Gummerus

Diorin salaisuus on hurmaava romaani muotiluomuksista ja aikansa ahtaita rooleja rikkoneista naislentäjistä

Jaa

Australialainen bestseller-kirjailija Natasha Lester kirjoittaa kansainvälisissä menestysromaaneissaan urheista naisista, jotka uhmaavat aikansa ahdasta naiskuvaa. Diorin salaisuus (Gummerus) on unohtumaton tarina toisen maailmansodan aikana vastarintaliikkeeseen kuuluneista naisista, ikuisesta rakkaudesta, sanoin kuvaamattomasta petoksesta ja mittaamattoman arvokkaasta muotileninkien kokoelmasta. Fiktiivisen tarinan taustalla on historiallisia tapahtumia ja henkilöitä: muotisuunnittelija Christian Dior ja hänen sisarensa, keskitysleiriltä selviytynyt vastarintataistelija Catherine Dior sekä joukko naislentäjien pioneereja.

Englanti 1939: Skye Penrose on yksi ensimmäisistä naisista Royal Air Forcea avustavien siviililentäjien joukossa. Kohtaaminen nuoruudenystävä Nicholasin kanssa tuo sodan keskelle ilonpilkahduksen ja uusia tuttavuuksia: Nicholasin ranskalaisen kihlatun Margaux Jourdanin ja tämän ystävän Catherine Diorin. Kolmikolla ei ole aavistustakaan edessä siintävistä vaaroista.

Pariisi 1947: Christian Dior esittelee ensimmäisen kokoelmansa sodasta toipuvalle maailmalle. Hän nimeää ensimmäisen parfyyminsa, Miss Diorin, vastarintaliikkeessä taistelleen sisarensa kunniaksi.

Englanti 2012: Muotikonservaattori Kat Jourdan löytää isoäitinsä mökiltä vaatekomerollisen Diorin leninkejä. Vaatteet vievät Katin isoäidin vaietun menneisyyden jäljille.

Natasha Lester kertoo kaikkien romaanissaan nimeltä mainittujen Avustavien lentokuljetusjoukkojen ATA:n naispuolisten lentäjien olevan oikeita ihmisiä. Myös ”[m]onet kirjassa kuvatut ATA:han liittyvät tapahtumat perustuvat todellisuuteen. Kaikki naislentäjiä koskevat vastenmieliset sitaatit sanoma- ja aikakauslehdissä ovat aitoja, kuten ovat myös ensimmäinen lehdistötilaisuus ja se, että naiset lensivät avo-ohjaamollisia koneita Skotlantiin läpi palvelusaikansa ensimmäisen talven”, hän kertoo.

Natasha Lester työskenteli markkinoinnin johtotehtävissä ennen kuin palasi yliopistoon ja ryhtyi opiskelemaan luovaa kirjoittamista. Nykyään The New York Times -bestselleristin teoksia julkaistaan ympäri maailmaa. Häneltä on aiemmin suomennettu romaani Ranskalainen valokuvaaja.

Natasha Lester: Diorin salaisuus
508 sivua
alkuteos The Paris Secret
suomentaneet Terhi Leskinen ja Jaakko Kankaanpää
myös äänikirjana, lukija Usva Kärnä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Natasha Lester (kuva: Stef King Photography)
Natasha Lester (kuva: Stef King Photography)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Gummerus
Gummerus
PL 1000 / Käenkuja 3 A
00501 HELSINKI

*010 6836 200http://www.gummerus.fi

Gummerus
”Tehtävämme on julkaista kirjallisuutta huviksi ja hyödyksi.” Kaarle Jaakko Gummerus

Suomen vanhin yleiskustantamo Gummerus Kustannus Oy on vuodesta 1872 toteuttanut perustajansa visiota: julkaisemme vastustamattoman viihdyttävää, inspiroivaa ja informoivaa kirjallisuutta. Omaperäiset ja uskaliaat kustannuspäätökset ovat aina olleet Gummeruksen toiminnan ydin. Suhtaudumme kirjallisuuteen rakastavasti ja intohimoisesti, ja meitä ohjaavat yhteiset arvot: rohkea mieli, avara katse, tekevät kädet ja hyvä sydän.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Gummerus

Julia Thurénin Kaikki kuluttamisesta on Tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon ehdokkaana9.11.2021 10:30:00 EET | Tiedote

Palkitun toimittajan Julia Thurénin Kaikki kuluttamisesta – Näin aloin käyttää rahojani paremmin on yleissivistävä ja käytännönläheinen tietokirja, joka kertoo konkreettisin vinkein, miten turhan kuluttamisen voisi lopettaa ja mihin omat rahat on järkevintä käyttää. Thurén avaa kirjassaan, miten hän on onnistunut muuttamaan omia kulutustapojaan, ja samalla auttaa ymmärtämään muun muassa kuluttamisen juuria, kapitalismia, kiertotaloutta ja vastuullista sijoittamista.

Miten kylmyys vaikuttaa hyvinvointiimme? Kylmä kutsuu on rakkauskirje kylmille vesille ja talvelle14.10.2021 10:35:44 EEST | Tiedote

Toimittaja-tietokirjailija Tiina Torpan Kylmä kutsuu – Hyvinvointia talvesta (Gummerus) kertoo kylmävesiuinnin, hiihdon ja muiden talvilajien sekä viileyden vaikutuksesta ihmisen hyvinvointiin. Samalla kirja ylistää Suomen ilmastoa ja luontoa. Suomi on Torpan mukaan maailman paras kylmävesiuinnin ja talvilajilajien maa, mutta mitä voimme tehdä, jotta nykyisenkaltainen talvi säilyy? Kirja ilmestyy 18.10.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme