaurus. Kuva: Anna-Kaisa Noki-Helmanen
Dilophosaurus. Kuva: Anna-Kaisa Noki-Helmanen
Lataa
Raptoreita. Kuva: Anna-Kaisa Noki-Helmanen
Raptoreita. Kuva: Anna-Kaisa Noki-Helmanen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tampere-talo Oy
Tampere-talo Oy
Yliopistonkatu 55
33100 Tampere

http://www.tampere-talo.fi

Tampere-talo on ohjelmistoltaan, tapahtumiltaan ja kävijämäärältään Suomen suurin ja monipuolisin kulttuuri- ja kongressikeskus ja tapahtumayhtiö. Toimimme myös promoottorina tuottamalla tapahtumia ja konsertteja talon ulkopuolella, ja Events Tampere -tapahtumatoimistomme tuottaa yritystapahtumia ja kongressi- ja kokouspalveluita.

Tapahtumamme sisältävät mm. balettivierailuita, oopperaa, lastenkulttuuria, rock- ja pop-konsertteja, messuja, kokouksia, konferensseja, yritystapahtumia, seminaareja ja kansainvälisiä kongresseja.

Vuonna 2019 Tampere-talon liikevaihto oli 14,6 miljoonaa euroa. Vuodessa järjestämme yli tuhat tapahtumaa, kävijöitä on vuosittain 675 000 ja tuotamme Tampereen talousalueelle 50 miljoonaa euroa. 

Tampere-talo Oy on perustettu 1987 ja ovet avattiin yleisölle 1990. Se on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö. Talossa on vieraillut jo lähes 10 miljoonaa kävijää. Yhtiön toimitusjohtaja on Paulina Ahokas ja työntekijöitä on 49. Hallituksen puheenjohtaja on Martti Silvennoinen.

Talossa toimivat lisäksi täysimittainen sinfoniaorkesteri Tampere Filharmonia, à la carte -ravintola Tuhto ja maailman ainoa Muumimuseo. Talon yhteydessä palvelee Suomen ensimmäinen Courtyard by Marriott -hotelli.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampere-talo Oy

Tuulensuun Palatsin syksyn ohjelmistossa komediaa ja murhamysteereitä17.5.2023 11:25:19 EEST | Tiedote

Tuulensuun Palatsin syksyyn on lisätty uutta ohjelmistoa. Tunnelmallinen art deco -palatsi on kuin tehty kummitustarinoille, joita yleisölle tarjoilevat osallistavat murhamysteerit sekä Horror & Tease -kauhuburleskishow. Suosikkikomedia Saikkua, kiitos! naurattaa marraskuussa, ja keikkakalenteria täydentää Linda Lampeniuksen ja Perttu Kivilaakson yhteiskonsertti joulukuussa. Tampere-talossa päästään elokuussa tutustumaan afrikkalaiseen nykysirkukseen, kun guinealainen Circus Baobab esiintyy Isossa salissa osana Tampereen Teatterikesän ohjelmistoa.

Syyslomalla ihmetellään sinisiä kaljupäitä – Blue Man Group tuo uuden maailmankiertueensa Tampere-taloon11.5.2023 14:50:28 EEST | Tiedote

Yhdysvaltalainen Blue Man Group esiintyy Tampere-talon Isossa salissa parhaaseen syysloma-aikaan lokakuussa. Esitys on osa ryhmän Bluevolution World Tour -kiertuetta, ja Tampere-talo on tämän palkitun teatteri-ilmiön ainoa pysähdyspaikka Suomessa. Komediaa, musiikkia ja sanatonta viestintää yhdistelevissä esityksissä nähdään klassikkonumeroiden lisäksi uusia yllätyksiä. Uutena hahmona kolmen sinisen ja kaljun miehen rinnalla seikkailee naispuolinen seremoniamestari. Liput ovat nyt myynnissä.

Puistokonsertti tuo elokuva- ja näyttämömusiikin Sorsapuistoon – Tampere Filharmonian johdossa Matthew Halls ja solistina Helena Juntunen4.5.2023 18:15:00 EEST | Tiedote

Tampere-talo, Tampere Filharmonia ja Tampereen Sähkölaitos järjestävät loppukesän perinteisen Puistokonsertin Tampereen Sorsapuistossa lauantaina 12. elokuuta 2023. Tämän vuoden teema on elokuva- ja näyttämömusiikki, ja ohjelmisto muistaa 125-vuotisjuhlavuotta viettävää säveltäjä George Gershwiniä. Tampere Filharmoniaa johtaa orkesterin uusi ylikapellimestari Matthew Halls, ja solistina laulaa sopraano Helena Juntunen. Yleisö pääsee äänestämään yhteislaulua.

Tampere-talo Oy:n tulos oli koko alkuvuoden jatkuneista koronasuluista huolimatta positiivinen – Kasvu ja kehittyminen jatkuvat emo- ja tytäryhtiöksi jakautuvassa yhtiössä19.4.2023 14:02:19 EEST | Tiedote

Tampere-talo Oy teki viime vuonna pandemiasta huolimatta positiivisen tuloksen. Toteutunut liikevaihto vuonna 2022 oli 14,7 milj. euroa, kun se vielä edellisenä vuonna 2021 oli 6,2 milj. euroa. Vuoden 2022 tulos on 33 942,52 euroa. Tällä liikevaihdolla yhtiö palaa takaisin siihen kokoluokkaan, jossa sen toiminta oli ennen pandemiaa. Yhtiön kasvu ja kehittyminen jatkuvat emo- ja tytäryhtiöksi jakautuvassa konsernissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme