DNA Oyj

DNA on yksi Suomen parhaista työpaikoista

Jaa

DNA menestyi Great Place To Work -instituutin yhtiöiden henkilöstöille tekemässä tutkimuksessa erinomaisesti sijoittuen 2. sijalle suurten yhtiöiden sarjassa. Tulos on pitkäjänteisen työn tulos ja sen taustalla on DNA:n strateginen tavoite olla erinomainen työpaikka.

”DNA on kehittänyt yrityskulttuuriaan hyvin systemaattisesti ja pitkäjänteisesti jo vuosia, ja saa arvokkaasta työstään palkinnon yhtenä Suomen parhaista työpaikoista. DNA on parantanut luottamuksen ilmapiiriä johdon ja henkilöstön välillä isoin harppauksin. DNA on osoittanut, että iso organisaatio voi tehdä merkittäviä parannuksia luottamuksessa ja kulttuurissa jo lyhyessäkin ajassa.  DNA on onnistunut rakentamaan kehittymisen kulttuurin, joka ruokkii lisää onnistumisia ja vie kohti uusia ennätyksiä”, kuvailee Great Place to Work Finlandin konsultti Joni Sarpo.

DNA aloitti työtapojensa uudistuksen jo vuonna 2012 osana muuttoa uuteen pääkonttoriin Helsingin Käpylään. Samassa yhteydessä yhtiössä otettiin käyttöön ns. mutkattoman työn malli, jossa työntekijä saa itse päättää missä työnsä tekee ilman erillisiä sopimisia esimiehen kanssa. Näin painopiste siirtyi selkeästi tunneista tuloksiin, kun jokaiselle annettiin täysi vastuu omasta työskentelystä ja tavoitteiden saavuttamisesta. Mutkattoman työn piirissä on noin puolet DNA:n 1600 työntekijästä, minkä lisäksi yhtiössä on kehitetty jatkuvasti joustavia työskentelytapoja myös perinteisesti läsnäoloa vaatineissa toimistotöissä kuten asiakaspalvelussa. 

”DNA:n toimintaa kuvaa vahvat arvot: nopea, mutkaton ja rohkea. Nopeudella varmistetaan haluttu asiakaskokemus niin ulkoisesti kuin sisäisesti. Mutkaton työ on mahdollistanut uusia tapoja toimia, ja sitä arvostetaan suuresti henkilöstön keskuudessa. Rohkeus puolestaan näkyy haluna tehdä asioita toisin, muuttamalla vanhoja toimintatapoja ja uskomuksia. Kokonaisuudessaan arvot toimivat DNA:lla johtamisen ja toiminnan raameina, jotka mahdollistavat yhteisen tekemisen ja tavoitteiden ylittämisen”, kertoo Joni Sarpo.

DNA:lla joustavan työn ajatus ei ole niinkään kannustaa etätyöhön, vaan valitsemaan kuhunkin työhön mahdollisimman hyvä työympäristö. Alun piikin jälkeen etätöiden tekemisen keskiarvo on asettunut kahteen päivään viikossa. Myös asiakaspalvelussa ajoittainen etätyöskentely henkilöstön toiveiden mukaan on osoittautunut toimivaksi malliksi.

"Lähdimme aikanaan rakentamaan kulttuuria, jossa annamme ihmisille vapautta ja vastuuta. Olemme huomanneet selkeästi, kuinka henkilöstön motivaatio kasvaa, kun he pääsevät vaikuttamaan itse todella vapaasti työskentelytapoihinsa ja tavoitteisiinsa", kertoo DNA:n henkilöstöjohtaja Marko Rissanen.

Joustavien työskentelytapojen lisäksi DNA:lla on tehty monipuolista työtä työhyvinvoinnin kehittämiseen ja eri elämäntilanteiden huomioimiseen työuralla. DNA aloitti ensimmäisenä yhtiönä maailmassa isovanhempainvapaan tarjoamisen työntekijöilleen, mikä palkittiin viime vuonna Vuoden työelämätekona Ilmarisen järjestämässä 100 tekoa -kampanjassa.

Työskentelykulttuurin muutos on osoittautunut onnistuneeksi, sillä henkilöstötyytyväisyyden lisäksi asiakkaiden tyytyväisyys DNA:han on kasvanut vuosi vuodelta, ja viime vuonna DNA teki historiansa parhaan tuloksen.

"DNA:n tavassa johtaa on ollut merkittävää, että henkilöstö on otettu mukaan päätöksentekoon jo hyvin aikaisessa vaiheessa. Hyvä työpaikka muodostuu kuitenkin hyvin tavallisista asioista. Kyse on ennen kaikkea siitä, että ihmisillä on mielenkiintoinen työtehtävä, selkeät tavoitteet ja hyvä työyhteisö, jossa saa olla oma itsensä", päättää Rissanen.

Lisätietoja medialle:

henkilöstöjohtaja Marko Rissanen, puh. 044 2203 230, marko.rissanen@dna.fi
DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi
Linkit

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi

DNA Oyj on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2017 oli 886 miljoonaa euroa ja liiketulos 124 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,9 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

DNA:lle kaikkiaan 90 miljoonan rahoitussopimus Euroopan investointipankilta 5G-verkon rakentamiseksi7.2.2019 11:30:00Tiedote

DNA on sopinut syksyn ja talven aikana Euroopan investointipankin (EIP) kanssa kaikkiaan 90 miljoonan euron rahoitussopimuksesta. Sopimus koostuu kahdesta osasta, jo syksyllä sovitusta 50 miljoonasta, sekä 40 miljoonan lisälainasta, mikä vahvistettiin tänään. Sopimuksen allekirjoittivat Euroopan investointipankin varapääjohtaja Alexander Stubb ja DNA:n toimitusjohtaja Jukka Leinonen. Lainaa käytetään erityisesti DNA:n 5G-verkon investointeihin.

EUR 90 million funding agreement in total to DNA from European Investment Bank for building a 5G network7.2.2019 11:30:00Tiedote

DNA has agreed during the autumn and winter on funding agreement for a total investment of EUR 90 million with the European Investment Bank (EIB). The agreement consists of two parts, the EUR 50 million instalment agreed already on autumn, and a supplementary instalment of EUR 40 million confirmed today. The agreement was signed by Vice President Alexander Stubb of the EIB and CEO Jukka Leinonen of DNA. The loan will principally be used for DNA’s investments in the 5G network.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme