DNA Oyj

DNA:lta 5G-verkko Poriin

Jaa

DNA on rakentanut 5G-verkon Poriin osana SuomiAreena-viikolle toteutettavaa DNA Älykotia. DNA on testannut verkkoa Porissa jo aiemmin, mutta nyt kaupungin ydinkeskustaan rakennetaan aito 5G-verkko. Kuluttajille 5G-palvelut tulevat laajemmin käyttöön, kun kohtuuhintaisia ja teknologialtaan valmiimpia 5G-päätelaitteita tulee markkinoille – arviolta ensi vuoden alusta lähtien.

Ulkomokkulan asennusta kiinteän 5G:n pilottikohteeseen Vantaalla.
Ulkomokkulan asennusta kiinteän 5G:n pilottikohteeseen Vantaalla.

SuomiAreenaan rakennettua 5G-verkkoa hyödynnetään DNA Älykodissa, jossa on esillä modernia kodintekniikkaa ja arkea helpottavia älyratkaisuja. Älykodissa pääsee tutustumaan myös pian markkinoille saapuvaan 5G-teknologiaan pohjautuvaan langattomaan laajakaistaan, jolla kotitaloudet pääsevät kiinni entistä parempiin yhteyksiin.

- 5G-verkko levittäytyy laajemmin loppuvuoden ja ensi vuoden aikana, mutta oli luontevaa tuoda se tässä kohtaa Poriin. Pori on hyvä esimerkki melko laajalle levittäytyneestä kaupunkirakenteesta, jonka asukkaat hyötyvät 5G-verkosta. Monessa tapauksessa 5G voi jopa korvata kiinteistöön tulevan valokuidun, sillä kyseessä on supernopea yhteys, jota naapurin netinkäyttö ei hidasta. Ulkoseinään kiinnitettävä vastaanotin tulee olemaan kiinnostava ratkaisu monelle pientaloasujalle, DNA:n kuluttajaliiketoiminnan johtaja Pekka Väisänen sanoo.

Kiinteä 5G eli pientaloille suunnattu langaton laajakaista on ensimmäinen sovelluskohde, jossa 5G-tekniikka tarjoaa merkittäviä hyötyjä. DNA testaa 5G-laajakaistaratkaisuja parhaillaan Vantaalla, jossa testit aloitettiin jo viime vuoden lopulla. Testejä on tarkoitus laajentaa, ja tuoda kaupallinen tuote markkinoille päätelaitesaatavuuden parantuessa.

- Meille on tärkeää tuoda kuluttajille sellaisia ratkaisuja, joiden toiminnasta voimme olla varmoja. 5G-teknologia ja -päätelaitteet ovat vielä nuoria ja kehittyvät koko ajan. Teknologian laajempi käyttöönotto aloitetaan sitten, kun laadukkaita 5G-päätelaitteita on saatavilla yleisesti. Tämä tulee olemaan todellisuutta todennäköisesti vasta ensi vuonna, DNA:n radioverkoista vastaava johtaja Jarkko Laari sanoo.

Porin lisäksi DNA:n 5G-verkko verkko löytyy jo Helsingin ydinkeskustasta. Lisäksi DNA on testannut viime syksystä alkaen kiinteän 5G:n laajakaistapalvelua vantaalaisella pientaloalueella. Seuraavaksi suunnitelmissa on viedä 5G-verkko muihin suurimpiin kaupunkeihin.

Kiinteään 5G:hen ja älykkääseen kodinteknologiaan ovikelloista valaistukseen ja ilmalämpöpumppuun voi tutustua SuomiAreenan ajan Porin torilla sijaitsevassa Älykodissa.

Lehdistötilaisuus DNA Älykodissa maanantaina 15.7. klo 11

DNA järjestää lehdistötilaisuuden Älykodilla maanantaina 15.7. klo 11. Tervetuloa kokemaan ja kuulemaan, kuinka 5G muuttaa suomalaisia koteja ja miten 5G-teknologian käyttöönotto Suomessa etenee. Samalla esitellään myös Samsungin SmartThings-kodinohjausjärjestelmää, joka ohjaa kodin laitteita ovikellosta ilmalämpöpumppuun.

Ilmoittautumiset: DNA:n viestintä: puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi 12.7. klo 16 mennessä

Aika ja paikka: 15.7. klo 11, DNA Älykoti MTV:n päälavan vieressä, Porin Kansalaistori

Mediatilaisuuden ohjelma
11.00 Jukka Leinonen, toimitusjohtaja, DNA: Digielämää suomalaiskodeissa tänään ja huomenna
11.15 Jarkko Laari, radioverkoista vastaava johtaja, DNA: 5G-teknologia kehittyy – missä mennään Suomessa?
11.30 Pekka Väisänen, kuluttajaliiketoiminnan johtaja, DNA: Tervetuloa älykotiin (talon esittely)
=> Tutustuminen Älytaloon, mahdollisuus kokeilla laitteita ja jutella asiantuntijoiden kanssa

Lisätietoja medialle:
Pekka Väisänen, johtaja, kuluttajaliiketoiminta, DNA Oyj, puh. 044 040 0168, pekka.vaisanen@dna.fi

Jarkko Laari, johtaja, radioverkot, DNA Oyj, puh. 044 044 4949,
jarkko.laari@dna.fi

DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000,
viestinta@dna.fi

Kuvat

Ulkomokkulan asennusta kiinteän 5G:n pilottikohteeseen Vantaalla.
Ulkomokkulan asennusta kiinteän 5G:n pilottikohteeseen Vantaalla.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

DNA Oyj
DNA Oyj
PL 10
01044 DNA

http://www.dna.fi

DNA on suomalainen tietoliikennekonserni, joka tarjoaa yhteydenpitoon, viihtymiseen ja työntekoon laadukkaita puhe, data- ja tv-palveluita. Olemme Suomen suurin kaapelioperaattori ja johtava maksu-tv-toimija sekä kaapeli- että antenniverkossa. Tehtävämme on tarjota tuotteita ja palveluita, jotka tekevät yksityis- ja yritysasiakkaidemme arjesta mutkatonta. DNA:lla on merkittävä yhteiskunnallinen rooli tärkeiden viestintäyhteyksien tarjoajana ja digitaalisen kehityksen mahdollistajana. DNA valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuonna 2019 Great Place To Work -tutkimuksessa suurten yritysten sarjassa. Vuonna 2018 liikevaihtomme oli 912 miljoonaa euroa ja liiketuloksemme 139 miljoonaa euroa. DNA:lla on yli 4 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Konserniin kuuluu myös DNA Kauppa, Suomen laajin matkapuhelimia myyvä myymäläketju. DNA:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, Twitterissä @DNA_fi ja Facebookissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

Finns prefer to watch streaming services on a TV screen15.9.2020 11:51:59 EESTPress release

A TV screen is still the most popular choice for keeping up with the content in paid streaming services. This is what DNA’s Digital Lifestyle survey*) reveals. DNA Hubi device, based on the open Android ecosystem, combines various streaming services in one place and enables you to watch shows on the large TV screen you have at home in the best possible quality. The latest application compatible with DNA Hubi is the new streaming service Disney+, which was launched in Finland today.

Suomessa katsotaan suoratoistopalveluja mieluiten tv-ruudulta – uusi Disney+ televisioon myös DNA Hubi -laitteella15.9.2020 11:51:09 EESTTiedote

Televisioruutu on edelleen suosituin valinta, kun halutaan seurata maksullisten suoratoistopalvelujen tarjontaa. Tämä selviää DNA:n Digitaaliset elämäntavat -kyselytutkimuksesta. *) Avoimeen Android-ekosysteemiin perustuva DNA TV Hubi -palvelu kokoaa erilaiset suoratoistopalvelut yhteen paikkaan ja mahdollistaa ohjelmien katselun kodin isolta tv-ruudulta parhaalla mahdollisella laadulla. Uusimpana sovelluksena DNA Hubi -laitteelle on saatavissa tänään Suomessa aloittanut uusi suoratoistopalvelu Disney+.

DNA examined the level of digitalisation in Nordic municipalities — Finland has a way to go when compared to its Nordic neighbours10.9.2020 12:00:00 EESTPress release

DNA examined Nordic municipalities’ capacity to launch and deploy new digital services in the era of 5G connections. In a comparison of 60 municipalities, the Danish town Aalborg was the most digitally advanced of the compared locations. Tampere was the only Finnish municipality to reach the top 10, while Oulu and Helsinki reached the top 20.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme