Tekniikan akateemiset - TEK

Diplomi-insinöörin mediaanipalkka ylitti 5 000 euroa

Jaa

Tekniikan akateemiset TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen vaatii veroremonttia. ”Ei ole kannustavaa, että yli puolet palkankorotuksesta menee suoraan verottajalle.”

Tekniikan akateemiset TEKin tuoreen jäsenkyselyn mukaan diplomi-insinöörin mediaanipalkka vakituisessa työsuhteessa oli vuoden 2020 lokakuussa 5 100 euroa ja keskipalkka 5 564 euroa kuukaudessa.

Mediaanipalkka nousi 114 euroa eli 2,3 prosenttia edellisvuodesta ja ylitti nyt ensimmäisen kerran 5 000 euron rajan.

Selvästi tavallisin syy palkankorotukselle oli yleiskorotus, jonka kertoi saaneensa 69 prosenttia niistä vastaajista, joiden palkka oli noussut. Henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuvan palkankorotuksen oli saanut 23 prosenttia vastaajista.

Tekniikan akateemiset TEKin toiminnanjohtaja Jari Jokinen on huolissaan siitä, että palkankorotuksista suuri osa menee suoraan verottajalle.

"Jos 5 000 euroa kuukaudessa ansaitseva saa 100 euron palkankorotuksen, yli puolet summasta menee veroihin. Se ei ole kannustavaa. Verotuksen painopistettä olisi muutettava siten, että verotus kohdistuisi nykyistä enemmän kulutukseen. Tämä olisi ympäristönkin kannalta kestävää", Tekniikan akateemiset TEKin Jari Jokinen sanoo.

Työmarkkinatutkimuksen tiedot kerättiin lokakuussa 2020. Kohderyhmänä olivat työmarkkinoilla olevat TEKin jäsenet, ja vastauksia kertyi kaikkiaan noin 9 500.

Vastaajien yleisimmin suorittama tutkinto oli diplomi-insinöörin tutkinto. Suurin osa vastanneista työskenteli asiantuntijatehtävissä yksityisellä sektorilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Lataa
Kuva: Markus Sommers. Ei julkaisurajoituksia.
Kuva: Markus Sommers. Ei julkaisurajoituksia.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tekniikan akateemiset - TEK
Tekniikan akateemiset - TEK
Ratavartijankatu 2
00520 HELSINKI

09 229 121http://www.tek.fi

Tekniikan akateemiset TEK on tekniikan alan yliopistokoulutettujen etu- ja palvelujärjestö. Jäsenet ovat tekniikan, tietojenkäsittelyn, arkkitehtuurin tai luonnontieteiden yliopistotutkinnon suorittaneita ja näiden alojen opiskelijoita. TEK tukee jäseniään työuralla, edistää ammattikunnan osaamista ja yhteisöllisyyttä sekä rakentaa kestävää hyvinvointiyhteiskuntaa. 75 000 jäsenellään TEK on Akavan toiseksi suurin jäsenliitto ja Suomen kahdeksanneksi suurin ammattiliitto.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tekniikan akateemiset - TEK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme