DNA Oyj

DNA on yksi Suomen parhaista työpaikoista

Jaa

DNA menestyi Great Place To Work -instituutin yhtiöiden henkilöstöille tekemässä tutkimuksessa erinomaisesti sijoittuen 2. sijalle suurten yhtiöiden sarjassa. Tulos on pitkäjänteisen työn tulos ja sen taustalla on DNA:n strateginen tavoite olla erinomainen työpaikka.

”DNA on kehittänyt yrityskulttuuriaan hyvin systemaattisesti ja pitkäjänteisesti jo vuosia, ja saa arvokkaasta työstään palkinnon yhtenä Suomen parhaista työpaikoista. DNA on parantanut luottamuksen ilmapiiriä johdon ja henkilöstön välillä isoin harppauksin. DNA on osoittanut, että iso organisaatio voi tehdä merkittäviä parannuksia luottamuksessa ja kulttuurissa jo lyhyessäkin ajassa.  DNA on onnistunut rakentamaan kehittymisen kulttuurin, joka ruokkii lisää onnistumisia ja vie kohti uusia ennätyksiä”, kuvailee Great Place to Work Finlandin konsultti Joni Sarpo.

DNA aloitti työtapojensa uudistuksen jo vuonna 2012 osana muuttoa uuteen pääkonttoriin Helsingin Käpylään. Samassa yhteydessä yhtiössä otettiin käyttöön ns. mutkattoman työn malli, jossa työntekijä saa itse päättää missä työnsä tekee ilman erillisiä sopimisia esimiehen kanssa. Näin painopiste siirtyi selkeästi tunneista tuloksiin, kun jokaiselle annettiin täysi vastuu omasta työskentelystä ja tavoitteiden saavuttamisesta. Mutkattoman työn piirissä on noin puolet DNA:n 1600 työntekijästä, minkä lisäksi yhtiössä on kehitetty jatkuvasti joustavia työskentelytapoja myös perinteisesti läsnäoloa vaatineissa toimistotöissä kuten asiakaspalvelussa. 

”DNA:n toimintaa kuvaa vahvat arvot: nopea, mutkaton ja rohkea. Nopeudella varmistetaan haluttu asiakaskokemus niin ulkoisesti kuin sisäisesti. Mutkaton työ on mahdollistanut uusia tapoja toimia, ja sitä arvostetaan suuresti henkilöstön keskuudessa. Rohkeus puolestaan näkyy haluna tehdä asioita toisin, muuttamalla vanhoja toimintatapoja ja uskomuksia. Kokonaisuudessaan arvot toimivat DNA:lla johtamisen ja toiminnan raameina, jotka mahdollistavat yhteisen tekemisen ja tavoitteiden ylittämisen”, kertoo Joni Sarpo.

DNA:lla joustavan työn ajatus ei ole niinkään kannustaa etätyöhön, vaan valitsemaan kuhunkin työhön mahdollisimman hyvä työympäristö. Alun piikin jälkeen etätöiden tekemisen keskiarvo on asettunut kahteen päivään viikossa. Myös asiakaspalvelussa ajoittainen etätyöskentely henkilöstön toiveiden mukaan on osoittautunut toimivaksi malliksi.

"Lähdimme aikanaan rakentamaan kulttuuria, jossa annamme ihmisille vapautta ja vastuuta. Olemme huomanneet selkeästi, kuinka henkilöstön motivaatio kasvaa, kun he pääsevät vaikuttamaan itse todella vapaasti työskentelytapoihinsa ja tavoitteisiinsa", kertoo DNA:n henkilöstöjohtaja Marko Rissanen.

Joustavien työskentelytapojen lisäksi DNA:lla on tehty monipuolista työtä työhyvinvoinnin kehittämiseen ja eri elämäntilanteiden huomioimiseen työuralla. DNA aloitti ensimmäisenä yhtiönä maailmassa isovanhempainvapaan tarjoamisen työntekijöilleen, mikä palkittiin viime vuonna Vuoden työelämätekona Ilmarisen järjestämässä 100 tekoa -kampanjassa.

Työskentelykulttuurin muutos on osoittautunut onnistuneeksi, sillä henkilöstötyytyväisyyden lisäksi asiakkaiden tyytyväisyys DNA:han on kasvanut vuosi vuodelta, ja viime vuonna DNA teki historiansa parhaan tuloksen.

"DNA:n tavassa johtaa on ollut merkittävää, että henkilöstö on otettu mukaan päätöksentekoon jo hyvin aikaisessa vaiheessa. Hyvä työpaikka muodostuu kuitenkin hyvin tavallisista asioista. Kyse on ennen kaikkea siitä, että ihmisillä on mielenkiintoinen työtehtävä, selkeät tavoitteet ja hyvä työyhteisö, jossa saa olla oma itsensä", päättää Rissanen.

Lisätietoja medialle:

henkilöstöjohtaja Marko Rissanen, puh. 044 2203 230, marko.rissanen@dna.fi
DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi
Linkit

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi

DNA Oyj on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. DNA on Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Yritysten osalta DNA näkee keskeisenä kasvualueena ajasta ja paikasta riippumattoman uuden työn, joka mahdollistuu älykkäillä päätelaitteilla, monipuolisilla viestintäpalveluilla ja nopeilla yhteyksillä. DNA:n liikevaihto vuonna 2017 oli 886 miljoonaa euroa ja liiketulos 124 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 3,9 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

What is work like in the digital world? DNA will start cooperation with Plan to promote digital inclusion for immigrant youth29.11.2021 09:00:00 EET | Press release

DNA and the children's rights organisation Plan International Finland will start promoting digital inclusion and diversity in their new joint project. DNA’s main objectives for the cooperation include increasing diversity in its own operations and providing young people with an immigrant background the opportunity to explore the ICT sector as a workplace.

Millaista on työ digimaailmassa? DNA aloittaa yhteistyön Planin kanssa maahanmuuttajanuorten digitaalisen yhdenvertaisuuden edistämiseksi29.11.2021 09:00:00 EET | Tiedote

DNA ja lastenoikeusjärjestö Plan International Suomi lähtevät edistämään digitaalista yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta uudessa yhteisessä hankkeessaan. DNA:n päätavoitteina alkavassa yhteistyössä on lisätä monimuotoisuutta omassa toiminnassaan sekä tarjota maahanmuuttajataustaisille nuorille mahdollisuutta tutustua ICT-alaan työpaikkana.

Do you keep your Wi-Fi modem inside your switchboard? DNA’s specialist evaluates 10 common internet myths23.11.2021 10:00:00 EET | Press release

Over the years, we have all surely dealt with a slow or malfunctioning internet connection and tried various tricks to improve the coverage and speed of our internet connection. DNA has compiled some general claims about the functioning of your internet connection and how to improve it. The company’s Director of Radio Networks Jarkko Laari will now assess whether or not they are true.

Ethän säilytä WiFi-modeemiasi sähkökaapissa? DNA:n asiantuntija arvioi 10 yleistä nettimyyttiä23.11.2021 10:00:00 EET | Tiedote

Jokainen meistä on vuosien varrella ollut tekemisissä pätkivän tai huonosti toimivan nettiyhteyden kanssa, ja monet ovat kokeilleet useita erilaisia kikkoja kuuluvuuden ja hitaan nettiyhteyden parantamiseksi. DNA kokosi yhteen yleisiä väittämiä netin toiminnasta sekä yhteyden parantamisesta ja yhtiön radioverkkojohtaja Jarkko Laari arvioi nyt, pitävätkö ne paikkansa.

All DNA 5G base stations are now connected to a standalone 5G core network — the new technology increases speed and reduces latency18.11.2021 09:45:00 EET | Press release

All of the 5G base stations in DNA’s own network are now connected to a core network that supports standalone 5G architecture. Customers will be able to start using services of the standalone network gradually during 2022, once all quality assurance has been completed in the production network. Until now, 5G technology has relied on the 4G core network.

Kaikki DNA:n 5G-tukiasemat on nyt liitetty itsenäiseen 5G-ydinverkkoon – uusi teknologia lisää nopeutta ja vähentää viivettä18.11.2021 09:45:00 EET | Tiedote

Kaikki DNA:n oman verkon 5G-tukiasemat on nyt liitetty itsenäistä 5G-arkkitehtuuria tukevaan ydinverkkoon. Asiakkaille itsenäisen verkon palveluiden käyttöönotto tulee mahdolliseksi vaiheittain vuoden 2022 aikana, kunhan kaikki laadunvarmistukset on tuotantoverkossa saatu tehdyksi. Tähän asti 5G-tekniikka on tukeutunut 4G-ydinverkkoon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme