DNA Oyj

DNA kiihdyttää 4G-verkon nopeuksia kohti 5G-aikaa Helsingissä, Tampereella ja Turussa

Jaa

DNA päivittää syksyn aikana matkaviestinverkkoaan laajasti kohti 5G-aikaa Helsingissä sekä Tampereen ja Turun talousalueilla. 4G-verkon kapasiteettilaajennus lisää matkaviestinverkon tiedonsiirtonopeuksia entisestään, parhaimmillaan yhteyksissä ylletään jopa gigan nopeuksiin.

Tiedonsiirtonopeuksien lisääminen tiheimmin asutuilla alueilla toteutetaan ottamalla laajasti käyttöön uusia 4G-taajuuksia sekä uusinta, 5G-aikaa ennakoivaa verkkoteknologiaa. Kapasiteettilaajennus kasvattaa nopeudet yleisesti kaksinkertaisiksi nykytasosta ja parhaimmillaan jopa gigabitin luokkaan.

Matkaviestinverkon päivitystyöt ovat juuri käynnistyneet Helsingissä, ja Tampereella ja Turussa ne aloitetaan lokakuun puolivälistä lähtien. Laajennuksia tehdään mobiilidatan käytön kannalta vilkkaimmilla alueilla. Helsingissä laajennukset muodostavat yhtenäisen alueen kantakaupungista itäiseen Helsinkiin, ja Tampereella ja Turussa laajennukset ulottuvat paikoin kuntarajojen yli naapurikuntiin. Työt valmistuvat vuoden loppuun mennessä. Kapasiteettilaajennukset ovat osa DNA:n valtakunnallista ja jo vuoden 2017 aikana käynnistettyä matkaviestinverkon kapasiteetinlaajennusohjelmaa.

– Mobiilidatan käyttö kasvaa jatkuvasti, ja DNA:n asiakkaat käyttävät eniten dataa koko maailmassa*. Huolehdimme jatkuvalla verkkomme kehitystyöllä, että asiakkaat voivat käyttää verkkoamme sujuvasti ja monipuolisesti myös tulevaisuudessa, toteaa DNA:n radioverkkojohtaja Jarkko Laari.

4G säilyy pitkään 5G:n rinnalla

– 4G-verkko tulee olemaan asiakkaille erittäin tärkeä vielä vuosia, vaikka 5G:tä jo valmistellaan. 4G mahdollistaa erittäin hyvät tiedonsiirtonopeudet laajoille alueille. 5G tulee olemaan aluksi paikallisempi tekniikka, joka mahdollistaa laadukkaat tietoliikennepalvelut monessa sellaisessa paikassa ja monelle sovellukselle, johon valokuituyhteyttä ei saa, tai sen toimittaminen olisi huomattavan kallista, Laari sanoo.

DNA on kehittänyt matkaviestinverkkoaan systemaattisesti kohti 5G:tä. Verkkoon on tuotu 5G-kyvykästä teknologiaa ja verkon kapasiteettia on kasvatettu 5G:n vaatimuksia vastaavaksi. Uuden 5G-teknologian käyttöönottaminen aloitetaan 5G-toimiluvan tultua voimaan 1.1.2019.

*) Tefficient: https://corporate.dna.fi/lehdistotiedotteet?type=stt2&id=69710283 

Lisätietoja:
radioverkkojohtaja Jarkko Laari, DNA Oyj, puh. 044 044 4949, jarkko.laari@dna.fi
DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi

DNA Oyj on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2017 oli 886 miljoonaa euroa ja liiketulos 124 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,9 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme