DNA Oyj

DNA Koti 5G -palvelun tarjonta alkaa

Jaa

DNA on aloittanut 5G-teknologiaan pohjautuvan DNA Koti 5G -palvelun myynnin ensimmäisillä alueilla pääkaupunkiseudulla, ja saatavuus laajenee nopeasti Turkuun ja Tampereelle. DNA Koti 5G tuo avun monen kodin ja yrityksen riittämättömästä tiedonsiirtoyhteydestä johtuviin haasteisiin, ja kiinnostus sitä kohtaan onkin huomattavaa.

DNA Koti 5G mahdollistaa huippunopean laajakaistapalvelun sellaisiin kohteisiin, joihin kuitua ei ole saatavissa tai joihin sen rakentaminen on erittäin kallista.
DNA Koti 5G mahdollistaa huippunopean laajakaistapalvelun sellaisiin kohteisiin, joihin kuitua ei ole saatavissa tai joihin sen rakentaminen on erittäin kallista.

DNA on testannut DNA Koti 5G:tä monipuolisesti, ja nyt testaamisesta edetään kaupallisen tarjonnan aloitukseen. Aivan aluksi kaupallinen tarjonta on paikallista suoramyyntiä.

- Kuitua edullisempi kodin nopea kiinteä 5G-yhteys on herättänyt paljon kiinnostusta asiakkaissa, ja olen todella iloinen siitä, että voimme nyt aloittaa kaupallisen tarjonnan, toteaa DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen

DNA Koti 5G -palvelun käyttöönotto tulee olemaan asiakkaalle helppo, sillä palvelu toimitetaan valmiiksi asennettuna: asentaja tuo mukanaan tarvittavat laitteet, asentaa ulkoantennin, luo kotiverkon ja yhdistää asiakkaan tärkeimmät laitteet siihen. Asiakas pääsee käyttämään DNA Koti 5G -yhteyttään siis välittömästi palvelun toimituksen jälkeen.

DNA Koti 5G mahdollistaa huippunopean laajakaistapalvelun sellaiseen kohteeseen, johon kuitua ei ole saatavissa tai sen rakentaminen on erittäin kallista. Palvelun hinnoittelu on erittäin kilpailukykyinen: käyttöönotto on kokonaisuudessaan kotitalousvähennyskelpoinen kulu, yhteensä 495 euroa.

DNA:n 5G-verkossa teknologiaa eri osa-alueiden edelläkävijöiltä

DNA:n 5G-verkko toteutetaan useiden eri laitetoimittajien kanssa, hyödyntämällä kunkin toimittajan parhaita osaamisalueita laadukkaan asiakaskokemuksen varmistamiseksi.

5G-verkkoteknologia perustuu virtualisoituun arkkitehtuurialustaan, minkä päällä ohjelmistopohjaiset kriittiset keskusjärjestelmäpalvelut toimivat. DNA:n 5G-keskusjärjestelmäpalveluista vastaa Affirmed Networks ja 5G-virtualisointialustasta Nokia. Radioverkon toimittajina ovat hiljattain 5G-verkon osalta toimittajaksi valittu Huawei sekä Ericsson, jonka teknologiaa käytetään jo ennestään DNA:n 4G-verkossa. 

- 5G tuo yksityis- ja yritysasiakkaillemme sekä koko suomalaiselle yhteiskunnalle uusia mahdollisuuksia ja palveluita. Olemmekin laitetoimittajakumppaneidemme kanssa valmiita tarjoamaan nopeita ja luotettavia 5G-yhteyksiä asiakkaillemme. DNA:n monitoimittajamalli laitetoimittajien osalta antaa meille mahdollisuuden tarjota parhaan mahdollisen asiakaskokemuksen ja pääsyn viimeisimpiin teknologisiin innovaatioihin kumppaneidemme avulla, DNA:n toimitusjohtaja Jukka Leinonen kommentoi.

DNA Koti 5G -palvelu laajenee vuodenvaihteessa Turkuun ja Tampereelle

DNA:lla on jo DNA Koti 5G -palveluun soveltuvaa 5G-verkkoa pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella ja palvelun saatavuus laajenee vuodenvaihteessa Tampereen ja Turun pientaloalueille. Ensi vuoden aikana saatavuus laajenee DNA:n 5G-verkon rakentamisen myötä muihin suurimpiin kaupunkeihin. Vastaava palvelu tulee tarjolle myös DNA:n yritysasiakkaille laajentamaan huippunopeiden toimipisteyhteyksien saatavuutta. 5G-standardin IoT-palvelut, NB-IoT ja LTE-M, ovat jo yritysasiakkaiden saatavilla.

DNA valmistautuu samanaikaisesti 5G-liittymien ja muiden 5G-palveluiden myynnin aloitukseen. 5G-puhelimet DNA tuo myyntiin ensi vuoden puolella, kun valmistajilta saadaan teknisesti kehittyneempiä malleja.

”Markkinoille on tulossa erittäin kiinnostavia 5G-älypuhelimia, mutta näillä näkymin niiden tuloa pitää odottaa vielä jonkin aikaa. Haluamme varmistaa, että asiakkaamme pääsevät 5G-aikaan siirtyessään heti valitsemaan sellaisia malleja, jotka ovat ominaisuuksiltaan ja teholtaan aidosti 5G-luokkaa, Väisänen sanoo.

DNA:n 5G-verkko laajenee merkittävästi vuoden 2020 aikana

DNA laajentaa 5G-verkkoa ripeästi uusille alueille, sillä matkaviestinverkkoa on valmisteltu jo pitkään kohti 5G-aikakautta. DNA:n verkkoon on tuotu 5G-kyvykästä teknologiaa, ja verkon kapasiteettia on kasvatettu uusia vaatimuksia vastaavaksi. DNA:n testannut 5G-tekniikkaa aiemmin muun muassa Helsingin, Hyvinkään ja Porin keskustoissa sekä vantaalaisella asuinalueella.

5G-investointien rinnalla DNA tehostaa ja laajentaa myös 4G-verkkoaan jatkuvasti. DNA:n näkemyksen mukaan 4G pysyy 5G:n tulosta huolimatta vielä pitkään matkaviestinverkkojen pääasiallisena teknologiana ja asiakkaiden eniten käyttämänä verkkona.

Lisätietoja medialle:

toimitusjohtaja
Jukka Leinonen
DNA Oyj, puh. 044 044 1000
jukka.leinonen@dna.fi

kuluttajaliiketoiminnan johtaja
Pekka Väisänen, DNA Oyj
puh. 044 0400 168
pekka.vaisanen@dna.fi

DNA:n viestintä
puh. 044 044 8000
viestinta@dna.fi

Yhteyshenkilöt

Viestintä palvelee median edustajia numerossa 044 044 8000.

Sähköpostia voit lähettää osoitteeseen viestinta@dna.fi tai etunimi.sukunimi@dna.fi.

Kuvat

DNA Koti 5G mahdollistaa huippunopean laajakaistapalvelun sellaisiin kohteisiin, joihin kuitua ei ole saatavissa tai joihin sen rakentaminen on erittäin kallista.
DNA Koti 5G mahdollistaa huippunopean laajakaistapalvelun sellaisiin kohteisiin, joihin kuitua ei ole saatavissa tai joihin sen rakentaminen on erittäin kallista.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Haluamme tehdä asiakkaidemme arjesta mutkattomampaa. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n matkaviestinverkon asiakkaat käyttävät eniten mobiilidataa maailmassa liittymää kohden. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2018 liikevaihtomme oli 912 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1600 henkilöä ympäri Suomea. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

DNA’s CEO: “Unjustified lack of trust leads to unnecessary monitoring” – DNA’s way of work provides more freedom than ever before17.1.2022 08:00:00 EET | Press release

DNA’s custom of giving its employees the flexibility to work wherever and whenever it suits them, which the company adopted in 2012, has become one of its biggest success stories. The freedom staff have – to choose their place and time of work – has only increased in the 10 years since, and the flexible approach is now a mainstay of DNA’s corporate culture. Pursuing this model has required trust on both sides, determination, and continuous efforts to promote team spirit and employees’ well-being. The success of the model has also translated into a healthier bottom line.

DNA:n toimitusjohtaja: "Perusteeton luottamuspula johtaa tarpeettomaan valvontaan" – työskentely DNA:lla on nyt vapaampaa kuin koskaan17.1.2022 08:00:00 EET | Tiedote

Tapa tehdä töitä paikasta ja ajasta riippumatta on ollut yksi DNA:n menestystarinoista jo 10 vuoden ajan, siis vuodesta 2012 lähtien. Työnteon vapaus on kehittynyt tuona aikana merkittävästi ja ehtinyt iskostua osaksi DNA:laista työkulttuuria. Mallin toteutus on vaatinut molemminpuolista luottamusta, vahvaa tahtoa sekä jatkuvaa työtä yhteisöllisyyden ja jaksamisen tukemiseksi. Tulokset näkyvät kuitenkin myös viivan alla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme